tipion_winith Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Witam. Tak jak w temacie od 2 dni słysze klekotanie pochodzące z okolic skrzyni biegów. Klekocze tylko gdy silnik jest na biegu. Nie jest to stukot, lecz tak jak wspomnialem rytmiczny klekot zalezny od obrotów. Klekot szczegolnie mocny jest gdy jedzie sie na biegu puszczajac gas. Nie wiem co z tym zrobić. Czy ktos ma jakies pomysły? Pozdrawiam serdecznie
wilku213 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Podejrzewam, że skrzynia mówi już papa
tipion_winith Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2013 Czy moze to byc wewnetrzy przegub? Charakterystyczne klekotanie?
ja74687 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 puść samochód na luz dodaj gazu i zobacz czy będzie stukało jeżeli tak to nie przegub Nie chce cię martwić ale jak dwumas się kończy to też jest takie klekotanie jak samochód ma ciężko Podejrzewam że bez mechaniora się nie obejdzie
tipion_winith Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2013 stukanie wystepuje tylko na biegach
ja74687 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 to może i przegub któryś niedomaga, jedź do mechanika niech rozłożą je i zobaczą co tam się dzieje
Rekomendowane odpowiedzi