Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chmura dymu z rury wydechowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim chciałbym prosić o podpowiedź co mam sprawdzić ponieważ wczoraj chciałem przegonić trochę samochód i jak miałem na blacie 200 km/h i coś koło 4500 tyś obr nagle samochód się zadławił i puścił olbrzymiego bąka z szarego dymu że nic za mną nie było widać. Samochód zatrzymałem i posprawdzałem wszystko olej jak był tak jest, płyn w chodnicy bez zmian, silnik nie kopci pracuje równo, błędów na vag brak. Co to mogło być i co mam jeszcze sprawdzić ???? Dodam że przejechałem po tym jakieś 400km i nic się z autem nie dzieje.

Opublikowano

Hydrosztosy sie podwiesily.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź ale możesz trochę mi bardziej to wyjaśnić bo nic nie rozumiem:decayed:

---------- Post dopisany at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ----------

Dzięki za odpowiedź ale możesz trochę mi bardziej to wyjaśnić bo nic nie rozumiem:decayed:

Dobra już wiem co to te hydrosztosy-popychacze hydrauliczne zaworów ale możesz mi powiedzieć czy z silnikiem nic się nie stało przez to że sie podwiesiły?? Zwalić pokrywę i tam zajżeć??

Opublikowano

---------- Post dopisany at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ----------

Dobra już wiem co to te hydrosztosy-popychacze hydrauliczne zaworów ale możesz mi powiedzieć czy z silnikiem nic się nie stało przez to że sie podwiesiły?? Zwalić pokrywę i tam zajżeć??

jak pali po nocy normalnie to raczej nic sie nie stalo

i pamietaj afn nie lubia palowania na niedogrzanym silniku

Opublikowano

kazdy diesel nie lubi palowania na niedogrzanym silniku :P

Opublikowano
kazdy diesel nie lubi palowania na niedogrzanym silniku :P

Za każdym razem powtarzam to żonie :D

Wysłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Ja nie piłowałem go na niedogrzanym silniku temp była 90 stopni po przejechaniu około 100 km robiłem trasę Szczytno-Grodzisk Mazowiecki i miałem szansę trochę rozruszać furę. Więc nie była tego powodem temperatura, czemu na rozgrzanym silniku tak się zrobiło??

---------- Post dopisany at 08:01 ---------- Poprzedni post napisany at 08:00 ----------

Po nocy pali od strzała zawsze tak palił nic się nie zmieniło tylko tak jakoś troszkę muli z dołu

Opublikowano

Kolego a jak hydrosztosy sie podwieszą to auto nie powinno samo zgasnąć ?? U mnie jak sie podwiesiły to auto za każdym razem zgasło i przez chwile nie mogłem go odpalić ,dopiero po chwili auto odpaliło . Tyle że u mnie działo sie to z reguły na pierwszym lub drugim biegu przy ostrzejszym starcie

Opublikowano
Kolego a jak hydrosztosy sie podwieszą to auto nie powinno samo zgasnąć ?? U mnie jak sie podwiesiły to auto za każdym razem zgasło i przez chwile nie mogłem go odpalić ,dopiero po chwili auto odpaliło . Tyle że u mnie działo sie to z reguły na pierwszym lub drugim biegu przy ostrzejszym starcie

widocznie u kolegi tylko na jednym garnku sie podwiesil:wink:

Opublikowano

co jest powodem podwieszania sie popychaczy? ich zużycie ma na to wplyw?

Opublikowano

Zuzycie, niewlasciwy albo stary olej...

Mialem podobny problem w 1Z. Przy ostrym starcie z 1 i 2 biegu potrafily sie szklanki podwiesic.

Po wymianie na komplet nowych problem zniknal.

Opublikowano

zazwyczaj to nie wina szklanek tylko zaworu w pompie olejowej.

Opublikowano
zazwyczaj to nie wina szklanek tylko zaworu w pompie olejowej.
a jak sie podwieszają to powinno sie ten zawór wymienić ?? czy można dalej jeździć ?? U mnie tak sie działo jak turbina przeładowywała , po zmianie na inne turbo problem na razie sie nie powtórzył , nie wiem co jedno miało wspólnego z drugim ale na razie jest ok
Opublikowano

Zawieszaly ci sie wtryskiwacze.Wtrysk sie nie zamykal i pompowalo ci powietrze do pompy wtryskowej.

Opublikowano
Zawieszaly ci sie wtryskiwacze.Wtrysk sie nie zamykal i pompowalo ci powietrze do pompy wtryskowej.
a od czego sie zawieszają i dlaczego tylko wtedy jak turbo przeładowywało ??
Opublikowano

no bo bylo wieksze doladowanie i dlatego.

Opublikowano

a to że wtryski sie zawieszają nie świadczy o ich kiepskiej kondycji ?

Opublikowano

swiadczy,lepiej sprawdz,bo widze masz program a jak wtrysk kuleje to mozesz szybko miec lzejsze tłoki z dodatkowo dziura

Opublikowano
swiadczy,lepiej sprawdz,bo widze masz program a jak wtrysk kuleje to mozesz szybko miec lzejsze tłoki z dodatkowo dziura
A na ile powinny być ustawione wtryski w AFN ?? Dodam że długo jeździłem z dawką paliwa w okolicy 1-1.2 bo jak koleś uszczelniał mi pompę paliwa to popierdzielił dawkę i dopiero sam to ustawiłem jak dorobiłem sie kabla i programu
Opublikowano

190/300.