Opublikowano 21 Lutego 201214 l .a co do samego silnika to dałeś fotke bex-a 190konnego który był pózniej produkowany..a avj był pierwszy więc jest róznica moim zadniem w tych silnikach może własnie po to zajrzał pod maske wizualna różnica jest taka,że napis w BEXie jest czerwony , a w AVJ biały
Opublikowano 21 Lutego 201214 l .a co do samego silnika to dałeś fotke bex-a 190konnego który był pózniej produkowany..a avj był pierwszy więc jest róznica moim zadniem w tych silnikach może własnie po to zajrzał pod maske wizualna różnica jest taka,że napis w BEXie jest czerwony , a w AVJ biały nie wiem jak u ciebie ale w moim ten trójnik który wychodzi z silnika nie ma tego czegoś..taki jakby zbiorniczek
Opublikowano 21 Lutego 201214 l .a co do samego silnika to dałeś fotke bex-a 190konnego który był pózniej produkowany..a avj był pierwszy więc jest róznica moim zadniem w tych silnikach może własnie po to zajrzał pod maske wizualna różnica jest taka,że napis w BEXie jest czerwony , a w AVJ biały nie wiem jak u ciebie ale w moim ten trójnik który wychodzi z silnika nie ma tego czegoś..taki jakby zbiorniczek masz to na dolocie do filtra powietrza- już BFB miały takie rozwiązanie-zawór wyrównujący podciśnienie- po prostu odwrócona rurka i zawór wychodzi bezpośrednio z trójnika, a nie ,jak u nas z filtra -to tyle wizualnych róznic co do auta autora i Jego problemu-będą jakieś logi?
Opublikowano 21 Lutego 201214 l Kolego Fr0styyy weź no się zbierz, sprawdź ciśnienie, zrób porządnie logi i będziemy myśleć. Dzięki temu już coś wykluczymy. A tu spory odstęp czasu a nic nie zrobione Wiem może z czasem krucho no ale widzę, że bardzo Ci zależyt żeby to wyeliminować więc trzeba się sprężyć i robić co chłopaki mówią żeby być bliżej końca a nie gdybać czy to mogą być jakieś uszczelki czy nie.
Opublikowano 21 Lutego 201214 l Autor co do auta autora i Jego problemu-będą jakieś logi? Jutro się za to zabieram jako, że nie mam własnego laptopa Na szczęście siostra przychodzi z pomocą Logi mają być statyczne i dynamiczne, turbiny i przepływki? Ile mogą skasować mnie za zmierzenie ciśnienia?
Opublikowano 21 Lutego 201214 l logi w benzynie -tylko dynamiczne 025 korekty zapłonu, -korekty zapłonu pokażą nam w jakim stanie są świece, jeśli to nic nie pomoże- to już chyba tylko poduszki pod silnikiem, ale przy automacie nie powinno się z nimi nic stać, bo tam nie ma strzału ze sprzęgła i zmiana biegów odbywa się płynnie, logi zrób na drugim biegu a i jeszcze jedno pytanie- jaki przebieg , bo problemem telepania może być niewłaściwa zmiana fazy rozrządu i niepoprawne napełnianie cylindrów zrób loga 025-jeśli auto seria, bez remapu-wartości nie powinny przekraczać 3*, na każdym cylindrze
Opublikowano 21 Lutego 201214 l Autor Auto seria, nic nie modzone. Przebieg 154 tyś. A o fazach rozrządu.. Jak samochód odpalam po dłuższym staniu (~2 dni) to słyszę jakby ktoś skrobał paznokciami po tablicy przez 1-2 sek.
Opublikowano 21 Lutego 201214 l Auto seria, nic nie modzone. Przebieg 154 tyś. A o fazach rozrządu.. Jak samochód odpalam po dłuższym staniu (~2 dni) to słyszę jakby ktoś skrobał paznokciami po tablicy przez 1-2 sek. to może być wina zapchanych kanałów olejowych i olej, zanim się rozgrzeje-jest gęsty , więc i wszystko w silniku, przez tą chwilę głośniej pracuje przebieg dosyć mały, jak na auto z 2001 r, więc i mało wyeksplatowane części w środku...zrób loga- może to tylko świece
Opublikowano 21 Lutego 201214 l Autor to może być wina zapchanych kanałów olejowych i olej, zanim się rozgrzeje-jest gęsty , więc i wszystko w silniku, przez tą chwilę głośniej pracuje przebieg dosyć mały, jak na auto z 2001 r, więc i mało wyeksplatowane części w środku...zrób loga- może to tylko świece Przed wymianą oleju (wcześniej był Castrol 5w30 chyba) zrobiłem płukankę Motula i zalałem Statoil LazerWay LL 5W30 (wysokie PAO). Kontrola ciśnienia oleju nigdy mi się nie zapaliła (ok, raz jak akumulator wyzionął ducha ) Smoka nie czyściłem i nie zaglądałem pod pokrywę zaworów więc nie wiem jak to wygląda, niestety.
Opublikowano 22 Lutego 201214 l Autor LMM i Turbina to tylko 003 i 011 mam logować? I 025 też? Logi robić osobno, czy wszystkie razem?[br]Dopisany: 22 Luty 2012, 11:41_________________________________________________Zrobiłem te logi, ale wszystko co innego jest :| Grupa 025 nawet nie istnieje. Turbo ma być w 011 a MAF w 003 jak się nie mylę? W 011 mam temperaturę silnika i kąt wtrysku zamiast ciśnienie doładowania Ciśnienie doładowania znalazłem w 008, ale A = Not oper, B = Pump OFF, C = 210mbar, D = TEST OFF :hmm: Mierzyłem 3 bloki naraz czyli 003, 008, 011. Tutaj są bloki, zrobiłem też test statyczny kilkunastu bloków, tak sobie. http://i.imgur.com/cQfML.jpg - dynamiczny http://www8.zippyshare.com/v/90413947/file.html - statyczny, wiele grup. Coś tutaj jest fest popieprzone...
Opublikowano 22 Lutego 201214 l Turbo kanał 115. Poczytaj w Diagnostyka VAG jak dobrze wrzucić logi żeby były czytelne.
Opublikowano 22 Lutego 201214 l Grupa 025 nawet nie istnieje. sorry- chodziło mi o 020 :gwizdanie: Turbo ma być w 011 to tylko w dieselku benzyna to 115 , ale to już wyżej masz napisane
Opublikowano 23 Lutego 201214 l Autor Logi zrobione, ciśnienie sprawdzone, poduszki "sprawdzone". Poduszki są chyba ok, bo podnosiłem silnik od dołu i drgania nie ustawały, były takie same. Kompresja na cylindrach to 12, 11, 11, 11 (możliwe, że było trochę ponad 11), przy okazji wyczyściłem świece szczotką drucianą, świeczki to NGK R. I najważniejsze - logi http://i.imgur.com/4NcN1.jpg http://vaglog.rtnet.pl/arpski_73364.html ps. przy okazji wydech został zespawany (na środkowym tłumiku puścił spaw )
Opublikowano 23 Lutego 201214 l Autor Nie, bo skrzynia nie była w pełni rozgrzana i droga się kończyła, poza tym było rano i morko Tyle musi wystarczyć, laptopa już oddałem.
Opublikowano 23 Lutego 201214 l nie no po logach widać, ze dziury nie ma w dolocie-przepływka pokazuje normę, doładowanie ok-korekty na zapłonie-nawet nie przekraczają 3 stopni- nie wiem, co może być przyczyna tych drgań dziwi mnie to tylko,że na zimnym silniku tak się dzieje...