beny. Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, przedstawiam Wam moje oczko w głowie...A4 B5 kompletny przed lift! Fabrycznie siedział silnik 1.6 ADP 101PS był tani w eksploatacji i nie miałem na co narzekać ale z biegiem czasu i 10lat z gazem zrobiło się jakieś 40PS mniej No i że przyzwyczaiłem się do tej budy, jest pewna i znam ją lepiej niż własną kieszeń postanowiłem zmienić silnik. Ciężko było dorwać 1.8T AJL z możliwością sprawdzenia, ale trafiłem jeszcze w aucie odpaliłem, pobawiłem się no i kupiłem była to ciężka przeprawa ogółowo. Całe zwrotnice na duże przeguby, całą instalacje budy na pełną opcję (tzn. zmieniarki, alarmy, navi, air bag itd.) z prostych powodów... brak dalszej zabawy z kabelkami. Było wiele postojów i nerwów bo coś nie pasowało i trzeba było kupić inne co się wiązało z pieniążkami, których cały czas brak ale efekt końcowy jest niezmiernie satysfakcjonujący... Audi śmiga jak nowa i to wszystko zasługa długiej ale jakże przyjemnej pracy ze znajomymi bez których nie dałbym rady i tu pozdrawiam Bartka, Mateusza, Tomka i wuja Mateusza.Zmiany:-Wymienione 4 tapicerki drzwiowe-Wymienione fotele z el. regulacją lędźwi(pół kubełki) i kanapa tylna była ze ścianką teraz już przerobione na rozkładaną z avanta -Wymienione dekory na drewno-Podłokietnik-4x elektryka szyb ( były 4x korby )-Wymiana przednich lamp na ksenonowe D2S ori valeo-wymienione lampy tył (1-szy lift)-Oryginalne Audi alu felgi 17" (A4 B7 S-Line) (obecnie pomalowane w grafit z alfy ze zmienionym ziarnem na grubsze w pół-macie) -Zmiana przedniego zderzaka na polift z halogenami( Czeka eS, halogenów i malowania się nie może doczekać już od 1,5 roku)-Ładnie położone kable do wzmacniacza, tuby/subwoofera-Klamki pomalowane w kolor -Kierownica A4 B7 -Licznik duży FIS wersja sport (białe tarcze) -Konsola(jak narazie 1Din) 2-lift w drewnie -Zmiana z 2 poduszek i 2 pasów z ładunkiem na 4x poducha i 4x pasy z ładunkiem -Zderzak tył PDC (działa jak trzeba) Prawie w kolor -Przelotowy wydech z kwasiaka 2" -Ręczny skóra -klapa bagażnika lift, Też prawie w kolor -Kokpit poliftowy + podświetlane kratki nawiewu -Tylna półka bez głośników + światło stop + roletka -Poliftowa ciemno szara podsufitka z lampką ambiente -Gwint -Ringi licznika satyna z A6 polift -Reflektory bixenon + czarny matWyposażenie:-Podłokietnik x2 (tył z schowkiem na apteczkę)-4x elektryczne szyby-Climatronic-Ori centralny zamek z pilota-Bixenonowe reflektory D2S (czarny mat)-Halogeny-Wspomaganie kierownicy-Kluczyki: 2x pilot-Kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach-Dzielona, rozkładana tylna kanapa-Elektryczne lusterka-Immobiliser-Ori alarm -4x AIRBAG, 4x pasy z ładunkiem -Fotele pół kubełki z el. regulacją lędźwiPlany zmian:-czarna podsufitka ze wszystkimi słupkami itd.-Pakiet chromu ori na szyby-Lekko przyciemnić szybki-Grill/Atrapa eS (czeka w domku) -Przedni zderzak eS + spryski (czekają w domku, ale brakuje jeszcze prawej zaślepki na sprysk, halogenów i zbiorniczka na płyn)-prawe lusterko angol + lakier w kolor - Kupione, leży w podkładzie -malowanie całej budy -lampy tył 2-gi lift -Podtlenek gaziwa Taką ją kupiłem: Tak jest teraz: Zmiana koloru Pany ! Mile widziane jakieś małe sugestie co do modów Pozdrawiam klubowiczów ! Edytowane 5 Września 2016 przez beny.
grucha1 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 kolego fotele te mialeś w aucie czy sa dokładane? bo widze ze jakas elektryka tam jest
beny. Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) kolego fotele te mialeś w aucie czy sa dokładane? bo widze ze jakas elektryka tam jest Czytaj opis to się dowiesz ...Tak zmieniane z el. regulacją lędźwi Edytowane 2 Października 2014 przez beny.
beny. Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Wjeżdżamy z grubym projektem od piątku, wszystko już czeka w garażu ...1.8T 180PS AJL !!!! Zdam relacje jak poszło jak już odpale Pozdrawiam Autko stało miesiąc czasu+ 2 miesiące na kompletacji pierdułek do środka, silnik odpalony ! no i prawie wszystko poskładane Wszystko w pierwszym poście Edytowane 2 Października 2014 przez beny.
Radol Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Konkretna robota Autko po zmianach prezentuje sie bardzo fajnie Pokaż więcej fotek wnętrza itd
beny. Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2016 Lecimy grubo dalej ! Niedługo się pochwalę co i jak !
Boosman Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dbaj o silnik , mam ten sam AJL i z tego co wiem i widze to konkretna jednostka i poddana na mody : ) Koła lepsze , szyby sciemnic i gangsta
Rekomendowane odpowiedzi