CZIKITA Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Opublikowano 6 Lutego 2014 To właśnie o tym mówię że te spawy mogą przetrzeć wąż jeśli się go opaską za mocno ściśnie jednak zgrubienie powinno być na całej róże by wąż nie zleciał a nie tylko w 4 punktach
Kowi87 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 To napisz do typa zeby ci uspawal do okola, ja mam u siebie mechanicznie rozszerzone srednice rury przez klin hydrauliczny i tez sie sprawdza
CZIKITA Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Opublikowano 6 Lutego 2014 O no mechanicznie to najlepsza opcja ale odpowiednio droższa co do ob-spawania całości to facet pewnie powie że wymyślam i też konkretnie skasuje ja poprostu lubię coś raz zrobić i tam już nie zaglądać
Mario82A4 Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Czym najlepiej wyczyścić kolektor z nagaru ?? Jest go tam sporo i zastanawiam sie czym to wyczyścić , drugie pytanie to z czego najlepiej zrobić tą przystawkę do kolektora AWX , aluminium czy stal ??
CZIKITA Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Opublikowano 8 Lutego 2014 Czym najlepiej wyczyścić kolektor z nagaru ?? Jest go tam sporo i zastanawiam sie czym to wyczyścić , drugie pytanie to z czego najlepiej zrobić tą przystawkę do kolektora AWX , aluminium czy stal ?? Ja to pistolet pod cisnieneim i rozpuszczalnik uniwersalny , ekstrakcyjny na zmianę z kersherem i szczotka ryżowa ale można też maczać w ropie podobno też puszcza
zib0l Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Palnik i wypalic gada, ja tak swoj wyczyscilem na cacko:)
CZIKITA Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Ale co zrobił się popiół czy bardziej twarda skorupa i odpadło opowiadaj bo palnik mam pod ręką
zib0l Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 czyscilem wszystkim tak jak Ty, a na koniec zapodalem palnik z koncowka do srodka i grzanie ogniem 10min i strupy niezle odpadaly:wink:
CZIKITA Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 O widzisz no to muszę się też swoim zająć w wolnej chwili a redukcje już kupiłeś / ?
zib0l Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Jeszcze nie, ale chyba ta drozsza wezne, lepiej wykonana, ma oring od spodu, a 16pln roznicy mnie az niezbawi...to cos sie zaoszczedzilo na kolektorze na redukcje pojdzie:wink:
CZIKITA Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Też tak się zastanowiłem i stwierdziłem że chyba lepiej mieć już spokój i kupić droższe
Mario82A4 Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 A przy montażu kolektora AWX jaka uszczelkę dokupić ? od AFN czy AWX ? Może ktoś zmierzyć jaka powinna być długa ta redukcja z kolektora AWX do węża , chodzi mi o długość całkowitą
zib0l Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 uszczelka jest taka sama, kup erlinga:wink:
CZIKITA Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Opublikowano 18 Lutego 2014 Jak nie to spytać tych co na allegro flansze robią oni powiedzą ---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ---------- uszczelka jest taka sama, kup erlinga:wink: Założyłeś już Kolektor ? i flansze ?
zib0l Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Jak nie to spytać tych co na allegro flansze robią oni powiedzą ---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ---------- uszczelka jest taka sama, kup erlinga:wink: Założyłeś już Kolektor ? i flansze ? graty leza w garazu, czekam na jakis wolny czas i odrazu turbo wyczyszcze swoje, albo kupie awx-a lub brd (jak sie trafi w dobrej cenie) i zrobi sie wszystko za jednym zamachem:wink:
CZIKITA Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja czas mam ale znowu chajsu na program nie mam i zbieram zbieram czekam do 30 może się coś ruszy i wtedy wtryski 216 turbo AWX przelot 2,5 i sprzęgło wzmocnione z jednomasem już na aucie bo padła mi seria A ty wtryski już masz bo coś w jednym wątku widziałem że chyba brałeś od kogoś
zib0l Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Kolega wstrzymal sie ze sprzedaza wtryskow, czekam na jakies oferty, moze temat ruszy za jakis czas, a program gdzie zamierzasz zrobic? Polecam ci kolege Grzesia (anderlh) z Rybnika, ceny ma przystepne:wink:
Kowi87 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 co do cześci przy przeszczepie http://a4-klub.pl/1-9-191/b5-afn-czyszczenie-wymiana-kolektora-ssacego-82934/ jest jeszcze uszczelka miedzy kolektorem a flanszą, ale ja sie wycina z papieru do uszczelek:wink:
CZIKITA Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja program robię w King Soft Stary Sącz bo mam ich praktycznie koło domu a i ceny dla naszego klubu mają bardzo atrakcyjne no i hamownia z podpinaniem ośki pod urządzenia bardziej szczegółowa moim zdaniem niż rolki :hi:Z uszczelką to problem gdzie taki papier idzie dostać /?
Kowi87 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Ze co to za urzadzenie? Dynomet na kolo? To zalecam przedtym znalezc dokladna wage samochodowa
Rekomendowane odpowiedzi