RSOrez Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam:) Jak w temacie, czy warto zrobic taka płukankę? Silnik to 1.9 TDI AWX PD Czy ma ktoś jakiekolwiek doświadczenia w tym temacie? Czy to może zaszkodzić? 1
mycha1236 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zaszkodzić nie zaszkodzi jedynie może pomoc aczkolwiek jeżeli jest wszystko ok to nic z tym nie rób:wink:
RSOrez Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2013 Planuję tym środkiem dokonać płukania LIQUI MOLY 2640 ENGINE FLUSH
egon@ Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Robiłem taką plukanke w swoim awx po przejsciu z castrola na motul ,uwag brak, nie zaszkodzilo a czy pomogło? I 40 zeta mniej w kieszeni.
mycha1236 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Planuję tym środkiem dokonać płukaniaLIQUI MOLY 2640 ENGINE FLUSH Ale po co ? cos sie dzieje z silnikem ze chcesz koniecznie plukac ?
RSOrez Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 Kupiłem auto i nie wiem jaki olej był zalany i kiedy wymieniany;)
Śliwek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 to zmien na właściwy i się nie brandzluj. dobry olej sam zrobi robotę jeśli poprzedni miałby być zły
boguc Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Odkopie trochę temat... Ktoś stosował u siebie ? Zastanawiam się czy przy następnej wymianie oleju nie zrobić plukanki + Ceratec. Olej Motul Specific
Animal Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Dobre wykopalisko Ja stosowałem nie raz i nie dwa i muszę przyznać, że sporo syfu wypływało wraz z olejem. Żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałem. Ceratec też dobra rzecz
boguc Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Dlatego odkopalem bo widzę ze co raz więcej pozytywnych opinii :-) Czyli warto spróbować, koszt plukanki spadł. Przetestuje najpierw na Passacie Żony ;-)
sssV Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Stosuje regularnie plukanki. Plukanka ma zadanie usunac nagary i zlogi zalegajace w kanalach olejowych oraz na pierscieniach. I przyznam, ze efekty czasem potrafia zaskoczyc na duzy +. Smialo lej LM 2640 ewentualnie Protec Engine Flush zielony.
Rekomendowane odpowiedzi