cabriofan Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Witam ,po raz kolejny mam problem z gumowymi osłonami przegubów w swoim aucie,a tym samym po raz kolejny (chyba już 4) czeka mnie wymiana przegubów.Czy jest jakiś producent,który robi jakieś mocniejsze gumy??? Testowałem różne od najtańszych po lobro .Czy to jakiś fabrik-feler???
janusz_stg Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Mam wrażenie ,że źle je montujesz.W moim zastosowałem jakiś tani zamiennik i trzyma już 4 rok. Po zamontowaniu maksymalnie "zmarszczyłem" ją i skręciłem opaski .Montaż maksymalnie rozciągniętej gumy może powodować rozrywanie jej.
marewel Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Nic tu nie zmienisz porostu w chinach nie maja dobrej gumy.Ja zakładałem już wszystko i najdłużej wytrzymywała ta w zestawie z przegubem metelli.
cabriofan Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Opublikowano 15 Maja 2013 Tylko,że to było montowane w dobrym warsztacie.... Czasem myślę,że to przez moc i gwałtowne ruszanie czasami,ale to raczej nie powinno mieć wpływu.Auto jest obniżone,ale raczej nie ma możliwości rozwalić gumy o coś,pod autem ---------- Post dopisany at 17:30 ---------- Poprzedni post napisany at 17:28 ---------- To byłby nawet dobry pomysł na biznes-wzmacniane gumy na przeguby he he
czaja77 Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 słuchaj.ja parę postów niżej miałem ten sam problem.ponowny montaż gumy spidan. tyle że wcześniej była za blisko przegubu i na pełnym skręcie przecinał ja po prostu.:facepalm:ja sam i mój pseudo mechanik spieprzyliśmy robotę dopiero zaprzyjaźniony mechanik klubowy Paweł. pokazał w czym tkwi problem i zamontował ja poprawnie..
Rekomendowane odpowiedzi