Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak przerobic schowek na klimatyzowany Prosze o POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. jak w temacie. mam pytanie. Czy da sie przerobic zwykly schowek na klimatyzowany?? jeżeli tak to prosze o mała pomoc.

P.S jeżeli w zlym dziale zadaje pytanie prosze o przeniesienie

Opublikowano
  • Autor

dziekuje :)

Opublikowano

:hi:a na jakiej zasadzie to dziala,czy tylko wtedy jak jest wlaczona klimatyzacja,czy bez tez bedzie chlodzilo:eusathink:

Opublikowano

Kopek nie ma znaczenia na jaką temperaturę ustawisz klimatronik , zawsze dmucha zimnym :naughty:

Opublikowano

A mam pytanie do tych co tak przerobili schowek, a mianowicie czy na ściankach nie osadza sie wilgoć i nie skrapla się w środku?

Opublikowano

Ja mam tak zrobiony schowek żadna wilgoć się nie osądzać to nie lodowka że masz minusowe temp. W roli wyjaśnienia ten schowek tylko podtrzyma temp schlodonego napoju jak wlozysz ciepły to musialbys 200km przejechac żeby się schlodzil :-P

Opublikowano

nazwa mówi wiele "klimatyzowany schowek" w skrócie:jaka temperatura na nawiewie taka w schowku poprostu rurka wychwytuje cześć powietrza z nawiew do schowka i tyle

Opublikowano
Kopek nie ma znaczenia na jaką temperaturę ustawisz klimatronik , zawsze dmucha zimnym :naughty:

no to fajnie,dzieki za odp:hi:

Opublikowano
nazwa mówi wiele "klimatyzowany schowek" w skrócie:jaka temperatura na nawiewie taka w schowku poprostu rurka wychwytuje cześć powietrza z nawiew do schowka i tyle

Tak nawiasem to która z tych teorii jest w końcu prawdziwa temperatura w schowku jest zalezna od ustawionej temp na klimatroniku czy do schowka zawsze będzie wiało chłodem ?

Opublikowano
Ja mam tak zrobiony schowek żadna wilgoć się nie osądzać to nie lodowka że masz minusowe temp. W roli wyjaśnienia ten schowek tylko podtrzyma temp schlodonego napoju jak wlozysz ciepły to musialbys 200km przejechac żeby się schlodzil :-P

wrzuciłem ciepły napój po ok 1godz jazdy dość mocno się schłodził ,ale mam ori lodówkę

---------- Post dopisany at 07:08 ---------- Poprzedni post napisany at 07:04 ----------

Tak nawiasem to która z tych teorii jest w końcu prawdziwa temperatura w schowku jest zalezna od ustawionej temp na klimatroniku czy do schowka zawsze będzie wiało chłodem ?

sprawdzałem , po zmianie temperatury na klimatroniku ,w schowku nic się nie zmienia ,cały czas leci zimne, jedynie możesz zamknąć dopływ powietrza do schowka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

żeby nie zakładać nowego tematu .

Czym rożni się lodówka w schowku od klimatyzowanego schowka ????

szukałem szukałem i odnośnie typowej lodówki praktycznie nic nie znalazłem. :shock3:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego schowek klimatyzowany to podpięta instalacja do chłodzenia schowka (czyli rurka + regulator nawiewu)

5u19.jpg

Schowek z lodówką to ta sama instalacja do chłodzenia z tym, że zamiast przestrzeni schowka jest coś na wzór lodówki (izolacja + plastikowe wnętrze)

63b8.jpg

wfvb.jpg

Opublikowano

Zawsze mnie zastanawialo czy ktos korzysta z tego ze jest klimatyzowany schowek. Naprawde trzeba wiele km przejechac zeby cos minimalnie schlodzic. Na codzien to jest zbedny bajer. Zmieniarka plyt juz jest duzo lepsza opcja jezeli chodzi o przydatnosc. A na dluzsze trasy mozna poprostu podpiac tak samo skuteczna lodowke pod zapalniczke... Ciekawe co kieruje takimi osobami ktore robia takie mody zeby doprowadzic do schowka rurke z klimy. "komfort psychiczny?" bo uzytecznosc tego raczej ejst zerowa.

Opublikowano

Myślę, że tu raczej chodzi o utrzymanie niskiej temperatury napoju, który jest już schłodzony. Bo faktycznie aby coś się schłodzilo to trzeba z godzinę jechać;)

Opublikowano

ile piw wchodzi do takiego schowka ? jedno ?

Opublikowano

Jedno piwo… 2 małe Nestae… ogólnie miejsca wiele nie ma, ale ja zawsze jakiś półlitrowy napój w środku mam i opcja druga(schowek klimatyzowany z plastykową izolacją) z postu worm87 naprawdę robi robotę.

Wiadomo, że na 10minutowym dojeździe do pracy nic nie zdziałasz. Choć w drugą stronę… wychodząc z samochodu na krótszy czas temperatura się*utrzymuje.

Nie robie dziennie setek kilometrów, ale jak już wsiadam do samochodu to kawałek jadę a wtedy naprawdę miło jest wiedzieć, że w schowku zawsze leży zimna woda/whatever, a taka rzeczywiście wtedy jest.

Miła opcja jak już*jest… ale jakbym miał wkładać to może rzeczywiście lepiej lodówka 12V do bagażnika?

Opublikowano

No minusem podstawowym lodówki w schowku jest kompletny brak miejsca na inne grat. A zakładam że aż takiej tragedii nie ma z tym chłodzeniem w porównaniu do klimatyzowanego, co?

Jeśli chodzi o lodówkę w bagażniku to dobre rozwiązanie ale kto wozi lodówkę codziennie? A przecież o takie zastosowanie nam tu chodzi. To nie jest biwakowa lodówa.

Opublikowano

No jak masz ten klimatyzowany to miejsca jest tyle co w normalnym także oprócz jakiegoś napoju możesz inne graty też wrzucić

Opublikowano

dzięki za odpowiedź i wytłumaczenie . Myślałem że przy schowku z lodówką jest jakiś dodatkowy układ chłodzący a tu okazuje się że jest tylko lepsza izolacja kosztem praktycznie pozbycia się schowka