kowalson86 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 witam. Felga sline polerowana: jak dobrze zrobić taką felgę w lustro? chodzi mi o działania ręczne
Fido Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Ręcznie ciężko ale można. Odpowiednie pasty i masz efekt lustra.
kowalson86 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Opublikowano 19 Maja 2013 Ręcznie ciężko ale można.Odpowiednie pasty i masz efekt lustra. włąśnie chce sie dowiedziec krok po kroku jak tego dokonać
miedzikos Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Ręcznie się da ale będzie mega męczące, jak to jest teraz gołe alu i przepolerowane to wystarczy odświeżyć, kup bawełne na trzpieniu [na wiertarke] + autosol i jazda
Fido Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 kowalson86, do odpowiedzi służy przycisk Odpowiedz. Po co cytujesz mój post skoro na niego bezpośrednio odpowiadasz. A jak wypolerować ? Let me google that for you
Patryk Toruń Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Cześć. Jestem tutaj nowy więc witam wszystkich Otóż również zastanawiam się nad tym jak dobrze wypolerować felgę na lusterko. Jeśli mógłbym się podłączyć do tematu, chciałbym pokazać swoje prace przy polerowaniu oraz elementy jakie wykorzystałem : - Filc polerski na wiertarkę - wiertarka + szlifierka z regulacją boscha - końcówka z filcem do wnęk i zakamarków - papiery wodne od 240 - 2000 - preparat PAINT REMOVER ( 2 sztuki ) - Pasta Autosol Metal Polish Felga po nałożeniu preparatu Pain Remover : W czasie "skrobania" No i po polerowaniu : Efekt jest słaby, nie satysfakcjonuje mnie. Polerka jest taka za mgiełką. Dodam że nie mogłem się wgl pozbyć takich czarnych kropek, plamek, nie wiem jak to nazwać z felgi. Musiałem męczyć to papierami Ale i tak nie wszystko dało się usunąć. Jakiej pasty użyć żeby poprawić efekt polerowania? Czekam na jakieś rady gdyż nie mam pomysłów jak się za to zabrać.. Nie mam pojęcia co to za stop, ale po usunięciu lakieru felga była strasznie chropowata.
Fido Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Autosol jest pastą o grubym ziarnie. Weź w palce to zobaczysz o co mi chodzi. Ja bardziej do nierdzewki jej używam. Co do innych past zerknij w link. Chodzi mi o PP-40 http://marbad.pl/pdf/pasty_l.pdf
Patryk Toruń Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 No to kupię tą pastę, i zobacze jak to wszystko wyjdzie. Mam ponownie matować tą felgę papierem czy mogę na umytą felgę normalnie jechać?
Fido Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 A to już będziesz musiał sam wypróbować. Jak zauważyłeś PP-50 też można użyć.
kowalson86 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Opublikowano 20 Maja 2013 Ręcznie się da ale będzie mega męczące, jak to jest teraz gołe alu i przepolerowane to wystarczy odświeżyć, kup bawełne na trzpieniu [na wiertarke] + autosol i jazda wyglada na to ze jest tak jak piszesz gołe alu, wiec wyczyszcze felge zakupie autosol i bede dzialal
Rekomendowane odpowiedzi