pakotomasz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Koledzy, jako, że niedawno urodziła nam się córeczka wyjazd na jakieś dalsze wakacje w tym roku odpada. Chcemy pojechać na kilka dni gdzieś niedaleko i pomyśleliśmy o Jeziorze Rożnowskim (woj. małopolskie). W związku z tym mam pytanie czy ktoś zna, może polecić jakieś ciekawe kwatery (również agroturystyka) nad tym jeziorem? Nie szukamy żadnych luksusów, ale ważne, żeby było blisko do jakiejś plaży, kwatery z łazienkami, jakaś dostępna kuchnia i ogród gdzie dzieci mogły by się pobawić i gdzie można spokojnie pogrilować Chcemy się wybrać na przełomie lipca i sierpnia, w 7 osób (4 dorosłe + 3 dzieci 7, 5 lat i 2m-ce)). Z góry dzięki za oferty:wink: P.S. Wiem, że w necie można tego znaleźć mnóstwo, ale może ktoś ma do polecenia miejsce, którego np nie ma w sieci.
Góral65 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 cześć nie znam powodu dlaczego akurat wybrałeś to (jezioro) jest to zalew nie wiem jak jest teraz ale z dzieciństwa kojarzy mi się tylko z mułem i błotem na plaży a byłam tak od strony południowej w Tęgoborzy, Zbyszycach, Gródku , teraz przejeżdżając drogą wydaje się to wszystko na zaniedbane i zarośnięte
pakotomasz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 Byłem tam kiedyś, mając ok 7-8 lat i wtedy mi się podobało, więc o nim pomyślałem. Szczerze mówiąc rozważamy 2 opcje: Jezioro Rożnowskie albo Jezioro Czorsztyńskie/Sromowce. W Czorsztynie byliśmy 4 lata temu, więc dla odmiany miało by być Rożnowskie:wink:
Góral65 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 niby mieszkam 15km od jeziora Czorsztyńskiego ale nie pomogę nie mam nikogo godnego polecenia ani też znajomego
Zemis Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Goral rzeczywiscie od tej strony co Ty pissesz to Jezioro wyglada w masakrycznym stanie. Chociaz od strony roznowa jest jeszcze jak tako. Woda jest tak srednio czysta:/ to jest stary zbiornik i niestety nastepuja naturalne zmiany jak zamolanie czy zarastanie:/ Jesli chcesz to napisz do kolegi Mlody on powinnien cos wiedziec:) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi