Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zakładanie gazu do 2.8 quattro!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

od dwóch dni posiadam a4 2.8 quattro 193 km rok 1997.Chciałem sie dowiedziec jaką instalacje gazową polecacie?? W Bydgoszczy polecają mi w warsztatach instalacje Zenit za 3700zł lub brc za 4600zł,dzwoniłem rowniez do Torunia i tam polecają intalacje stag 3000,Jaką wy byscie wybrali bo ja za duzego doswiadczenia niemam,albo ktos zna jakis zakłąd w bydgoszczy lub okolicach co mogłby polecic ??bede bardzo wdzieczny!! :> mam jeszcze pytanie dotyczące oleju i rozrządu bo musze wymienic a niewiem co było lane wczesniej jaki mam zastosowac?? i jakiej firmy rozrząd załozyc?Przepraszam za duzą ilosc pytan ale bardzo by mi pomogły na moje pytania

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Ja bym polecał BRC, jest to typowo włoska instalacje a Zenit i Stag są Polskie...

Opublikowano

To ci powinno pomóc:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_28_193pswymiana_rozrzadu_help-t6571.0.html;

Na temat instalacji to poszukaj w tym dziale.

A jak nie wiesz jaki olej w silniku był do tej pory to najlepiej wymień na półsyntetyk 10w40.Motul,Mobil albo Castrol. :hi:

Opublikowano
  • Autor

ok to kwestie rozrządu juz znam jeszcze tylko jaka sekwencja i czy ktos zna dobry warsztat w bydgoszczy :>

Opublikowano

zalozylem stag i jezdzi. zalezy kto i jak to zalozy. upewniej sie wczesniej czy warsztat gdzie bedziesz zakladal gaz ma dobre opinie.

Opublikowano

ja tez mam Stag-300 prawie rok czasu i nie miałem jeszcze zadnych problemów

Opublikowano

Ja mam założone LandiRenzo Omegas w silniku 2.4, super się sprawuje i pali tyle samo gazu co i benzyny palił przed zagazowaniem. Zapłaciłem za instalkę 4500zł z montażem, polecam ją również do Ciebie.

Opublikowano
  • Autor

w Bydgoszczy pytałem sie o instalke landirenzo to mi odradzili bo niby to samo co Zenit a kosztuje ponad 1000zł wiecej :wink4:

Opublikowano

witam

pół roku temu zalozylem ZENITA zrobilem 12000 km sprawuje sie niezle

pali mi na trasie 12-13

miasto 15-18 zalezy jak sie jezdzi

jest maly problem przy 2000 obrotow CZASAMI nie zawsze wystepuje małe szarpniecie -nie idzie tego wyregulowac, oczywiscie na benzynce tego nie ma.

podobno BRC sprawuje sie lepiej no ale jest drozsza o 1000 :)

napisz co zalozyles i ile pali!![br]Dopisany: 22 Lipiec 2008, 23:37 _________________________________________________koledzy z 2.8 jak tam u was ze spalaniem

napiszcie ile wam łyka :cool1:

Opublikowano

3 dziewczyny na pokładzie spokojną jazdą bez klimy 11 litrów

sam w trasie do Gdańska, nie żałując gazu 13 litrów

jazda po mieście, częste odpalanie silnika 17 litrów

Opublikowano

enrike, w Toruniu Auto Gaz Centrum. Mają też warsztat w Bydgoszczy przy rondzie Fordońskim, ale odradzam. Jedź do Torunia - porządny, czysty warsztat i obsługa na miarę naszych czasów. Niecałe 2 lata temu gazowałem tam swoje 1.8T. Żadnych zastrzeżeń nie mam.

Opublikowano

Witam

Ja zamontowałem Stag 200, kosztowało 2400 i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Spalanie od 11 do 20 :naughty:

trasa spokojnie 11-12 L

trasa szybko 13.5L

mieszany od 13-15

pałowanie po W-wie i korki 20L

Opublikowano

CZYLI U Mnie spalanie w normie hehe

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A myślałes może o Agis ODB/CAN (oczywiście ODB/CAN niebedzie działać ale chyba to tylko bajer) ale ogólnie komputer jest zachwalany i stawiany wyzej niż stag 300 jak bedzie przekonamy się, jak dobrze pójdzie zamontuje wnastępny tygodniu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja mam STAG 300 zrobiłem na nim 6000 km. wszystko jak na razie ok słyszałem bardzo złe opinie o BRC auto było sprowadzone z włoch z tą instalacją

być może miało już nabite kilometrów na tej instalacji dlatego były awarie .

U mnie spalanie trasa 12,5l miasto 18l przy ciężkiej nodze

Opublikowano

Ja mam Zenita zrobilem ponad 60000 i dale za***rdala, w tym samym silniku co twoj.

Opublikowano

Witam załozyłem tani gaz 2 miechy temu sirocco polski badziew 3 tys.Same problemy auto szarpie duzo pali i co chwile jezdze na regulacje.Zaloz cos porzadnego nie załuj kasy na gaz.polecam landirenzo albo brc zapominasz ze masz gaz!!!