Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy da się wypolerować czarne oryginalne relingi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

radzisz22

Kolego ..ja potraktowałem ta czarną warstwę chemią ..papierem ściernym to raczej męczarnia :decayed:

Link do past masz tu - http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5768925

koleś przy okazji oferuje polerowanie reling do Audi - http://moto.allegro.pl/item403945717_relingi_audi_a4_a6.html

Ja polerowałem twardymi pastami , ktore kupiłem na giełdzie motocyklowej .. pasty ponoć Szwedzkie :wink4:

Co do drapania czarnej warstwy ...mi w sklepie z chemia odradzili skansol ..bo "Zdrapka" podobno lepsza :good:

img0154ll6.gif

img0154ll6.7b44e2c327.jpg

img0155bf4.gif

img0155bf4.c776ec8f60.jpg

Polerowane relingi są dużo ładniejsze od ori satyny :kox:

Opublikowano

myślałem nad kupnem chromowanych relingów, ale oglądając fotki chyba je wypoleruje :kox:

Opublikowano

wypolerujesz relingi to potem uwazaj na myjniach bo spolorowany material nie lubi "pian aktywnych"

tak samo jest z felgami

Opublikowano

myślałem nad kupnem chromowanych relingów, ale oglądając fotki chyba je wypoleruje :kox:

Rob polera to jest to :good: Tylko uważać ze zdzieraniem twardego aluminium bo wyjda takie delikatne fale jak u mnie :decayed: Ale bedzie poprawka :naughty:

wypolerujesz relingi to potem uwazaj na myjniach bo spolorowany material nie lubi "pian aktywnych"

tak samo jest z felgami

Paweł ...o dziwo po myjni nic sie nie dzieje ..a myje raz / dwa razy w tygodniu :good:

Kupiłem pastę Tempo zeby po myciu poprzecierać je ...ale raż tylko użyłem :wink4:

Opublikowano

A czy cale relingi sa do wypolerowania ? Bo w VW podobno te zaslepki w czarnych sa z twozywa.

Opublikowano

A czy cale relingi sa do wypolerowania ? Bo w VW podobno te zaslepki w czarnych sa z twozywa.

Tak kolego w Audi jest o tyle dobrze że całe relingi sa z aluminium . Rożnią sie tylko tym że część środkowa jest dość twarda i satynowa ...a końce relingów sa z "gołego" aluminium :wink4:

W Passacie końce sa chyba aluminiowe , a środki to plastik :)

Opublikowano

tak samo jest z felgami

Paweł ...o dziwo po myjni nic sie nie dzieje ..a myje raz / dwa razy w tygodniu :good:

Kupiłem pastę Tempo zeby po myciu poprzecierać je ...ale raż tylko użyłem :wink4:

jak tak to dobrze :good: ale i tak warto na to uwarzac i co jakis czas poprawic polerke

Opublikowano

ale i tak warto na to uwarzac i co jakis czas poprawic polerke

Racja :wink4:

Dziś zauważyłem delikatne brązowe smugi ...po przetarciu palcem znikają .. Czas przepolerować szmatką i pastą :)

Podobno pasta KIWI jest bardzo dobra do takich rzeczy :dance2:

Opublikowano

raggaman może dasz kilka wskazówek jak zdemontować relingi

Opublikowano

raggaman może dasz kilka wskazówek jak zdemontować relingi

Zrobie dla was foto story we wtorek :wink4:

Ale to intuicyjnie odkręcamy wszystko co może nam przeszkodzić w demontażu podsufitki :tongue4:

Opublikowano

o chwała ci za to :notworthy: tez sie do tego powoli przymierzam a poradnik sie przyda :>

Opublikowano

raggaman obiecałeś fotostory z demontażu relingów

Opublikowano

raggaman obiecałeś fotostory z demontażu relingów

Panowie ..nie wiercić sie ..spokojnie ..fotki będa ..nie z dokłądnego demontażu ..ale zarys ..wiadomo nie będe demolował auta po raz kolejny :wink4:

To raptem odkręcenie 4 zaczepów mocujących rolete do podsufitki ..

odkręcenie "raczek" 2 zamaskowane śruby po 2 stronach

odręcenie "słoneczek "

wyrwanie 2 środkowych słupków

odkręcenie boczków w bagażniku..i wyrwanie 2 plastików na tylnych słupkach ..

podsufitkę odchylamy powolutku i juz widzimy śruby od reling .. :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jakim lakierem to potem potraktować ,a by przetrwało zimę ?

Opublikowano

A jakim lakierem to potem potraktować ,a by przetrwało zimę ?

No właśnie ...odemnie dostał salwę klaru , która później można było zdrapać paznokciem :decayed:

Oczyściłem relingi i są gołe ..nie maluje ..zobaczymy czy dadzą rade przetrwać zimę :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam mam pytanie do osob ktore spolerowaly relingi jak oddawalem samochod do lakierowania po malej stluczce to mowilem dla lakiernika o spolerowaniu i odradzal mi tego mowiac ze co tydzien te aluminium zasniedzieje i bedzie mialo naloty jak czesto trzeba czyscic takie gole relingi ?z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

e co tydzien te aluminium zasniedzieje

Łał ..ja ostatnio swoje relingi polerowałem w sierpniu .. :wink4:

Myje na myjkach recznych ..wystarczy po umyciu przetrzeć ręcznikiem papierowym do sucha i zbani :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kupiłem komplet filców z pastami na allegro i będę polerował :) ALe mam problem, nie wiem do końca jak zamontować filce na wiertarkę - poradzicie coś

Opublikowano

Witam kupiłem komplet filców z pastami na allegro i będę polerował :) ALe mam problem, nie wiem do końca jak zamontować filce na wiertarkę - poradzicie coś

Kupiłeś krążki na rzep ? Jeśli tak to polecam kupić tarczę plastikową z rzepem na wiertarkę i ognia :wink4:

Jeśli kupiłeś filce z gumkami które robią jako dystanse to potrzebujesz śruby i 2 nakrętek ..ale nie polecam tego zabiegu bo nawet jak dobrze skręcisz filce i będziesz polerował to będą się przekręcały :thumbdown:

Polecam tarczkę na wiertarkę i filc na rzep ... tylko kup tyle filców ile masz past :wink4:

[br]Dopisany: Grudzień 19, 2008, 11:07:26 _________________________________________________

pokombionwalbym cos takiego na Waszym miejscu:

http://allegro.pl/item462464347_lakier_na_wypolerowane_aluminium.html

Yhy...ja juz kombinowałem z klarem ...można było go paznokciem zdrapać :naughty: