Sidney Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Witam, po długich wojażach z moją A4 wyszło na to, że trzeba wymienić cewkę zapłonową. Cały czas myślałem, że mam silnik ADP jednak po naocznym stwierdzeniu, że nie ma tu żadnego rozdzielacza tylko normalna cewka czterowyjściowa z modułem z której od razu idą kable do świec powiadam, że to jednak jest AHL :: Teraz lepiej dobrać się do cewki od góry czy trzeba wjechać na jakiś kanał i wymacać ją od dołu ? Dostępu do kanału jako tako nie mam dlatego się pytam bo pewnie trzeba będzie wyjąć przepustnicę coby mieć dostęp do śrub, a może wystarczy zdjąć dolot aż do przepustnicy i jakoś da się wcisnąć klucz tam ? Panowie, bawić się w grzebanie od góry czy lepiej podjechać do jakiegoś machera żeby mi ją wymienił od spodu ? Jeszcze jedno pytanie, będę próbował podmianki na używkę i tam gdzie ją kupię nie operują numerami części tylko mogą mi naocznie dobrać i pytanie jeśli u mnie jest np. beru to muszę zamienić tylko na beru czy mogę wziąć boscha, ngk albo np. valeo ? wydaje mi się, że jeśli wygląda tak samo to mogę dać innej firmy, nie ? Czy wszystkie cewki mają tą samą kolejność wyprowadzeń czy muszę dopasować zależnie od firmy ?
Kejsi Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Wyjmujesz dolot i masz jako taki dostęp do cewki, najlepiej żeby był taki sam jak masz teraz, mniejsze problemy z ewentualną wymianą. A do tego że masz AHL to nie widziałeś że masz aluminiowy blok zamiast żeliwnego? A i od spodu to to bym się nawet nie podejmował. ;p
Sidney Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Opublikowano 12 Maja 2013 Dzięki Kolego za info, blok mam na pewno aluminiowy ale nie kapnąłem się dzięki temu, że to AHL Jak wykręcę dolot to muszę dawać nowe uszczelki czy mogą zostać stare ?
Kejsi Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 Zasadniczo powinno dać się nową ale jak żałujesz na samochód to na starej też bd jeździć
Rekomendowane odpowiedzi