Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prozba o ocene turbo i przeplywki ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Turbo przeładowuje lekko, musisz zrobić komplet logów. Sprawdź czy nie masz nieszczelności w dolocie.

Opublikowano

Auto po programie.

Opublikowano
Turbo przeładowuje lekko, musisz zrobić komplet logów. Sprawdź czy nie masz nieszczelności w dolocie.

jedno wyklucza drugie

Opublikowano
  • Autor

Komplet logow czyli o jakie gr chodzi ? (stawiam dopiero piererwsze kroki w temacie ) dolot wizualnie ok

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Juz przerabiam temat , a co do odczytow z log ?

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jak już wrzucisz logi to pewnie któryś z doświadczonych kolegów je oceni.

Opublikowano
Juz przerabiam temat , a co do odczytow z log ?

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk

VAG-COM 311.2 sprawuje się całkiem dobrze. Gdy będziesz mieć je zapisane przerób je w csv conv i wrzuć na stronkę : VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM.

Opublikowano
Gdy będziesz mieć je zapisane przerób je w csv conv i wrzuć na stronkę : VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM.

Dawid, przecież kolega nic nie musi przerabiać. Logi zapisane w stanie surowym w Vagu tylko wklei na ww. stronkę i po skopiowaniu z nich linków w formacie BBCode wklei je tylko do ww. tematu a same się pięknie utworzą w ładnych ramkach już automatycznie przekonwertowane.

Opublikowano

Ostatnio miałem właśnie problem z wrzuceniem surowych logów dlatego przed zrobieniem tego konwertowałem je w csv conv, ale jak najbardziej da się to zrobić tak jak opisałeś Tomku :wink:

Opublikowano

Wszystkie powyższe logi są ok za wyjątkiem 011 - mam wrażenie, że ktoś się u Ciebie bawił długością sztnagi siłownika podciśnienia przy turbo bo nawet przy lekkim niedoładowaniu masz zbyt wysoki procent wysterowania elektrozaworu N75 czyli co widać np. w zakresie obrotów od 2835 do 3465 - lekkie niedoładowanie turbo a N75 wysterowany na 82,9 - 85,7% czyli sztanga jest zbyt skrócona a to skutkuje u Ciebie falującym ciśnieniem doładowania.

Opublikowano
  • Autor

Wow stary jestem zupelnie zielony , czyli cos jest nie halo tak ? Da to jakos zrobic ? Tzn co mam teraz z tym zrobic ? Auto bylo chipowane mozliwe ze to od tego ?

Opublikowano

Przede wszystkim w tym przypadku należy sobie zaznaczyć w jakiej obecnie pozycji jest skręcona sztanga siłownika. Następnie należy wydłużyć sztangę o przynajmniej dwa obroty jej cięgno regulacyjne kręcąc w nim moletowaną nakrętką w lewo (patrząc od góry na turbo) i ponownie logować dynamicznie grupę 011 patrząc w tych logach na wartość rzeczywistą ciśnienia doładowania i procent wysterowania N75 - ten procent ma się zmniejszyć do tego stopnia by rzeczywiste ciśnienie doładowania było jak najbardziej zbliżone do wartości zadanej.

Opublikowano
  • Autor

Na dniach pojade do mechanika i przedstawie zaistnialy problem , oby tylko nie pogorszyl sprawy =)

Opublikowano

Jeśli mechanik będzie kumaty w tych kwestiach to nie ma się czego obawiać bo będzie sobie zdawał sprawę na czym polega sprawdzenie ale jeśli nie będzie wiedział kompletnie o co chodzi to lepiej od razu zmień mechanika - na dzień dobry spytaj czy jest w stanie coś powiedzieć nt. tych logów i procentu wysterowania N75 - jeśli nie będzie wiedział kompletnie o co kaman to - odpuść go sobie i poszukaj lepiej forumowicza w Twojej okolicy który wie o co chodzi. Taki test jest Ci w stanie zrobić każdy z forumowiczów, który dysponuje vagiem i wie co w trawie piszczy. Kilka logów dynamicznych i szybko dojdziecie do poprawnego ustawienia długości sztangi przy siłowniku podciśnieniowym turbo a mało który mechanik wie o co kaman. Szanuj jednak tego mechanika, który Ci powie, że na podstawie obecnych paramerów ustawi gruchę podciśnienia na optymalne parametry bo wie co gada (ale w granicy rozsądnych wartości cenowych). Jeśli będzie sobie za to życzył kosmiczną wartość a taka to już jest "okolice 200 zł" to mu podziękuj i powiedz, że go Sztomel z forum elektrody pozdrawia. Problem polega na tym by trafić z długością sztangi w "punkt" i trzeba trochę cierpliwości aby ten punkt znaleźdź a koszt tej imprezy to kwota około 50 -100 złotych w najgorszym przypadku (bo przecież nikomu nie każę tej naprawy dokonywać za darmo). Większość mechaników może się na mnie wk***ić ale to tylko moja sprawa co i za ile, cen dumpingowych nie ustalam więc ...

Opublikowano
  • Autor

Na dniach bede w domu to pojerzdze i popytam no chyba ze ktos ma dobrego mechanika godnego polecenia z elblaga ?