Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa podświetlenie nóg i drzwi po prawej stronie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Po stronie kierowcy działa wszystko ładnie pięknie podświetlanie nóg kierowcy pasażera oboje drzwi lampki w bokach i od spodu drzwi. Ale problem jest z prawą stroną w której nie świeci kompletnie nic ani nogi ani drzwi przód i tył. Sprawdzałem żaróweczki no w drzwiach i są całe nie spalone. Patrzyłem też po bezpiecznikach po lewej stronie w desce i wszystkie też wyglądały na nie popalone. Miał ktoś może taki problem? Bo u kolegi w A6 też jest tak samo więc może to częsta przypadłość?

Opublikowano

A lampka w suficie zapala się?

Opublikowano

U mnie było podobnie w B6 i jeszcze centralny nie działal okazało się że walnięte sa te kabelki co ida do drzwi tam gdzie się zamyka w tej gumie. Gdzieś na forum jest to dokładnie opisane. U mnie zdjąłem ta gumę wypiąłem złącze które tam jest i dwa kabelki były przetarte; zalutowałem zaizolowałem i po kłopocie...

Opublikowano

tak lampka na suficie działa i w daszkach przy lusterkach też... u mnie nie działają drzwi prawe przód i tył i podświetlanie nóg pod deską i pod fotelem pasażera na tył centralny i szyby wszystko działa

Opublikowano

Pewnie przetarty przewód we wiązce w tym kondonie co idzie z kabiny do drzwi.

Opublikowano

to i dlatego nie świeciłoby na nogi z przodu i z tyłu w kabinie? czy tylko same drzwi

Opublikowano

Raczej ta.

A jak otworzysz drzwi to pokazuje na FISie, że są otwarte?

Opublikowano

w sumie nie sprawdzałem ale wydaje mi się że tak

Opublikowano

jak wyżej kabelkologia, kabelkologia, i jeszcze raz kabelkologia pewnie któryś z przewodów pomiędzy słupkiem A a drzwiami się przetarł,przełamał itp. :wink:

Opublikowano
Raczej ta.

A jak otworzysz drzwi to pokazuje na FISie, że są otwarte?

Wlasnie sprawdzilem. Nie wyswietla ani przodu ani tylu

Opublikowano

Czyli tak jak napisałem na PW.

Mikrostyk w drzwiach chyba padł :wink:

Opublikowano

Jak dos5ac sie do tych krancowek czy jak sie to tam nazywa?