Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APT] Adaś... by rafles :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 B5 w sedanie... Autko zostało sprowadzone z Niemiec. Silnik co prawda jest bez turbo :( ale kupione za psie pieniądze (taniej niż B4 80-kę z podobnym silnikiem :) ). Kilka danych poniżej:

SILNIK:

1.8 5V APT 125km z przebiegiem 206 tys.

ROK:

1999 (wersja po lifcie)

KOLOR:

Z5L Ming Blue Pearl - granatowy wpadający w czerń.. bardzo ciekawy kolor :)

WYPOSAŻENIE:

- granatowa tapicerka welurowa.

- elektryczne szyby

- elektryczne i podgrzewane lusterka

- podgrzewane siedzenia

- klimatronik

- podgrzewana tylnia i przednia szyba :D

- immobiliser

- halogeny przeciwmgielne

- ABS

- Alusy 15" jak narazie (trochę małe jak do tego autka ;) )

- soczewki z przodu

- hak

PLANY:

- instalacja LPG BRC Sequent do 200KM

- z czasem SWAP na 1.8T :D jak się uda znaleźć wersję 180 konną, chociaż najłatwiej podobno na APU 150 kucy...

- jakieś fajne fele 18"

- dodatkowe modyfikacje (ale to wyjdzie w praniu)

- "przeszczep" przodu z B7/B8 :D na duży grill... ;) mam już w głowie ciekawy projekt :) A w swoim życiu już kilkanaście samochodów się poprzerabiało ;)

- -35/-40mm w dół (gwint raczej odpada, nie na mój kręgosłup :), poza tym w poprzednim aucie (Audi A3) miałem to kilka misek olejowych na naszych pięknych polskich drogach się gdzieś pogubiło :) )

FOTKI:

t1589170_dscn5397.jpg t1589169_dscn5400.jpg t1589168_dscn5402.jpgt1589167_dscn5409.jpg t1589166_dscn5412.jpg t1589165_dscn5413.jpgt1589164_dscn5415.jpg t1589163_dscn5388.jpg t1589162_dscn5389.jpgt1589161_dscn5395.jpg t1589160_dscn5405.jpg t1589159_dscn5406.jpg

Opublikowano

co by Cie trcohe zabardzo nie poniosło z tym przodem od B7...

---------- Post dopisany at 10:11 ---------- Poprzedni post napisany at 10:09 ----------

neuwied59prot9nc.jpg

jak byś tego sobie nie wymyślił bedzie kupa:polew:

Opublikowano

A ta szyba przednia podgrzewana to farelką :whistling:

Opublikowano

- "przeszczep" przodu z B7/B8 :D na duży grill... ;) mam już w głowie ciekawy projekt :) A w swoim życiu już kilkanaście samochodów się poprzerabiało ;)

Masz ładne auto nie rób mu TEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie z tą podgrzewaną przednią jest to bynajmniej dziwne :D Gdyż wyłączając dmuchawę a włączając szybę mocno zaparowana szyba przy deszczu momentalnie znika :D a siateczki żadnej nie widzę w szybie ;)

A propos dużego grilla to widziałem chociażby w takim temacie: Audi A4 (b5-b7) front grille conversion PROJECT - Audi Forum - Audi Forums for the A4, S4, TT, A3, A6 and more!

Koleś nawet robił przeszczep tylnych świateł o.O

Są nawet gotowe z włókna szklanego do kupienia na allegro takie zderzaki tylko jakoś tak śmiesznie one wyglądają... Dużo ciekawiej wyglądają jak przeszczepi się ze światłami z B7 i najlepiej maską.. tylko trza by ją wtedy ciąć po bokach i u góry co jest trochę roboty z nią... w sumie to pożyjemy zobaczymy :)

Opublikowano

tak to wyglada ciekawie że z ładnej bryły powstaje mrówkojad:facepalm: przód jest nie proporcjonalnie dłuższy wzgledem tyłu:whistling:

i tu tylne lampy dużo nie pomogą:doh:

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano

nie lepiej odrazu bylo kupic B7/B8 ino wioche robic z B5 ? :facepalm:

W razie czego uprzedzjac odpowiedz 'ze mnie nie stac'- jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :wink:

Opublikowano
Właśnie z tą podgrzewaną przednią jest to bynajmniej dziwne :D Gdyż wyłączając dmuchawę a włączając szybę mocno zaparowana szyba przy deszczu momentalnie znika :D a siateczki żadnej nie widzę w szybie ;)

A propos dużego grilla to widziałem chociażby w takim temacie: Audi A4 (b5-b7) front grille conversion PROJECT - Audi Forum - Audi Forums for the A4, S4, TT, A3, A6 and more!

Koleś nawet robił przeszczep tylnych świateł o.O

Są nawet gotowe z włókna szklanego do kupienia na allegro takie zderzaki tylko jakoś tak śmiesznie one wyglądają... Dużo ciekawiej wyglądają jak przeszczepi się ze światłami z B7 i najlepiej maską.. tylko trza by ją wtedy ciąć po bokach i u góry co jest trochę roboty z nią... w sumie to pożyjemy zobaczymy :)

jak potrac psa to sie to auto rozpadnie jak tam jest tyle szpachli i wazy przynajmniej z 350kg wiecej hahaha

Opublikowano
:facepalm: trzeba egzorcyzmy odprawić,
Opublikowano
  • Autor

Czyli co proponujecie? :) Przód zderzak z s-ki/rs-ki + ciekawy grill? :D

Opublikowano

no raczej, ale nie pozostań na samym zderzaku, bo z profilu to śmiesznie wyglada, przedni zderzak w kolorze siedzi nisko, a tył i progi sterczą i dotego bez koloru:whistling:

Opublikowano

8905_446228815474184_578902812_n.jpg

tak styka

---------- Post dopisany at 12:35 ---------- Poprzedni post napisany at 12:35 ----------

:grin:

Opublikowano

Nie śmiać się panowie a chłopaka trzeba nawrócić na dobrą drogę. Wyśmiewaniem się z niego nic nie wskóracie a tylko się chłopak zniechęci do forum :wink:

- Przód B7 odpuść sobie na samym początku

- Swap? Jak najbardziej na plus :good:

Do tego jakieś ładne 18tki skręcone gwintem i będzie super :naughty::wink:

Opublikowano
  • Autor

Spoko :) Przeróbki np na german style to raczej rzadko robiłem, bardziej na french style :D Stąd te chęci do szpachlowania :D

Moje poprzednie autko:

PS. A co myślicie o takim przodzie? : A4 (B5) - A4 Tuning - Tuning Cars

Tyle że bez brewek, ew. jakieś przedłużenie maski. No i te siatki na dole mi się jakoś nie widzą... za dużo ich :D Byś może całkowicie pełny by fajnie leżał...

Opublikowano

Jak chcesz ładniejszy przód :) to kup grill od RS4 b5 a zderzak od S4 :P a później jeszcze tylko listwy oraz zderzak tylny od Ski :)

Opublikowano

no lepiej stylizować na rs S a nie na b7 xD

Opublikowano
  • Autor

Ok no to jedziemy.... :D

Zanim zabiorę się za jakiekolwiek zmiany to wolałem zadbać o samochód od strony mechanicznej. A z racji tego że w samochodzie trzeba było trochę podłubać (luzy na wahaczach, brak okładzin na hamulcach, czy tarcza cienka jak papierek po czekoladzie :D ) także w auto trzeba było najpierw zainwestować w zawias i hamulce.

Jeżeli chodzi hamulce to wiadomo: Brembo / Ferrodo Premier + regeneracja zacisków z tłoczkami:

Przód:

t1605025_dscn5481.jpg

Tył:

t1605028_dscn5496.jpg

Regeneracja zacisków:

Zaciski pochodzą z 1,8T są ciut więsze na tarcze 288mm (foto powyżej), gdyż w 1,8 bez turbo były tarcze 280mm, ceny praktycznie identyczne więc jakiś tam drobny SWAP nie zaszkodzi :D

Zasiski wypiaskowane:

t1605024_dscn5480.jpg

W podkładzie:

t1605026_dscn5484.jpg

Pomalowane:

t1605027_dscn5488.jpg

I gotowe złożone :) :

t1605030_dscn5502.jpg

Zawieszenie:

Zawias tłucze się tylko z przodu, także do wymiany są tylne dolne i tylne górne oraz łączniki stabilizatora. Jeśli chodzi o zawias to jest to Febi Bilstein oraz Lemforder

Dodatkowo jeszcze uszczelka pod klawiaturę.

Także zostaje teraz tylko wszystko do kupy poskładać i można śmigać :)

t1605029_dscn5498.jpg

Opublikowano
:good: