Gość ZeeBee Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 powiem szczerze ze jak mam dostep do czesci to ta cena jest niewiarygodnie niska jak do B6 1,9 TDi 130 ps ps. bede pamietał Cena za sprzęgło Luk do awx na poziomie 450 zł to raczej standart, można kupić nawet trochę taniej, ale jeśli chodzi o silnik avf to sprawa wygląda trochę inaczej, kosztuje na pewno ponad 600 zł, przecież to dwa różne sprzęgła, choć moc silników ta sama. To takie małe sprostowanie dla kolegi ZeeBee-go, który ma sil.awx, a Cuber avf. Pozdrawiam o widzisz kolego i tu masz rację więc zwracam honor
marcys Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2008 koledzy zauważyłem jeszcze że w monencie przyspieszania a aucie robi się głośniej,to też można podpiąć pod dwumasa
Tukan Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 u mnie tez pod pedalem czuc drgania.. .ale nie stawialbym tak jednoznacznie na dwumas..tymbardziej ze jezdze 1Z a one z tego co mi wiadomo nie posiadaja takiego..no chyba ze sie myle Ja mam ten sam problem. Dodam tylko ze przejechalem juz z tymi drganiami 45 tys km i nic sie nie stało. Niewiecie co to moze byc? Ja tez tak mam po wymianie sprzegła+dwumasy,ale nie przejmuje sie tym
GRazny Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 ostatnio z ciekawości spytałem o to w serwisie SEATa... Mam delikatne chrobotnięcie podczas przejścia z jazdy na półsprzęgle do jazdy na biegu (wyjazd z podwórka)... powiedzieli że to standard jeśli posiada się koło dwumasowe... i dałem sobie spokój.
Seba1983 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 qrcze mam ten sam problem a4 1,9 b7 jak zmieniam bieg ale tylko powyzej 2000 obrotow to po wcisnieciu sprzegla czuje drgania i nie wiem czy to jest usterka czy tak ma byc bo nigdy wczesniej nie mialem ropniaka auto sprowadzilem 4 tyg temu
GRazny Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 no to wciśnij na postoju sprzęgło do połowy... powinno stukać w podeszwę... delikatnie wciśnij na maksa i stukania nie powinno być... jeśli tak jest to jeździj i się nie przejmuj...
Seba1983 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 no to wciśnij na postoju sprzęgło do połowy... powinno stukać w podeszwę... delikatnie wciśnij na maksa i stukania nie powinno być... jeśli tak jest to jeździj i się nie przejmuj... Wlasnie na postoju jak wciskam sprzeglo do polowy to nic nie czuc do konca rowniez nic a te drgania co odczowam to tylko przy zmianie biegow w czasie jazdy i tylko przez sekunde dwie podczas wciskania ale tylko powyzej 2000 obrotow i nie wiem czy mam juz sie czyms martwic czy to normalne
marcys Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Seba1983 byłem u witka w wawie i z dwumasami tak jest,i jeszcze paru innych magików też mi to potwierdziło,tylko serwisy by wymienili dwumasy, ale wiadomo dlaczego
Seba1983 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Seba1983 byłem u witka w wawie i z dwumasami tak jest,i jeszcze paru innych magików też mi to potwierdziło,tylko serwisy by wymienili dwumasy, ale wiadomo dlaczego wiadomo kasiora czyli nie mam sie czym martwic tylko smigac :-) bo autkiem smigam 4 tyg i jest piekne jezdzi sie bajecznie patrzac ze wczesniej jezdzilem peugeotem 206 ;p
Rekomendowane odpowiedzi