Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

oil sensor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis rano mialem dziwny przypadek z moim audi a mianowicie jak rano wsiadlem to radio mialem rozkodowane i data sie zmienila nic nie robilem przy aucie i jeszcze wywalilo oli sensor co to moze byc?? Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 10:11 ----------

czyzby ten czujnik byl do wymiany??

Opublikowano

kabelki od sensora sprawdz jak i samą wtyczkę,przeważnie problem jest tam

Opublikowano

Może za mało oleju masz.

Opublikowano

to by min. było a oil sensor to tak jak by odłączony był lub uszkodzony:wink:

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieje ze mowice o tym sensorze w misce olejowej a olej mam dzis sprawdzalem na zimnym silniku ;-) dzis podjade zobacze czy kabelki sie nie urwaly a jak bedzie ok to sie wymieni na nowy ;-)

Opublikowano

dokładnie o tym w misce,nowy ori ~ 400 jak się nie mylę

Opublikowano

miałem to samo. Okazało się, że ciecz chłodząca podczas wymiany termostatu dostała się do wtyczki czujnika. Samo czyszczenie wtyczki załatwiło problem.

Opublikowano
  • Autor

U mnie czyszczeie nie pomoglo zostaje tylko wymiana a olej mam w normie kable ok wiec zostaje tylko czujnik

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam temat, nie chcę zakładać nowego.

Wczoraj zmieniałem z teściem olej i wszystkie filtry oraz czujnik poziomu oleju w misce - wcześniej wskazywał oil min pomimo dobrego poziomu. Wszystko poszło gładko poza jedną rzeczą:

filtr paliwa był od spodu lekko odkręcony i po pierwszej przejażdżce kontrolnej pociekło z niego i ciurkiem poszło po spodzie miski. Na desce wyskoczyła oliwiarka z napisem "sensor". Dokręciliśmy filtr paliwa, wysuszyliśmy wtyczkę i czujnik poziomu oleju. Niestety błąd na FISie dalej się wyświetlał. Sprawdziliśmy bezpieczniki - wszystkie są okej. Odłączenie bezpiecznika na chwilę skasowało błąd na jedno odpalenie silnika. Od tamtej pory błąd na desce jest i wkurza. Jakieś pomysły koledzy?

Asia: A4 B7 2006r., sedan, 1.9TDI

BTW. Po 600 km żadnych ubytków oleju.

---------- Post dopisany 14-04-2014 at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany 07-04-2014 at 15:44 ----------

Odświeżę temat: 1500 km przejechane, ale dalej nie wiem jak rozwiązać problem czujnika. Olej nie ubywa, ale kontrolka zapala się i piszczy. :(

Opublikowano
Odświeżam temat, nie chcę zakładać nowego.

Wczoraj zmieniałem z teściem olej i wszystkie filtry oraz czujnik poziomu oleju w misce - wcześniej wskazywał oil min pomimo dobrego poziomu. Wszystko poszło gładko poza jedną rzeczą:

filtr paliwa był od spodu lekko odkręcony i po pierwszej przejażdżce kontrolnej pociekło z niego i ciurkiem poszło po spodzie miski. Na desce wyskoczyła oliwiarka z napisem "sensor". Dokręciliśmy filtr paliwa, wysuszyliśmy wtyczkę i czujnik poziomu oleju. Niestety błąd na FISie dalej się wyświetlał. Sprawdziliśmy bezpieczniki - wszystkie są okej. Odłączenie bezpiecznika na chwilę skasowało błąd na jedno odpalenie silnika. Od tamtej pory błąd na desce jest i wkurza. Jakieś pomysły koledzy?

Asia: A4 B7 2006r., sedan, 1.9TDI

BTW. Po 600 km żadnych ubytków oleju.

---------- Post dopisany 14-04-2014 at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany 07-04-2014 at 15:44 ----------

Odświeżę temat: 1500 km przejechane, ale dalej nie wiem jak rozwiązać problem czujnika. Olej nie ubywa, ale kontrolka zapala się i piszczy. :(

odczep wtyczkęod czujnika i wyprowadź sobie wiązkę z dołu silnika na górę żebyś mógł ją dokładnie przejrzeć. U mnie w b5 ktoś już się do niej dobierał i było ukryte pod osłonką lutowanie wiązki któe powodowało yaki sam problem jak u Ciebie. Wychodzi na to że dość często dochodzi do awarii tej wiązki. Przy okazji jak będziesz miał ją na górze pod maską a nie pod silnikiem to wyczyść ( przedmuchaj ) porządnie wtyczkę i pod spodem gniazdo w czujniku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy proszę o konsultację bo chyba znalazłem przyczynę problemu:

Zamiennik czujnika poziomu oleju, który kupiłem u Niedziałka w Lublinie, ma oznaczenie 1J0907660B, tak jak na tej aukcji eBay:

Sump Oil Level Sensor AUDI A2 A3 A4 A6 - 1J0907660B | eBay

natomiast w mojej Asi powinienem zamontować zamiennik od czujnika 1J0907660C, jak na tej aukcji:

Audi Oil Level Sensor for Sump 1j0907660C A1 A2 A3 A4 A6 A8 RS6 TT Q7 | eBay

U Niedziałka powiedzieli mi, że w ich katalogu do mojego auta pasuje ten pierwszy, ale to się kłóci z informacjami, które znalazłem na forach i w specyfikacji.

Czy możecie potwierdzić, że powinienem zamówić ten z końcówką C?

Opublikowano

Zwykle litery na koncu numeru czesci oznaczaja date produkcji , albo raczej serie w ktorej zostalo wyprodukowane. Wiec A,B, czy C nie powinno miec znaczenia.

Opublikowano

Dzwoniłem do serwisu Audi i powiedzieli, że ten czujnik jest od jednostki 3 - litrowej a do mojego auta pasuje 1J0907660C.