markus85 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Witam,może ktoś dysponuje schematem jak lecą ułożone rurki od centralnego zamka w b5 po lifcie w avancie? zdjeło mi gdzieś rurkę i muszę znaleść gdzie są łączenia, a nie chce rozgrzebywać całego auta. Z góry dzięki, Pozdr. Markus
Arkom Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Witam ja się podłączę pod temat bo mam małe pytanie odnoście centralnego i chyba nie będzie potrzeby zakładać nowy temat. Mam Audi A4B5 automat 95r i w mim aucie jest tak, że jak zamknę auto z pilota to przez pewien czas słychać w okolicach wlewu i drzwi koło niego dźwięk jakby pompki?? coś w tym rodzaju, ten sam dźwięk pojawia się gdy auta nie zamknę z pilota tylko tak zwyczajnie zamknę drzwi ( w sensie że auto jest otworzone ) wtedy tez co jakiś czas pojawia się ten dźwięk. Moje pytanie jest takie czy jest to normalne w tym modelu czy nie i jak nie to co z tym fantem zrobić??
karol24 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Sama z siebie zaczyna pompka chodzić? no to jest akurat nienormalne gdyby Ci się wirnik wysypał to byś tylko słyszął pompkę przy zamykaniu/otwieraniu, czy to pilotem czy kluczem (oczywiście i tak by nie zamykała/otwierała drzwi). Jak sama z siebie zaczyna chodzić to raczej cos z elektroniką. Najlepiej wyciągnij ją i sprawdż, może tylko kostki zaśniedziały lub luty trzeba poprawić. Jak dlugo ta pompka chodzi przy zamykaniu/otwieraniu? PS. chyba w ETCE widziałem taki schemat, ale musze go odkopać bo raczej zapisałem go sobie na kompie... ale z tego co pamiętam to on taki troche poglądowy był niestety. Jakieś łączenia sa pod tylna kanapą w tej plątaninie przewodów, ja muszę obadać jak to do tylnej klapy idzie :eusathink:zdejmę boczek bagażnika od strony pompki i trzeba zerknąć jak dalej rurki biegną.
Arkom Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Co do tego ile ta pompka chodzi to przy zamykaniu i otwieraniu słychać ja jakieś 20 - 30 sekund. Jak sama się załącza to gdzieś tak na jakieś 15 sekund, przy czym drzwi same się nie zamykają chyba ze z guzika to owszem, aha jeszcze coś jak zamykam z kluczyka to zamykają się tylko drzwi od kierowcy reszta zostaje otwarta ?? tak ma być bo ja wątpię.... proszę o rady
markus85 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Opublikowano 8 Maja 2013 Pompka centralnego ma czujnik ciśnienia, i jeśli zamyka i odpowiednie ciśnienie nie zostanie osiągnięte to pompka długo pracuje aż do momętu włączenia zabezpieczenia przed zajehcaniem jej, może być też że wirnik się rozpada i wtedy pracuje długo (u mnie tak było). Jutro się muszę zabrać z rana za to to dam znać co i jak z tymi rurkami.
Arkom Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 A powiedz jeszcze ona jest w tylnych drzwiach czy w tylnym nadkolu bo gdzieś z stamtąd dochodzi dźwięk, wydaje mi się że jest ona w tylnych drzwiach ale wolę się upewnić
markus85 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Opublikowano 8 Maja 2013 Po prawej stronie w boczku w bagażniku.
karol24 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Sedan niestety Jeśli ktoś posiada książkę "Sam naprawiam" to strona 247 w ETCE jest to samo
Rekomendowane odpowiedzi