Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja w A4 B6 nie działa - czy to czujnik ciśnienia klimatyzacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli bedzie sprawna to powinna zadziałać po skasowaniu błędu.

Opublikowano

A bez skasowania nie będzie? Bo poprzedni sezon bez problemu chodziła nawet w zimę a ostatnio chciałem włączyć i nic zmieniłem jeden czujnik ale niestety nie ten numer co trzeba kupiłem drugi dzis i po  zmianie nadal nic ale nie mam kabla przy sobie zostawiłem w pracy cholerka spać nie będę mógł 

Opublikowano

Zobacz moze jak odlaczysz zasilanie od klimatronika i po kilku minuyach podlaczysz to może wyczyszcza sie błędy 

Opublikowano

Nie mam kluczyków do navi trudno muszę do jutra przeczekać jakos dam znać czy zatrybilo

Opublikowano

Jeśli czujnik kupiłeś ori , błąd powinien sam zniknąć, jeśli zamiennik to nawet kasowanie błędu może nie pomóc , u braciaka 3 czujniki montowaliśmy i dopiero ori zadziałał

Opublikowano

Czujnik hella jest ale rano jak odpaliłem auto to klima się zalaczyla po chwili znów się wyłączyła i tak kilka razy wentylator też dziwnie się zachowywał bo startował i się zatrzymywał ale nie kręcił za szybko tylko kilka obrotów. zaraz po dotarciu do pracy i skasowaniu błędów klima ruszyła i znów się wyłączyła błędy są 2

Czujnik g62 i że za niski sygnał oraz sygnał po za tolerancja 

Ciśnienie też różnie się zachowuje w blokach pomiarowych jak skasuj błędy i klima wystartuje to jest od 4 do 13 jak dodam gazu jak złapie błąd i się wyłączy do wzrośnie do 33

I taka dziwna sytuacja ze jak się wyłączyła ta klima to po dodaniu gazu sama się uruchomiła na chwilę ale znów zaraz padła i nie da się jej włączyć (econ ciągle świeci) może czynnik uciekł? I tak wariuje 

Edytowane przez buczek136

Opublikowano

Czujnik zmien na ori

Opublikowano

Mówisz że to będzie przyczyną? 

Opublikowano

Teraz odpaliłem i się włączyła zaczęła chlodzić i za chwilę pyk już nie działa a jak sprawdzic czy wentylator jest ok i czy jest dość czynnika? Jest jakiś sposób?  Chciał bym się upewnić 

Opublikowano

na 90% winny jest zamiennik ,niestety trochę kosztuje ,ale jak chcesz mieć pewność czy jest czynnik musisz podjechać do majstrów od klimy, masz taki sam objaw jak u brata ,na dwóch  wogóle nie działała ,na kolejnym włączała się i wyłączała,włożyliśmy ori i śmiga już miesiąc

Opublikowano

Kumpel w audi ale b8 ma oryginał ale z końcówką A może być? Bo niby są zamienne ale wolałbym być pewny mógłbym przełożyć 

Opublikowano

Jeśli pasują zamiennie możesz spróbować

Opublikowano

Wlasnie patrzyłem i też nic 

Chociaż jedni piszą że jest zamienny jedni że nie i to takie gdybanie 

Opublikowano

Może podjedź gdzieś na sprawdzenie klimy , bo czujnik tani nie jest, a jak się okaże że nie ma gazu to bezsensu go wymieniać i pchać się w koszta, a samo sprawdzenie jakoś mocno drogie nie będzie i będziesz miał pewnośc że jest ok

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

Na moje wina czujnika. Skoro wywala co chwile blad i cisnienie skacze pod 33bary. Przy braku czynnika cisnienie bylo by mniejsze a nie na maxa.

Jeszcze jakas ewentualnosc to zapchana dysza i cisnienie rosbie wtedy klima trz sie wylaczy. Ale w sytuacji nie ori czujnika predzej to jego wina 

Opublikowano

I tak muszę spuscic klime bo padl zaworek przy czujniku i trochę mi zaczęło syczec więc go wymienię przy okazji dysze też zmienię koszt znikomy myślałem też o osuszaczu bo auto po dzwonie kilka lat temu i stał bez chłodnic miesiąc czasu ale w sumie bez sensu zanim zmienię i pojadę nabić to wyjdzie na to samo pewnie

Opublikowano

Halo Audi,

widze ze problem z czujnikiem jest opisywany i omawiany od 2013 :) i jakies info juz mam ale.... szybka pilka

1. Klima nabita i szczelna

2. econ caly czas swieci

3. Vag mowi 00819 high pressure sensor i 30-00 open to short to plus (Czyli wskazuje na wymiane czujnika) ?

4. cisnienie 33 bary

5. mechanik sprawdzil lusterkiem i powiedzial ze to sprezarka od klimy i trzeba zmieniac co jak wiemy jest dosc  kosztowne...

Pytania:

1. walnieta sprezarka nie wyjdzie na vagu?

2. czy opcja z wymiana sprezarki jest bardzo realna?? (oby nie)

3. mozna zmienic sam czujnik bez sciagania lampy / zderzaka w b7?

Jakie inne testy proponujecie zanim bede musial kupic sprezare?

Prosze o opinie i z gory dziekuje!

Pzdr

Opublikowano

sprawdziłeś bezpiecznik?

Opublikowano
Godzinę temu, Seba A4 3.0l Quattro napisał:

Halo Audi,

widze ze problem z czujnikiem jest opisywany i omawiany od 2013 :) i jakies info juz mam ale.... szybka pilka

1. Klima nabita i szczelna

2. econ caly czas swieci

3. Vag mowi 00819 high pressure sensor i 30-00 open to short to plus (Czyli wskazuje na wymiane czujnika) ?

4. cisnienie 33 bary

5. mechanik sprawdzil lusterkiem i powiedzial ze to sprezarka od klimy i trzeba zmieniac co jak wiemy jest dosc  kosztowne...

Pytania:

1. walnieta sprezarka nie wyjdzie na vagu?

2. czy opcja z wymiana sprezarki jest bardzo realna?? (oby nie)

3. mozna zmienic sam czujnik bez sciagania lampy / zderzaka w b7?

Jakie inne testy proponujecie zanim bede musial kupic sprezare?

Prosze o opinie i z gory dziekuje!

Pzdr

Czujnik do wymiany tylko ori, zamienniki rzadko działają, w b7 chyba zderzak trzeba zwalić

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
12 hours ago, bobikos said:

sprawdziłeś bezpiecznik?

Bezpiecznik klimy?

'1 Klimatyzacja 10A'

No nie sprawdzilem. zaraz zagladne i dam znac. Dzieki