rocco26l Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Witam. Nie działa mi centralny i cała elektryka w prawych przednich drzwiach. Zabrałem się do demontażu chciałem zobaczyć czy wogóle prąd dochodzi. Rozebrałem osłonę ozdobną odkręciłem 4 śrubki jedną śrubę na samym dole i jedna spod podłokietnika i dalej nie chce zejść co mam teraz zrobić żeby zdjąć a nie poniszczyć tapicerki. Proszę o poradę.
tomcrack27 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 ona jest na takich zatrzaskach przymocowana ktore podczas demontazu lubia sobie pekac i najlepiej sie w takie zopatrzyc:wink: kosztuja grosze w aso.musisz z wyczuciem podwazac
pakotomasz Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Tu masz nr tych spinek jakbyś potrzebował: Duża - 8E0 868 243 Mała (biała) - 8E0 867 276
Blachu Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Tutaj masz filmik co i jak Audi A4 Window Regulator Replacement | Removal And Installation | - YouTube
Góral65 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 sprawdź przewody w osłonie gumowej między słupkiem a drzwiami to jest częsty powód problemów z elektryką
Fido Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Zanim kupiłem B6 to ściągnąłem sobie książeczkę by o takie pierdoły nie pytać. https://docs.google.com/file/d/0Bx3w5UbgE7CeWFpxZWhRMzE5QW8/edit?usp=sharing
rocco26l Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 dziś po wysłaniu tego posta poszedłem sprawdzić te przewody w gumowej osłonie. I rzeczywiście dwa przewody były zarwane i przetarte w paru miejscach. A co mnie zdziwiło że kostka znajduje się w słupku. Orientuje się ktoś jak tą kostkę rozłączyć??? Po długich kombinacjach udało mi się to zabezpieczenie odblokować ale cała kość wchodzi do środka. Chciałem polutować te przewody i połączyć w kostce czy muszę cały schowek rozbierać żeby dostać się do tego łączenia ???
Rekomendowane odpowiedzi