niewiarek Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam.Może ktoś mi coś doradzi w sprawie drążka zmiany biegów.A mianowicie przy wybojach drążek lata na wszystkie boki a przy przyśpieszaniu lub hamowaniu widzę ruch drążka do tyłu bądź przodu.Myślałem że to poduchy pod skrzynią ale wymieniłem je i ciągle to samo.Jaka może być tego przyczyna????Może ktoś miał podobny problem??
gadi Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zobacz od spodu czy jest śruba dobrze przykręcona od drążka i gdzieś ci się on nie obija o podwozie.
niewiarek Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Opublikowano 31 Lipca 2008 dzieki za podpowiedz.jutro obadam tę śrube.Bylem pewien że to poduszki ale niestety poprawy po wymianie nie bylo.Mam nadzieje ze to moze rzeczywiście to bo ręce opadają :)a[br]Dopisany: 18 Lipiec 2008, 23:59 _________________________________________________sprawdziłem połączenie i jest ok.śrubki wszystkie dokręcone.Poradźcie co mogło się "wyrobić"!? Niby szczegół ale denerwujący
gadi Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zdejmij skórzaną osłone lewarka i zobacz czy coś tam się poluzowało.
niewiarek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Już zdejmowałem i wszystko wygląda ok.Zastanawiam się co można by by było wymienić [br]Dopisany: 01 Sierpień 2008, 19:23 _________________________________________________A może przyczyna leży w łączeniu drążka wybieraka ze skrzynią za pomocą podpory gumowej.Drążek wybieraka ma luz właśnie na tym połączeniu i chodzi na boki a co za tym idzie drążek też się rusza.Chyba że tak powinno być Co o tym myślicie?????
groszek27 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Poradziłeś sobie już z tym problemem? Co było przyczyną?
MATIUS Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Normalna przypadłość aut o sporym przebiegu... wybierak w vw audi ma takie tulejki które się wyrabiają a żę ta część pracuje non stop wiadomo raz się zmienia delikatniej biegi innym razem mocniej... sprawe możę rozwiązać urzywany wybierak w idealnym stanie lub nowy ale ile kosztuje nowy w Aso to pojęcia nie mam lub poprostu przyzwyczaić się do tego
lukasz Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 do wymiany guma skrzyni i silnika i gruszka w skrzyni
groszek27 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 do wymiany guma skrzyni i silnika i gruszka w skrzyni Która guma ?Masz na myśli poduszki? Podaj linki do tych elementów żeby nie było wątpliwości.
lukasz Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 tak poduszki pod skrzynia i silnikiem, bo nie wiadomo ktora jest zla a nie ma jak sprawdzic
Rekomendowane odpowiedzi