neuropathic Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 Witam czy słabe chłodzenie może wynikać z braku czujnika temperatury zew? (czujnik wpinany przed chłodnicą od klimy) Sprawdzałem filtr kabinowy, wentylator i sprężarka pracują, chłodnica umyta, domyślam się, że gdyby czynnika było mało lub w ogóle to sprężarka nie włączyła by się w ogóle.
darko Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 też miałem problem z klimą po zakupie auta,najpierw sie nie załączała bo klimatronic był nie od tego modelu,po wymianie ledwo chłodziła bo było niecałe 200 gram czynnika,także się załączała bo było ciśnienie w układzie.Po nabiciu od nowa temp.przy nawiewie poniżej 3 stopni,czujnik temp.zewn. chyba nie ma nic wspólnego z temp.klimy-jak się mylę to proszę Mnie poprawić
neuropathic Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 Darko to jednak czynnik było go tylko 199 gram po uzupełnieniu z nawiewu wieje lodem 6` C '
Dev Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 a to dobrze nastepnym razem wymien razem z osuszaczem zobaczysz wówczas jak klima śmiga u mnie przy zewnetrznej temp 30 stopni na pierwszym biegu i LO nie idzie wysiedziec w aucie
neuropathic Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 Pierwszy bieg, przyznam że nie wiem do końca o co w tym chodzi.
darko Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 Darko to jednak czynnik było go tylko 199 gram po uzupełnieniu z nawiewu wieje lodem 6` C ' polecam się na przyszłość,może uda się jeszcze w czymś pomóc ---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:10 ---------- Piotrek nie wiem jak u Ciebie ale u Mnie przed ponownym nabiciem klimy najpierw napompował azotu w celu sprawdzenia czy układ szczelny
neuropathic Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 Darko u mnie ten czynnik nie był nabijany z 2 lata i wierzę że i teraz z 2 lata podziała, co jakis czas trzeba nabić na nowo
darko Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 ważne aby chłodziło i już,raz na dwa lata można sprawdzić i uzupełnić w razie czego-przez to raczej się nie zbankrutuje
Rekomendowane odpowiedzi