Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zestaw wahaczy a różne ceny tej samej firmy? MS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóz przyszedł ten czas kiedy trzeba rozkminić nad wymianą kompletu z przodu. Stad moje pytanie bo przymierzam się do zakupu MS ale są straszne rozbieżności od 480-650zł. Nie przejmować sie tą rozbieżnościa w kasie czy może wyszła jakaś słabsza partia? Mogę zamiast tych MS mieć w tej samej cenie QAP (mam założone dwa wahacze i o dziwo są dobre po 15kkm). Moze macie jakiegoś dobrego dostawcę?

Opublikowano

Może czegoś w komplecie nie ma i jest inna cena. Każdy sprzedawca ustala swoją marże więc i rozbieżność będzie.

Odezwij się to TOM77 u nas na forum, pracuje w hurtowni moto, więc cena będzie spoko i pewność co do towaru.

Opublikowano

A kupując nowy komplet o co zadbać aby było?

Pewnie najlepiej wymienić od razu wszystkie śruby itd tak?

Opublikowano

Generalnie w komplecie powinno być 8 wahaczy, 2 łączniki stabilizatora i końcówki drążków oraz śruby montażowe. Niektórzy producenci dokładają nawet drążki kierownicze do zestawu.

Jeżeli kupujemy wahacze z MS to nie zakładać końcówek drążków (szybko padają i podwójne koszty ustawiania zbieżności), tylko kupić jakiejś lepszej firmy np. Lemfordera i wtedy powinniśmy mieć na dłuższy czas spokój nie wielkim kosztem.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie jest cały komplet z koncowkami stabilizatorami + gumy stabilizatora

Opublikowano

Jakiś czas temu wymieniałem końcówki drążków, jeśli teraz będę zmieniał wszystkie wahacze, to powinienem wymienić też te końcówki ?

Opublikowano
Wlasnie jest cały komplet z koncowkami stabilizatorami + gumy stabilizatora

Wszystko zapewne zależy od marży pewnie, choć te najtańsze mogą być jakieś trefne, choć to nic pewnego. Tak ja pisałem wcześniej, bym odezwał się do TOM77, będą z pewnego źródła i dlatego bym nawet dołożył parę złotych dla pewności.

Jakiś czas temu wymieniałem końcówki drążków, jeśli teraz będę zmieniał wszystkie wahacze, to powinienem wymienić też te końcówki ?

Jeżeli niedawno zmieniałeś i są w porządku to nie ma absolutnie żadnego sensu je zmieniać wraz z wahaczami.

Opublikowano

Czyli teraz pozostaje czekać na odpowiedź od TOM77, ile sobie życzy za wahacze i łączniki stab.

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Ja rok temu kupowałem na allegro, wybrałem najtańszego gościa - jak do tej pory wszystko super, przegląd w tamtym tygodniu robiłem - przód dobry. Jedynie co to brałem końcówki drążków lema, bo te z ms nie wytrzymują podobno za długo.

Ps - nie muszę mówić jakie mamy wspaniale drogi na śląsku, tak że z całego serca polecam MS :)

Opublikowano

końcówki ms wytrzymują długo, u mnie już ok 40kkm i nic się nie dzieje tylko z one są tak skonstruowane że brakuje im sztywności cały czas ten drążek idący od maglownicy chodzi w nim delikatnie wzdłużnie i przy ustawianiu zbieżności ustawia się średnią tego luzu. Raczej nie do wyczucia podczas jazdy.

Opublikowano
  • Autor

Wahadła zakupine. Okazało się, że te najtańsze najzwyczajniej nie miały końcówek drążków i taka opcja mnie osobiście interesowała po licznych wypowiedziach na forum. Domówiłem sobie 2x mooga i zaczynam testować od połowy tygodnia. THX

Opublikowano

Chyba byly dwa rodzaje wachaczy MS. Raz widzialem z gwarancja na 60000km a innym razem 20% wzmocnione z gwarancja na 80000km. Ja rok temu z allegro kupilem te drugie za 570zl i jak do tej pory nie narzekam:)

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem do gościa wcześniej co ma na stanie i ma świeże partie z Gorlic z gw na 80000 lub 2lata. Musisz mieć tylko rachunek z miejsca gdzie robiłeś, kwit z ust zbieżności i co rok pieczątke od diagnosty, że nic z tym aluminium się nie dzieje. Tyle z teorii. W praktyce wychodzi to różnie i się zobaczy choć pewien scenariusz można sobie dopowiedzieć.