smigacz88 Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Witam wszystkich użytkowników. Swoją przygodę z modelem A4 rozpocząłem w sierpniu 2012 roku kiedy to zupełnie nieoczekiwanie trafiłem na ten oto samochód u zaprzyjaźnionego handlarza. Auto z początku jakoś tak do mnie przemawiało także mimo kilku niedociągnięć zdecydowałem się na zakup. Dane samochodu: AUDI A4 B5 1997r silnik AHU 90KM bez klimy Na liczniku miała coś około 217 tyś km W skromnym wyposażeniu posiada: - el. szyberdach - el. szyby przód - el. lusterka Jest to wersja jak się później doczytałem po I lifcie (wcześniej nie byłem w ogóle świadomy co i jak) Kolor nadwozia LY7M Wszystko Seria. Fotki jeszcze u handlarza: Na swoim: Po zakupie auto miało problemy z odpalaniem na ciepłym, wymieniłem akumulator na 74Ah(siedział 45Ah), sprawdziłem rozrusznik i świece i problem częściowo ustąpił Wykonane/planowane naprawy/mody: - malowanie dekielków alusów - wymiana tarczy i klocków przód na ATE - toczenie tarcz i wymiana klocków tył - wymiana termostatu na WAHLER - oświetlenie wnętrza, postojówki oraz rejestracja w LEDach - światła dzienne DRL w kratkach zderzaka - obszycie kierownicy, mieszek i ręczny w skórze - wymiana fabrycznego radia na Sony z czerwonym podświetlaniem - montaż Haka z instalacją - wymiana kierunków bocznych na białe - centralny z pilota W planach: - malowanie przedniego zderzaka - lepsze żarówki H7 - dekory, panel środkowy i kilka innych elementów oklejonych folią Carbon - w dalekiej przyszłości może jakieś fele i gwint (narazie stan dróg nie pozwala:thumbdown:) - wyświetlacz temperatury lub FIS - ściemnienie szyb - klubowe rameczki pod rejestracje (zamówione) i co tam się jeszcze zamarzy:naughty: Aktualne zdjęcia oraz wnętrze: L]
sokal Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Ładna srebrzanka Lakier taki jak u mnie Szkoda tylko że bez klimy. No i te diódki... Pokaż fotki wnętrza Ile kosztowało Cię toczenie tarcz z tyłu?
smigacz88 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Opublikowano 23 Maja 2013 Akurat brak klimy jak na razie nie przeszkadza. Wnętrze postaram się niebawem wrzucić. A toczenie w zaprzyjaźnionym zakładzie 20zł (normalnie chyba koło 30zł) za 2szt i bicie przy hamowaniu ustąpiło:banan:
Buncorek Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 chrom z grilla out,dobra 18' na koło i lekka gleba bo bardzo pieje hehe, ale lampki przód może zespolone lepiej niż te diodówki bo trochę wsią wieje:wink: ale tak to luzik:thumbup1: bezawaryjności:wink:
smigacz88 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Opublikowano 29 Maja 2013 Kilka dni temu dotarła do mnie folia Carbon, oto ofekty: Przy okazji demontażu prawie całego wnętrza skusiłem się na wywalenie uchwytów na kubki i wstawienie oklejongo carbonem pojemniczka:decayed:
tomii11 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 pojemnik na kubki mogł zostac ale to tylko moje zdanie pozdrawiam
smigacz88 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Opublikowano 13 Marca 2014 Na wiosnę wpadło mojej audiczce parę drobiazgów: - alu 16 łopaty z oponami 205/65 16 - lampy przednie z polifta - kratki nawiewu z polifta (zdjęcia wkrótce) I jak, lepiej trochę wygląda. Fakt przydałoby się teraz lekko obniżyć bo koza. A i jeszcze wpadła wlepka z tyłu od pana Mirka:)
Rekomendowane odpowiedzi