kaFFFar Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Witam mam do was pytanie ile jest katalizatorow w audi a4 b5 1.9tdi 115km oraz czy wstaepuja moze jakies sondy . Z gory tHx za pomoc . pzdr
maestrus Opublikowano 9 Lipca 2013 Opublikowano 9 Lipca 2013 Witam mam do was pytanie ile jest katalizatorow w audi a4 b5 1.9tdi 115km oraz czy wstaepuja moze jakies sondy . Z gory tHx za pomoc . pzdr Do tej pory osobiście widziałem 1. Nie zidentyfikowałem wokół niego żadnych sąd. Kat połączony jest kawałkiem rury na stałe ze złączem elastycznym, które dochodzi do turbiny a z driugiej strony do tłumika środkowego.
Olszak86 Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 A to ciekawe bo np u mojego ojca w AFN zaraz za złączem elastycznym jest katalizator i potem idzie kawałek rury i znowu jest puszka wyglądająca jak katalizator, potem dopiero środkowy i końcowy. Tak powinno być ??
Fenrir Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Moim zdaniem zawsze katalizator jest jeden a sondy powinny być dwie. Przed i za katalizatorem, bo jedna sprawdza skład spalin przed oczyszczeniem a druga po.
Dev Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Owszem ale nie w dieslu tylko w benzynie po 2000r
15lolo Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 A to ciekawe bo np u mojego ojca w AFN zaraz za złączem elastycznym jest katalizator i potem idzie kawałek rury i znowu jest puszka wyglądająca jak katalizator, potem dopiero środkowy i końcowy. Tak powinno być ?? pewnie dolozony za granica tez mam drugie auto afn i swiezo przed moim kupnem został zamontowany drugi
Rekomendowane odpowiedzi