lukisz Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Przyjrzałem się dziś gumom w wahaczach górnych, wyglądają jak na fotkach. Kwalifikuje się to już do wymiany?
Golem1 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Jeśli nie ma jeszcze żadnych luzów i guma nie jest oderwana to możesz jeszcze chwilę pojeżdzić
pandamix Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 dla mnie wachacze w takim stanie to nadają sie do natychmiastowej wymiany,bo to kwestia dni jak będą walić
lukisz Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2013 Hm... czy muszę od razu wymieniać wszystkie? Nie oglądałem jeszcze tych dolnych, ale jeżeli okazałaby się, że są ok, to mogę wymieć tylko te 4 górne, a dół zrobić jak przyjdzie na nie czas. Czy trzeba całość od razu?
tomaszstn Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Jak nic nie stuka i puka to zostaw, szkoda Twojej kasy, może się okazać że na nich jeszcze przejedziesz więcej niż na nowych zamiennikach. PS: Uratuj ślimaka
pandamix Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 ja wymieniłem samą górę i dół już przeżył drugi komplet górnych wiec nie ma potrzeby wymiany wszystkich
marian2007 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Potwierdzam ja jezdze juz na takich 4 rok i jest ok.
matix0907 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 U mnie to samo, już parę tyś km temu takie pęknięcia widziałem i jest cicho w zawieszeniu, prędzej się na sworzniu wybije.
wilku213 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Ja bym nie zmieniał, u mnie 2 wyglądają podobnie i od roku już tak jest. cisza.
kicker Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Ja miałem podobnie, ale cały czas nasłuchiwałem i w końcu po 5kkm lewa strona poszła do wymiany, po 500km wymieniłem prawą bo też zaczęła się odzywać. Najlepiej odepnij dolne wahacze i sprawdź ich stan, wymieniłem tylko górne ale teraz myślę że drugi raz wymieniłbym cały komplet. Co do wytrzymałości oryginalnych to nie podlega dyskusji, ja wymieniałem na SRL i po 10kkm są jak nowe, ale omijam dziurawe drogi i ogólnie śmigam po gładkich trasach.
lukisz Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2013 Co do wytrzymałości oryginalnych to nie podlega dyskusji, ja wymieniałem na SRL i po 10kkm są jak nowe SRL lepsze od Lemfordera? Co idzie nie pierwszy montaż?
kicker Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Co do wytrzymałości oryginalnych to nie podlega dyskusji, ja wymieniałem na SRL i po 10kkm są jak nowe SRL lepsze od Lemfordera? Co idzie nie pierwszy montaż? Czytać ze zrozumieniem (oryginał najlepszy - niema dyskusji)
Rekomendowane odpowiedzi