Adaśko Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 witam mam od kilku dni taki problem w audi a4 95 1,8t. wczesniej autko po uruchomieniu na zimno po ok 2 sek pracy gubi obroty, potrafi calkiem zgasnac ale po ok 30 sek jest juz normalnie ponadto jakby traci moc przy wkrecaniu dzieje sie tak po przekroczeniu 3000 obr/min. mechanik postawil diag ze to sonda lambda. jeszcze nie zamowiłem ale od kilku dni podczas jazdy bez roznicy czy cieply czy zimny slychac taki dosyc glosny dzwiek jakby rezonujacy i czuc ledwo wyczuwalne wibracje na kier i drazku zmiany bieg. mechanik sugeruje mi ze moze to byc jakis walek dowazajacy czy cosjakby dwumas. Czy moze ktos z was forumowiczow spotkal sie z podobnym problemem. dodam ze dzwiek jest podobny do takiego jakby polozyc srubokret gdzies na silniku rezonuje w miare zmiany obrotów. ale czasami na pare sekund wogle zanika.
supi9 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Łańcuszek z napinaczem ? Ciężko powiedzieć po takim opisie.
kaczmar13 Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Zacznij od podpięcia Vaga, zrób logi. Na podstawie tego co mówisz to wróżenie z fusów.
Rekomendowane odpowiedzi