blagie Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Witam Wszystkich. Mam pewien problem od kilku dni z mojej skrzyni biegów dochodzą dziwne stuki mianowicie w tylnej części skrzyni "coś" stuka na każdym biegu choć na D i R są one bardziej słyszalne. Brzmi to trochę jak terkot Diesla skrzynia pracuje dalej bez zastrzeżeń pracuje płynnie nie szarpie ani nic podobnego tylko te stukanie mnie niepokoi. Wie ktoś co to może być? Olej wymieniany ok 4 tys temu. Dodam ze po odłączeniu kostki streującej od skrzyni i podłączeniu jej ponownie stuki znikają ale tylko do momentu ruszenia samochodu po ruszeniu zaczyna stukać dalej. Silnik 2,0 130KM skrzynia FSG. Proszę o jakąś rade lub pomoc. Pozdrawiam
kaFFFar Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 stuki dochodza ze skrzyni biegow.pzdr
blagie Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 stuki dochodza ze skrzyni biegow.pzdr Tyle to ja wiem bo sam to napisałem w moim pierwszym poście. Pozdrawiam
thenaturat2 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Sprawdz tylną poduszkę tak na wszelki wypadek.
Rekomendowane odpowiedzi