Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falowanie obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem bardzo podobny problem w moim aucie. U mnie robiło się coraz gorzej aż padła cewka. wymieniłem wszystkie cztery i się poprawiło ale nie było idealnie. Co jakiś czas wyskakiwał mi błąd nieszczelności kolektora, ale jak byłem u mechanika żeby sprawdził to żadnych nieszczelności nie znaleźli. dałem sobie z tym spokój i po jakimś czasie ustało całkowicie.

Opublikowano
  • Autor

Dodam, że na w pełni rozgrzanym samochodzie (woda 94-96*C) drgania są mniejsze :mysli:[br]Dopisany: 16 Luty 2012, 13:32_________________________________________________Audi A4 B6 1.8T wuuut?

Normalna praca 1.8T?

Opublikowano

dużo mniejsze są te drgania na rozgrzanym silniku?

Opublikowano
  • Autor

No są zauważalnie mniejsze niż na zimnym :gwizdanie:

Na zimnym chodzi jak diesel, zresztą widać na filmiku, ale to był rozgrzany.

Opublikowano

powiem ci ja mam taki sam motor jak ty i na zimnym silniku też czuć drgania na budzie, za bardzo tym się nie przejmuje. :hi:

Opublikowano

Moim zdaniem silnik pracuje zupełnie normalnie... Chyba żebyś miał zawalonego kata hmm to wtedy mogłoby trzęść budą..

Opublikowano
  • Autor

Bez jaj, to nie 20 letni diesel, żeby takie cyrki na jałowych były.

Jakoś w starej BMW, czy Renault z 94 roku nie powiedziałbym, że w ogóle silnik jest włączony jak się w środku siedzi... A u mnie? Ktoś kto sie nie zna powiedziałby, że to diesel :shocked:

edit: o proszę, dzisiaj z kuzynka jechałem i zapytała "to diesel?" na co ja "benzyna", nie wierzyła :E

Jak sprawdzić poduszki? Silnik czymś podnieść, czy co?[br]Dopisany: 17 Luty 2012, 21:10_________________________________________________Przeczyściłem przepustnicę, jutro zamontuje, zaadoptuje i może to coś da... Ale wątpię.

Dalej ten sam objaw, na w pełni rozgrzanym drgania są mniejsze, a na równe 1000 obr/min nie czuję w ogóle, że silnik jest włączony.

Przy 1200 zaczyna być czuć mrowienie i taki jakby rezonans...[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 21:17_________________________________________________Przepustnica założona i zaadoptowana, nie się nie zmieniło..[br]Dopisany: 19 Luty 2012, 18:12_________________________________________________Pozostają poduszki, świece i przestawiony rozrząd :mysli:

Opublikowano

Zapchany kat, dławiłby przy wyższych obrotach... miałem tak w a6 c4 2.8 , nie szło jechać, nawet żuki mnie wyprzedzały :embarrassed: ale nie pamiętam by trzęsło na wolnych obrotach... świece bym sprawdził.

Opublikowano
  • Autor

Może rozrząd przestawiony o ząbek? Ale straty mocy nie widzę żadnej, chociaż samochód mam od 4 miesięcy...

Opublikowano

a zrób logi przepływki i doładowania, bo zgadywanek i strzałów w ciemno, już miałeś sporo :wink4:

co do jazdy jak dieslem- co masz na myśli? odgłos pracy silnika?

Opublikowano

Proponuję sprawdzić ciśnienie sprężania na zimnym, a potem na gorącym

Opublikowano
  • Autor

a zrób logi przepływki i doładowania, bo zgadywanek i strzałów w ciemno, już miałeś sporo :wink4:

co do jazdy jak dieslem- co masz na myśli? odgłos pracy silnika?

Nie chodzi o dźwięk, ale o drgania.

Co do ciśnienia sprężania to w każdym warsztacie sprawdzę? W sumie najlepiej to jakbym sam sobie sprawdził :cool1:

Ale nie mam nawet klucza do świec :wallbash:

Opublikowano

kolego...może ci pomoge ale dopiero w przyszłym tygodniu...jak mam cały czas drgania na budzie bez względu na temp i warunki...dzisiaj byłem u jakiegoś speca od audi w mojej okolicy..jak tylko zajrzał pod klape i widział że to 1.8T powiedział że te silniki miały taka drobną wade że były zakładane(tak to zrozumiałem)liche uszczelki wtryskiwaczy i jakas uszczelka na kolektorze ssącym czy coś w tym rodzaju...cos mówił że kiedys to serwisy robiły w ramach akcji serwisowych lub coś w tym rodzaju..w sobote jestem umówiony na szczegółową diagnoze.jeśli to sie potwierdzi,naprawią to i drżenie ustapi to dam ci zaraz znać

Opublikowano

dzisiaj byłem u jakiegoś speca od audi w mojej okolicy...jak tylko zajrzał pod klape i widział że to 1.8T

no to pogratulować mechanika i jego spostrzegawczości... :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

zobacz na napis czerwony na pokrywie plastikowej :wink4:

e0e0a07008d8e534m.jpg

...a nawet, jeśli jej nie masz-w B6 1,8 były tylko z turbo :wink4:

Opublikowano

no może żle to ująłem...ale mi do śmiechu nie jest bo mam dość zgadywania co dolega mojemu silnikowi...jeśli facet sie nie pomyli to już nigdzie indziej jezdzić z autem nie będę. a facet na pewno nie jest jakimś durniem skoro grzebie tylko w silnikach grupy vag i choc jest ze śląska to jezdzą do niego z pół polski..a co do samego silnika to dałeś fotke bex-a 190konnego który był pózniej produkowany..a avj był pierwszy więc jest róznica moim zadniem w tych silnikach może własnie po to zajrzał pod maske...w gruncie rzeczy wszystko mi jedno..poczekam do soboty i sie zobaczy

Opublikowano
  • Autor

kolego...może ci pomoge ale dopiero w przyszłym tygodniu...jak mam cały czas drgania na budzie bez względu na temp i warunki...dzisiaj byłem u jakiegoś speca od audi w mojej okolicy..jak tylko zajrzał pod klape i widział że to 1.8T powiedział że te silniki miały taka drobną wade że były zakładane(tak to zrozumiałem)liche uszczelki wtryskiwaczy i jakas uszczelka na kolektorze ssącym czy coś w tym rodzaju...cos mówił że kiedys to serwisy robiły w ramach akcji serwisowych lub coś w tym rodzaju..w sobote jestem umówiony na szczegółową diagnoze.jeśli to sie potwierdzi,naprawią to i drżenie ustapi to dam ci zaraz znać

Liczę na ciebie :good:

Opublikowano

w gruncie rzeczy wszystko mi jedno..poczekam do soboty i sie zobaczy

browar w zakładzie, że to nie są żadne uszczelki[br]Dopisany: 21 Luty 2012, 14:26_________________________________________________

Liczę na ciebie :good:

Sprawdziłeś to ciśnienie ?

Opublikowano

a bex to niby co jest ? to samo dokładnie tylko z inna turbina, wtryskami i jakąś bzdura

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłeś to ciśnienie ?

Jeszcze nie :/