Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne "pukanie" w okolicy konsoli środkowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W okolicach konsoli środkowej (gdzieś przy wylocie nadmuchu na przednią szybę) słychać dosłownie lekkie "pukanie" co 2 sek się powtarza i trwa nawet jak wyciągnę kluczyk. Może to jakieś elementy od nadmuchu, ktoś to może przerabiał?

Opublikowano

może silniczek od klap w nawiewie?

Opublikowano

Odgrzeję trochę temat. Przed chwilą odpisałem tez w innym podobnym temacie - czy to nie czasem zmieniarka CD zamontowana w konsoli środkowej? Ja też słyszę takie pukanie, mam nadzieję, że to właśnie ta zmieniarka szuka kompaktów.

Opublikowano

U mnie brak zmieniarki, to niestety silniczki od nawiewów:(

Opublikowano

Też obstawiam silniczki nawiewów:wink:

Opublikowano

dokladnie silniczki "pukaja" nawet po wyciagnieciu kluczyka przez jakis czas , ok 10-15 min ... nie wiem dlaczego i po co ale juz tak jest:decayed:

Opublikowano
dokladnie silniczki "pukaja" nawet po wyciagnieciu kluczyka przez jakis czas , ok 10-15 min ... nie wiem dlaczego i po co ale juz tak jest:decayed:

Czy to jest objaw uszkodzenia czy tak ma być? Ja to słyszę nie tylko po wyjęciu kluczyka, ale parę razy zauważyłem podczas jazdy. Próbowałem przełączać kierunek nawiewu, ale nie widzę powtarzalnego schematu kiedy tak się dzieje.

Opublikowano

U mnie sporadycznie też się zdarzy, ze coś puknie w trakcie jazdy. Jednak nie zauważyłem jakichkolwiek problemów w użytkowaniu nawiewu itp, tak więc zakładam, że to nic poważnego i jak na razie się tym nie przejmuję:wink: