kqba Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Niestety przy winianie lewego zawieszenia długa śruba zwrotnicy popłynęła i pękła. Próby jej wyjęcia doprowadziły tylko do mechanicznych uszkodzeń zwrotnicy. Zastanawiam się czy nie łatwiej będzie kupić nową zwrotnicę na giełdzie i przełożyć wszystko. 1. Czy ew. z Passata B5 zwrotnica podejdzie. Na pierwszy rzut oka jest taka sama? 2. Czy wszystkie modele Audi B6 miały takie same zwrotnice np. Pb/ON czy są różne?
Duch^ Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Chodzi Tobie o śrubę od przegubu zewnętrznego czy trzymającą śrubę górne wahacze ?
Duch^ Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Jeżeli chodzi Tobie o tą część jest ona wymienna sama dokładnie zaznaczona w kółku bez reszty. Z tyłu masz 4 śruby trzymającą ją jak dobrze pamiętam
kqba Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Opublikowano 23 Maja 2013 no właśnie to chcę wymienić. tylko 1. Czy ew. z Passata zwrotnica podejdzie? 2. Czy wszystkie modele Audi B6 miały takie same zwrotnice np. Pb/ON czy są różne?
cocoo24 Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 te wachacze ciężko się wyjmuje, trzeba palnikiem podgrzać. pb i on są uniwersalne
kqba Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Opublikowano 23 Maja 2013 tylko jak podgrzać żeby nie uszkodzić gumy?
cocoo24 Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 tylko jak podgrzać żeby nie uszkodzić gumy?[/QUOTnie wiem z wyczuciem. na skrzynce masz widamość odemnie
edekxp Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 U mnie też ta śruba się urwała. W B5 wychodziła bez problemu nawet na aucie, prawdopodobnie zwrotnica w B6 jest z duraluminium, a w B5 metalowa. śrubę ciężko wybić, ale wyciągnąłem wszystko z auta i młot 5kg i poszła. Robi się taki osad z aluminium wokół tej śruby, odrdzewiacze nie działają
Rekomendowane odpowiedzi