Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Plastik na tył fotela kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no i zamówiłem. koszt w serwisie 40 plnów, a nie 60 jak ktoś napisał, miejmy nadzieję że nie będzie komplikacji :>[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2008, 13:56_________________________________________________to właśnie ten dolny plastik z trzeciego zdjęcia ( a właściwie jego brak ) jest sprawcą całego zamieszania :>

oto fotki zestawy naprawczego i jak to wygląda po zamontowaniu:

3eb65d68635b0fd1m.jpg

f8273ed5d654aff2m.jpg

417fb4eca13d1221m.jpg

oczywiście trzeba wcisnąć do końca :)

fcc2bd35fcb6082am.jpg

najtrudniejsze w tym wszystkim to zdjąć ten cały plastik, reszta jest banalna :>

a tu zestaw naprawczy, koszt w ASO 43 plny z groszami

f0c59aceecf2e1d1m.jpg

Opublikowano

u mnie jest problem, ponieważ ten dekiel odpada na dole bo wypycha go gadżet od lędźwi... karwa, w którym pękł jeden drucik i całość wypycha dekiel.... :embarrassed: muszę schudnąć... :P

Opublikowano

u mnie jest problem, ponieważ ten dekiel odpada na dole bo wypycha go gadżet od lędźwi... karwa, w którym pękł jeden drucik i całość wypycha dekiel.... :embarrassed: muszę schudnąć... :P

Mam to samo :kox: Myślałeś juz jak to "zreperować"? Chyba trzeba włożyć jakiś klocek drewniany, bo inaczej tego nie widze

Opublikowano

Mam to samo :kox: Myślałeś juz jak to "zreperować"? Chyba trzeba włożyć jakiś klocek drewniany, bo inaczej tego nie widze

A nie myslałeś o cieniutkiej rurce i dwóch śrubkach do przykręcenia.Taki patent stosowany w żeglarstwie :)

Opublikowano

A nie myslałeś o cieniutkiej rurce i dwóch śrubkach do przykręcenia.Taki patent stosowany w żeglarstwie :)

Akurat pękło 2mm od zgięcia, wiec raczej to rozwiązanie nie wchodzi w grę. Ale rzeczywiście nie pomyślałem :decayed:

Opublikowano

Hehe to samo mam, a nawet nie wiedzialem o tym zestawie, widac jest kilka "wad" ktore sa we wszystkich B6 :mysli:

Opublikowano

a w b5 jest tak samo mocowany ten plastik z siatka ?

Opublikowano

Koszt tego zestawu w ASO w Powsinie to 47.17PLN Juz na mnie czeka :decayed:

Opublikowano

Wszystko fajnie ale powiedzcie co robić jak boki nie trzymają?? U mnie góra trzyma dół też ale bok odchodzi

Opublikowano

Wszystko fajnie ale powiedzcie co robić jak boki nie trzymają?? U mnie góra trzyma dół też ale bok odchodzi

ale z boku nie ma mocowania :mysli: tylko góra i dół :)

Opublikowano

Ale krawędź boku wchodzi tam w jakiś profil i u mnie to wypadło.Wepchnę trzyma, siadam na fotel wylatuje

Opublikowano

tak z ciekawości rozebrałem dziś też ten plastik z tyłu fotela drivera i też mam pęknięty 1 pręt stelaża fotela w odcinku lędźwiowym, tam gdzie jest regulacja pompowaniem. Chyba najprościej zrobię to za pomocą cienkiej rurki z 2 śrubkami jak pisał Wąski. Objawia się to tym, że podczas gdy się poruszam na fotelu to słychać takie głuche puknięcie jakby ze środka fotela

Opublikowano

tak z ciekawości rozebrałem dziś też ten plastik z tyłu fotela drivera i też mam pęknięty 1 pręt stelaża fotela w odcinku lędźwiowym, tam gdzie jest regulacja pompowaniem. Chyba najprościej zrobię to za pomocą cienkiej rurki z 2 śrubkami jak pisał Wąski. Objawia się to tym, że podczas gdy się poruszam na fotelu to słychać takie głuche puknięcie jakby ze środka fotela

zrób zdjęcia jak możesz :) Nie wszyscy wiedzą o co chodzi :)

Opublikowano

pogoda u mnie nie zachęca do zejścia do garażu, ale jak tylko będę na dole to pstryknę tą usterkę :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

We Wroclawiu zestaw naprawczy 45 zl, dzisiaj "naprawiam" tyl fotela :good:

Opublikowano

I mogli od razu zrobic metalowe mocowania :) nie było by problemu :evil:

Opublikowano

Teraz problemem jest jakos polaczenia klejowego uchwytu i "tylu" :confused4: Mam nadzieje ze jest solidne.

Opublikowano

Teraz problemem jest jakos polaczenia klejowego uchwytu i "tylu" :confused4: Mam nadzieje ze jest solidne.

Dokładnie ale wyglądało to bardzo solidnie :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi takze osłona siedzenia odchodzila wiec zakupilem komplet naprawczy ale okazalo sie takze ze mam precik pęknięty.

Wymyslilem takie mocowanie:

p1020234nb2.th.jpg

p1020235uf0.th.jpg

p1020236fr5.th.jpg

p1020237sw7.th.jpg

p1020238wb7.th.jpg

Opublikowano

ciekawe rozwiązanie ,sprawdza się ?