moskal Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Łańcuszek rozrządu do ADR z 1995 roku kosztuje 289,00-cena w ASO na Karkonoskiej we Wrocławiu. \ odezwij sie do uzytkownika Tom77 , napewno załatwi ci taniej , o wiele taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kred Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 w focie lancuch febi okolo 100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henrykus Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Dodatkowe materiały do prac na silniku http://volkswagen.msk.ru/engine/aeb_atw_1_8.pdf pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Gdzie można nabyć blokadę nastawnika VAG 3366 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikoA4 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 podłączę sie pod temat,ma pytanie do autora tego tematu.czy użyłeś tych samych śrub do wałków ,jakim momentem dokręciłeś śruby od wałków te na torx?jaka jest zasada odkręcania i dokręcania tych śrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Panowie pytanko,gdzie dostane ten ściągacz do napinacza? bo mnie czeka taka operacja. Boję sie żeby pasek nie przestawił przy ściąganiu wałka rozrządu na wale 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Panowie pytanko,gdzie dostane ten ściągacz do napinacza? bo mnie czeka taka operacja. Boję sie żeby pasek nie przestawił przy ściąganiu wałka rozrządu na wale przeciez i tak bedziesz musial wszystko rozpinac jak zdejmniesz wałki to wyciagnij wszystkie popychacze i wycisnij z nich cały olej napinacz masz do wymiany czy łancuch ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Panowie pytanko,gdzie dostane ten ściągacz do napinacza? bo mnie czeka taka operacja. Boję sie żeby pasek nie przestawił przy ściąganiu wałka rozrządu na wale przeciez i tak bedziesz musial wszystko rozpinac jak zdejmniesz wałki to wyciagnij wszystkie popychacze i wycisnij z nich cały olej napinacz masz do wymiany czy łancuch ??? nie wiem,jeszcze nie zaglądałem,ale chyba sam łańcuch wymienie mam 180tyś przejechane,przynajmniej tak licznik pokazuje choć i tak nie ufam jego wskazaniom bo troche mało jak na ten rok ze szklanek olej wylac? po co? chyba że jak bede wymieniał to stary wypłucze a w nowym zamoczę bo z tego co wiem nowe przed załozeniem sie zamacza w oleju na troszkę czasu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Kolego jak nie wycisniesz szklanek, poskładasz i odpalisz silnik, to bedziesz wiedział po co nalezy to robic oleju ze szklanek sie nie wylewa a wyciska i trzeba robic to za kazdym razem jak zdejmuje sie wałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 a nie wystarczy jak na sucho wałem zakręce po robocie? [br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:29_________________________________________________że niby zawory o tłoki sie stukną?[br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:30_________________________________________________a poza tym szklanki na sucho mają chodzić w pierwszych momentach pracy silnika? chyba najbardziej wtedy w piz*e dostają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 robiłeś to juz kiedyś ????? po Twoich pytaniach wnioskuje ze nie, a juz kilku Kolegów z forum bolesnie odczuło skutki nie wyciskania oleju z popychaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 no miałem swój warsztat z kolegom w UK i w sumie uczyłem sie w tym zawodzie [br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:48_________________________________________________no ale skoro pare osób tak miało to musi coś w tym byc [br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 16:50_________________________________________________a tak w sumie to pytałem o blokator do napinacza,więc ponawiam pytanko nie wie kto gdzie go dostane? i mniej więcej w jakiej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 no to musisz jeszcze zgłebic te wiedze :good: :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jak to mówił mój kolega " nie narodził sie jeszcze człowiek (lub mechanik) który wszystko wie" [br]Dopisany: 05 Marzec 2011, 17:07_________________________________________________a skoro tak wielu forumowiczów wymieniało te elementy TO MOŻE KTOŚ MA TEN BLOKATOR ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kred Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 devastation wtrace sie do tematu wyciskania oleju z napinaczy ?? widze juz pare watków w których opisujesz ta procedure. składałem nie jeden rozrząd z napinaczami hydr i nigdy tego nie robilem wszystko zawsze było ok. moze troche wiedzy mi brakuje ale napisz logicznie dlaczego tak sie robi. po złożeniu wałków i spieciu rozrzadu i tak sie kreci wałem i cały olej zostaje wyciśniety przez spręzyny zaworowe wiec nie wiem w czym problem .... ?? co do sciągacza jak nie znajdziesz w necie np allegro napewno mają to w serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 devastation wtrace sie do tematu wyciskania oleju z napinaczy ?? widze juz pare watków w których opisujesz ta procedure. składałem nie jeden rozrząd z napinaczami hydr i nigdy tego nie robilem wszystko zawsze było ok. moze troche wiedzy mi brakuje ale napisz logicznie dlaczego tak sie robi. po złożeniu wałków i spieciu rozrzadu i tak sie kreci wałem i cały olej zostaje wyciśniety przez spręzyny zaworowe wiec nie wiem w czym problem .... ?? co do sciągacza jak nie znajdziesz w necie np allegro napewno mają to w serwisie :notworthy: :notworthy: no właśnie,olej sam sie wyciśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 taaaaaaaa lepeij dmuchac na zimne przyznam ze nigdy nie skladalem silnika bez wyciskania szklanek a tylko dlatego ze wiele razy naprawialem glowice ktore mialy nie wycisniete kompensatory do wymiany zawsze byly zawory i prowadnice taka operacja trwa kilka minut ale moze uratoqwac ladne pare zlotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jakie prowadnice? jak ręcznie zakręcisz wałem to nie powinno sie nic stać,wałki zrobią swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 qur...wa nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi człowiek chce dobrze a tutaj podnosza sie głosy ".... po co..." a chocby po to aby nie uszkodzic silnika i nie miec problemów z rozruchem po wymianie napinacza i łańcuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 no spoko,każdy ma swoje sposoby człowiek uczy sie na błędach całe życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi