glano_16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam. Od tyg słysze tykotanie pod maska i to prawdopodobnie łańcuch rozrządu bo dżwięk dochodzi z tyłu silnika . Czy ktoś wie jaki koszt wymiany i czy to napewno to ?
Onkel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 W tym silniku jest pasek rozrzadu a Tobie tyrkota pewnie nastawnik walkow. Koszta okolo 1500zl. Wysyłane z mojego GT-I9070
glano_16 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 Rano po odpaleniu jest dziwne buczenie silnika przez ok 30 s . a pozniej tylko klekot.
Ans Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 W tym silniku jest pasek rozrzadu a Tobie tyrkota pewnie nastawnik walkow. Koszta okolo 1500zl. Wysyłane z mojego GT-I9070 przecież jest łańcuch wałków , ktory u mnie w 1.8T pod koniec eksploatacji wyciagnal sie o jakies 2 cm! bylo slychac obijanie sie o obudowe i gdy przeskoczyl auto zaczelo chodzic jak subaru
soul87 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ans, mocno Ci grzechotal ten lancuszek? jaki przebieg silnika ? jakie inne jeszcze byly objawy.
Onkel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 No nie wiem moze sie noe znam ale.... Lancuszek laczy dwa walki rozrzadu ibjest on z tylu silnika. Rozrzad to co wymieniamy jest na pasku w avj. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Ans Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ans, mocno Ci grzechotal ten lancuszek? jaki przebieg silnika ? jakie inne jeszcze byly objawy. sory ze tak pozno odpowiadam objawem byl spadek mocy, bylo widac na hamowni przed/po i bylo slychac grzechot troche, silnik chodzil inaczej, moze znajde jakis filmik to wrzuce auto mialo przebieg 210 tys.km- pewne, niby tego lancucha sie nie wymienia, ale zdarza sie 0nkel masz racje glano napisał"i to prawdopodobnie łańcuch rozrządu bo dżwięk dochodzi z tyłu silnika ." Ty napisales " Lancuszek laczy dwa walki rozrzadu ibjest on z tylu silnika. " slyszalem nie jedno 1.8T ktore mialo wyciagniety lancuch więc ?
oneb Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 to w końcu ile kosztuje napinacz i łańcuch?ja dołem 1000zl za napinacz i 120 za łańcuch.znam ceny z allegro i tez mnie to dziwiło ale przekonali mnie ze to są napinacze hydrauliczne,a mi wstawiają elektryczny lepszy.wiem ze w audi kosztuje 2300zl. ale jakoś nie do końca jestem o tym przekonany.może ktoś mnie uspokoić?
Dev Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 "Hydrauliczny - elektryczny - lepszy" :polew::polew: Tam jest TYLKO elektrohydrauliczny, inny nie moze byc bo wywali błędy.
Marc!n Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 to w końcu ile kosztuje napinacz i łańcuch?ja dołem 1000zl za napinacz i 120 za łańcuch.znam ceny z allegro i tez mnie to dziwiło ale przekonali mnie ze to są napinacze hydrauliczne,a mi wstawiają elektryczny lepszy.wiem ze w audi kosztuje 2300zl. ale jakoś nie do końca jestem o tym przekonany.może ktoś mnie uspokoić? Zależy jakiej marki w jakim sklepie i po jakich zniżkach Jak auto jest na elektro hydraulicznym to nie można wstawić hydraulicznego i na odwrót. 1120+ wymiana, jeszcze pewnie uszczelniacze na wałki, uszczelka pod napinacz i pokrywę zaworów i wychodzi niezła sumka
oneb Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 dzięki, jestem już spokojniejszy.też mi mówili o tym błędzie,więc wszystko chyba gra!
Rekomendowane odpowiedzi