Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy da się wypolerować czarne oryginalne relingi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie mam takie pytanie bo tez chce sobie wypolerowac relingi..

w b6 czy sie da??

kupiłem "zdrapke" sniezki tygrysa...czy ktos ja stosował??

i jakie filce zescie uzywali jakie rozmiary??

z góry dzieki za odpowiedz.. :hi:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

po przeczytaniu tego watku podjalem decyzje o spolerowaniu relingow!! i co?! MASAKRA jakas, hehe, zdemolowalem plastik w slupku B, kupilem jakas inna farbe, ani zdrapke, ani scansol, bo mi gosc polecil co innego i kurcze spieprzylem caly reling bo nic mi nie szlo i przerezalem caly reling papierem sciernym na szlifierce katowej i sobie narobilem... kilka godzin juz papierem wodnym 360 tre nierownosci spowodowane przz szlifierke, a i tak nie uda mi sie tego wyrownac:/ trudno, heh jeden reling bdzie ladny, a drugi... mniej ladny:) jak skoncze i zamontuje to wrzuce foto

Opublikowano
:polew: :polew: :polew: szlifierka katowa no wiesz ty co... to nie syrena ani star 200 :polew: :polew:
Opublikowano

po przeczytaniu tego watku podjalem decyzje o spolerowaniu relingow!! i co?! MASAKRA jakas, hehe, zdemolowalem plastik w slupku B, kupilem jakas inna farbe, ani zdrapke, ani scansol, bo mi gosc polecil co innego i kurcze spieprzylem caly reling bo nic mi nie szlo i przerezalem caly reling papierem sciernym na szlifierce katowej i sobie narobilem... kilka godzin juz papierem wodnym 360 tre nierownosci spowodowane przz szlifierke, a i tak nie uda mi sie tego wyrownac:/ trudno, heh jeden reling bdzie ladny, a drugi... mniej ladny:) jak skoncze i zamontuje to wrzuce foto

Nie no stary.

Pojechałeś po bandzie na maxa.

Słyszałeś cos o powolnej i cierpliwej pracy??

To właśnie to. Przy takiej robocie, szlifierka katowa to ostatnie, o czym powinieneś pomysleć :polew:

Opublikowano

powolna i cierpliwa praca :mysli: dzis tak wlasnie pracowalem, hehe szlifujac wyzlobienia papierkiem wodnym

Opublikowano

To żeś przykozaczył...trzeba było grubszy papier brać, ale najpierw oczywiście scansol :gwizdanie: No nic - wierzymy, że jakoś to będzie.

Opublikowano

Do tego trzeba troszkę cierpliwości :wink4:

Polerowanie to nie jest rudna sztuka wystarczy poświęcić te parędziesiąt godzin i efekt gotowy :good:

Jak będę miał chwilę czasu to wypoleruje pokrywę zaworów i zrobię fotostory :decayed:

Opublikowano

kurka, wypolerowalem relingi, zamontowalem,auto wygladalo przeslicznie, do czasu az nie spadl deszcz:/ nie wytarlem relingow i powstaly brzydkie zolte kropki:/ Jest jakas skuteczna metoda na zniwelowanie tego, czy tez po kazdym deszczu/myjni mam polerowac relingi szmatka i pasta:/ masakra

Opublikowano

nie lepiej polakierować to lakierem bezbarwnym żeby potem nie śniedziały ?? Nie żebym próbował ale pewnie jak już bym zrobi to właśnie tak.

Ale pomysł z polerką świetny choć mi by się nie chciało bawić. A już nie wspominając z odkręceniem tego (masakra)

Opublikowano

kurka, wypolerowalem relingi, zamontowalem,auto wygladalo przeslicznie, do czasu az nie spadl deszcz:/ nie wytarlem relingow i powstaly brzydkie zolte kropki:/ Jest jakas skuteczna metoda na zniwelowanie tego, czy tez po kazdym deszczu/myjni mam polerowac relingi szmatka i pasta:/ masakra

Pasuje to czymś zabezpieczyć bo będzie Ci się tak robiło za każdym razem. Są różnego rodzaju bezbarwne lakiery.

Opublikowano

Tak mnie zastanawia tylko jedna rzecz :mysli:

Jak juz relingi są wypolerowane, to czego ten lakier się będzie trzymał??

Opublikowano

no wlasnie dokladnie tak truckmaniac zgadzam sie z Toba, jak reling jest juz spolerowany i gladki na lustro to niby jaki lakier bezbarwny ma sie do czegokolwiek przyczepic:/ Poza tym dzis porownalem moje wypolerowane na lustro relingi z chromowanymi relingami w passacie b5 po liftingu i powiem Wam ze nie mam wiecej pytan, te w pasku byly po prostu total kozak,a moje niestety nie:/ :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

ponoc się łuszczy a spolerować się relingi da tylko jak to gole aluminium to bedzie śniadzieć na powietrzu i ciagle beda plamy tak mi powiedzial znajomy lakiernik i mialem takie stare 100letnie lozku gdzie byly dodatki z aluminium golego. Spolerowalem na lusterko i zasniedzialo na deszczu po kilku dniach dlatego odpuscilem sobie ale moze sprobuje to zrobic zawsze bedzie mozna powrocic do tego stanu co jest kupujac farbe z guma taka jak oryginalnie zrobili tylko pojdzie troche wolnego czasu na marne:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

panowie skoro po polerce sniedzieje to mozna troche zmatowic i lakierem prysnac nie bedzie to lustro ale napewno duzo lepiej niz czarne ja chyba tak zrobie

Opublikowano

kiedy s w c4, spolerowałem swoje relingi, 2 lata jeździłem, były w alpach, dolomitach i nigdy nie zaśniedziały. Po każdym myciu wycierane. A na wiosnę szmatka i pasta.

Opublikowano

Tak mnie zastanawia tylko jedna rzecz :mysli:

Jak juz relingi są wypolerowane, to czego ten lakier się będzie trzymał??

Właśnie.

Ja po polerce trysnąłem relingi clarem.. syf straszny.. lakier został zerwany i na Avancie jeździły polerowane relingi z gołego aluminium i nie miałem problemów z utlenianiem.

Polera przeprowadzona 3 pastami polerskimi. Zero papieru.

Opublikowano

Ja wypolerowałem relingi z pół roku temu, zostało gołe aluminium i jak narazie nie ma problemu. Wycieram jedynie po myciu, a po deszczu tragedii nie ma. Jak najbardziej polecam