Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Przerywanie silnika podczas jady i nierówna praca na biegu jałowm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musashi mam do Ciebie pytanie: Czy slyszales o czyms takim jak regeneracja PD? Mechanik mowi ze nie ma technologii(procedury) do naprawy tego a ja znalazlem cos takiego (http://www.dieselreg.pl).

No i kumu tu wierzyc:) Gosc mowi ze bosh'a spoko da sie 600 zl od sztuki i 6 miesiecy gwarancji daje heh.

Opublikowano

Musashi mam do Ciebie pytanie: Czy slyszales o czyms takim jak regeneracja PD? Mechanik mowi ze nie ma technologii(procedury) do naprawy tego a ja znalazlem cos takiego (http://www.dieselreg.pl).

No i kumu tu wierzyc:) Gosc mowi ze bosh'a spoko da sie 600 zl od sztuki i 6 miesiecy gwarancji daje heh.

hmmm, dostepnosc sprzetu i materialow oraz wiedza umozliwia wiele. jednak mnie 6miesiecy gwarancji by nie zadowalalo. za 1000 PLN czasami i mniej kupisz PD nowki sztuki, tyko trzeba je upolowac i masz spokoj na 2 lata.

Opublikowano

Ciekawe zrób tak jak koledzy mówią,a mechanika zapytaj co będzie jak tak to nie TO :mysli:

Opublikowano

Witam

Wlasnie jestem po wymianie kompletu wtryskow(1500zl/szt) orginalne z ASO nie ma przerywania i samochod jedzie plynniej "turbo dziura" jest juz prawie nieodczuwalna ale bujanie na wolnych jest delikatne duzo mniejsze niz wczesniej ale jest. Mechanik zamowil jakas zwezke do spalin ktore wchodza spowrotem do silnika. Podobno silnik dlawi sie na wolnych bo ma za duza srednice przewod. Dam znac co z tego wyszlo. Ale najwazniejsze ze juz da sie normalnie jechac.

Czy mechanik ma racje do ze 2.0 16v producentem wtryskow jest tylko siemens?

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
bujanie na wolnych jest delikatne duzo mniejsze niz wczesniej ale jest

i jak sie rozwiazal problem ?

Opublikowano

Przerywania podczas jazdy nie ma ale delikatne bujanie na jalowym jest ten typ tak ma i tyle tak stwierdził mechanik. Jest wgrany najnowszy soft do silnika i zwężka na odmie tez jest i dalej delikatnie buja. Na razie ten temat odpuszczam.

Napinacz paska alternatora delikatnie skacze może to przez to ale nożysko na alternatorze jest dobre wirnik swobodnie sie obraca w 2 strone.

Pozdrawiam Paweł