Opublikowano 22 Maja 201313 l Cześć wszystkim chciałbym prosić o podpowiedź co mam sprawdzić ponieważ wczoraj chciałem przegonić trochę samochód i jak miałem na blacie 200 km/h i coś koło 4500 tyś obr nagle samochód się zadławił i puścił olbrzymiego bąka z szarego dymu że nic za mną nie było widać. Samochód zatrzymałem i posprawdzałem wszystko olej jak był tak jest, płyn w chodnicy bez zmian, silnik nie kopci pracuje równo, błędów na vag brak. Co to mogło być i co mam jeszcze sprawdzić ???? Dodam że przejechałem po tym jakieś 400km i nic się z autem nie dzieje.
Opublikowano 22 Maja 201313 l Autor Dzięki za odpowiedź ale możesz trochę mi bardziej to wyjaśnić bo nic nie rozumiem:decayed: ---------- Post dopisany at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ---------- Dzięki za odpowiedź ale możesz trochę mi bardziej to wyjaśnić bo nic nie rozumiem:decayed: Dobra już wiem co to te hydrosztosy-popychacze hydrauliczne zaworów ale możesz mi powiedzieć czy z silnikiem nic się nie stało przez to że sie podwiesiły?? Zwalić pokrywę i tam zajżeć??
Opublikowano 22 Maja 201313 l Dzięki za odpowiedź ale możesz trochę mi bardziej to wyjaśnić bo nic nie rozumiem:decayed:---------- Post dopisany at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ---------- Dzięki za odpowiedź ale możesz trochę mi bardziej to wyjaśnić bo nic nie rozumiem:decayed: Dobra już wiem co to te hydrosztosy-popychacze hydrauliczne zaworów ale możesz mi powiedzieć czy z silnikiem nic się nie stało przez to że sie podwiesiły?? Zwalić pokrywę i tam zajżeć?? jak pali po nocy normalnie to raczej nic sie nie stalo i pamietaj afn nie lubia palowania na niedogrzanym silniku
Opublikowano 22 Maja 201313 l kazdy diesel nie lubi palowania na niedogrzanym silniku Za każdym razem powtarzam to żonie Wysłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 23 Maja 201313 l Autor Ja nie piłowałem go na niedogrzanym silniku temp była 90 stopni po przejechaniu około 100 km robiłem trasę Szczytno-Grodzisk Mazowiecki i miałem szansę trochę rozruszać furę. Więc nie była tego powodem temperatura, czemu na rozgrzanym silniku tak się zrobiło?? ---------- Post dopisany at 08:01 ---------- Poprzedni post napisany at 08:00 ---------- Po nocy pali od strzała zawsze tak palił nic się nie zmieniło tylko tak jakoś troszkę muli z dołu
Opublikowano 23 Maja 201313 l Kolego a jak hydrosztosy sie podwieszą to auto nie powinno samo zgasnąć ?? U mnie jak sie podwiesiły to auto za każdym razem zgasło i przez chwile nie mogłem go odpalić ,dopiero po chwili auto odpaliło . Tyle że u mnie działo sie to z reguły na pierwszym lub drugim biegu przy ostrzejszym starcie
Opublikowano 23 Maja 201313 l Kolego a jak hydrosztosy sie podwieszą to auto nie powinno samo zgasnąć ?? U mnie jak sie podwiesiły to auto za każdym razem zgasło i przez chwile nie mogłem go odpalić ,dopiero po chwili auto odpaliło . Tyle że u mnie działo sie to z reguły na pierwszym lub drugim biegu przy ostrzejszym starcie widocznie u kolegi tylko na jednym garnku sie podwiesil:wink:
Opublikowano 23 Maja 201313 l co jest powodem podwieszania sie popychaczy? ich zużycie ma na to wplyw?
Opublikowano 25 Maja 201313 l Zuzycie, niewlasciwy albo stary olej... Mialem podobny problem w 1Z. Przy ostrym starcie z 1 i 2 biegu potrafily sie szklanki podwiesic. Po wymianie na komplet nowych problem zniknal.
Opublikowano 26 Maja 201313 l zazwyczaj to nie wina szklanek tylko zaworu w pompie olejowej. a jak sie podwieszają to powinno sie ten zawór wymienić ?? czy można dalej jeździć ?? U mnie tak sie działo jak turbina przeładowywała , po zmianie na inne turbo problem na razie sie nie powtórzył , nie wiem co jedno miało wspólnego z drugim ale na razie jest ok
Opublikowano 26 Maja 201313 l Zawieszaly ci sie wtryskiwacze.Wtrysk sie nie zamykal i pompowalo ci powietrze do pompy wtryskowej.
Opublikowano 26 Maja 201313 l Zawieszaly ci sie wtryskiwacze.Wtrysk sie nie zamykal i pompowalo ci powietrze do pompy wtryskowej. a od czego sie zawieszają i dlaczego tylko wtedy jak turbo przeładowywało ??
Opublikowano 27 Maja 201313 l swiadczy,lepiej sprawdz,bo widze masz program a jak wtrysk kuleje to mozesz szybko miec lzejsze tłoki z dodatkowo dziura
Opublikowano 28 Maja 201313 l swiadczy,lepiej sprawdz,bo widze masz program a jak wtrysk kuleje to mozesz szybko miec lzejsze tłoki z dodatkowo dziura A na ile powinny być ustawione wtryski w AFN ?? Dodam że długo jeździłem z dawką paliwa w okolicy 1-1.2 bo jak koleś uszczelniał mi pompę paliwa to popierdzielił dawkę i dopiero sam to ustawiłem jak dorobiłem sie kabla i programu