Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana dwumasy sprzegła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy ile średnio wytrzymuje dwumas w A4 B8? Wiem, że zależy to od stylu jazdy i stu innych czynników ale interesuję mnie przy ilu km wymienialiście? Znajomy powiedział mi, że w tych wózkach 140 tyś to taka średnia, czy to prawda? Jestem przed wymianą sprzęgła i zastanawiam się co będzie jak rozbierzemy to cudo?

Opublikowano
  • Autor

Ja mam teraz 143 tys i nowego wirusa czyli też zaraz mnie to czeka :facepalm:

Opublikowano

CAHA 143 tys wymiana komplet dwumas+sprzeglo

Opublikowano

Kolega zmienia 2 tyg. temu w CAGA przy 170 - 180 tys. km

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Nie odczuwam dwumasa, tylko nie chcę za 5 tyś rozbierać dwa razy tego samego, będzie coś widać po wyjęciu?

Opublikowano
ja po wyjeciu mialem spore luzy na kole dwumasowym:decayed:

kolega w Sharanie 2003 miał podobnie ... zero oznak dwumasa, a że w warsztacie zrzucili skrzynię z innego powodu to kolega z mechanikiem przyjrzeli sie dwumasie... znaczne wahania osiowe koła (mały luz jest fabryczny ale tu było spore przegięcie), powiększony luz skrętny - zatem poszło do wymiany.

Opublikowano

Witam posiadam audi b8 2.0tdi 140km i ostatnio zauważyłem że na 2 biegu i tylko na tym przy przyspieszaniu auto wp[ada w wibracje po minięciu 2000 obrotów wibracje mijają pomocy co się dzieje

Opublikowano

w moim trzeszczalo z okolic sprzegla ipo demontarzu luz jak h..

Opublikowano

Nie ma określonego czasu: przy jednym aucie padło mi przy 70tys. teraz mam 130 i nic nie się nie dzieje tak samo znajomi z którymi gadam jedni wymienili przy małym przebiegu inni jeżdżą do dziś :)

Opublikowano

guliwer85 dwumas dostaje po pupie jak dajesz ostro w pedał na niskich obrotach na wysokich biegach...ale skoro Ci sie odzywa na 2ce to co sie dzieje na 5tce :kox: próbowałes?

Opublikowano

Dokładnie..

4 bieg przy 50km/h i przyśpieszamy... :grin:

Znam wieeeeele osób, które tak robią

Przyśpieszanie z 4, czy trójki mając 1100-1300:doh: obr

Opublikowano

Mam pytanie do was czy dwumas i sprzęgło jest takie samo w 2.0CR 143KM co w 2.0CR 170KM ? ten sam numer części itp ?

Drugie pytanie to czy orientujecie się ile kosztuje wymiana wraz z częściami oryginalnymi ASO oraz poza ASO (jakiś dobry serwis)

U mnie według historii serwisowej dwumas był wymieniany przy 60tyś teraz mam 145tyś pytam czysto z ciekawości :) pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj jak dzwoniłem z ciekawości do aso to samo kompletne sprzęgło z łożyskiem kosztuje chyba 2200, dwumas 4400 do tego robocizna 1100, jakiś obłęd! U mnie mechanik za takie sprzęgło chce ok 1500 razem z robocizną.

Opublikowano
  • Autor

Co to znaczy, że jest notatka?

Opublikowano

Przyłączam się do pytania :)

Opublikowano
Przyłączam się do pytania :)

+1

Opublikowano

I co po tej notce ... Dotyczy to b8 z pierwszych lat wiec juz po gwarancji. O akcji serwisowej nie ma co myslec... Za duze koszta i sie wymigaja jak z napedem pompy w 2.0 tdi pd

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Na allegro dwumas+sprzęgło sachs to koszt ok 2400 więc chyba tragedii nie ma, ciekawe ile to wytrzymuje ;)

Opublikowano

Napiszcie coś więcej bo sam mam samochód z początku produkcji 2008r. U mnie dwumas był wymieniany przy 60tyś według historii serwisowej.