Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kierownica s-line w miesce zwykłej multifunkcji 4 ramiennej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Ostatnio zabrałem sie za modzenie mojej b8 i podjąłem decyzje że sfatygowaną juz kiere wymienię na nową (bez poduszki) od wersji s-line o taką :

KIEROWNICA AUDI A4 8K9 S-LINE SKÓRA MANUAL (3303166693) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

obecnie mam multifunkcje ale 4 ramienną ;/

Pytanie brzmi czy przzekładka kierownicy i poduszki z deklem od wersji 4 ramiennej jest typu plug and play czy trzeba cos kombinować ???

Drugą sprawą jest demontaż gałki zmiany biegów - ktoś wie jak ją zdemontować bo siłowałem się z nią i za cholerę nie chce wyjsc :/ (a gałka piękna już kupiona)

Opublikowano

Nie pasuje poduszka czteroramienna do tej kiery :wink:

Co do gałki to masz kilka fot z FORUM

53168422.jpg

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 720x550px.

21143074.jpg

36474761.jpg

Opublikowano

Kolego a możesz mi powiedzieć jaka 3 ramienna bedzie pasować ? - jakiś przykład z allegro

upatrzyłem sobie ta na alldrogo AUDI A4 A5 Q5 KIEROWNICA MULTIFUNKCYJNA CHROM IGŁA (3299799843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

alt ot chyba tka sama jest

Dzięki za instrukcje co do gałki :)

Opublikowano

Szukaj najlepiej kompletu kiere z poduszką :wink:

Opublikowano

ale po co mi komplet jak poducha jest ok kier kupie za 400-500 zł a komplet za 1000 ponad

---------- Post dopisany at 22:15 ---------- Poprzedni post napisany at 22:13 ----------

Dajcie prosze przykład pasujacej bo napaliłem się i nie bede miał co robić w weekend a tak posiedze sobie w garazu

Opublikowano
ale po co mi komplet jak poducha jest ok 400-500 zł a komplet za 1000 ponad

Przeciez napisałem ci ze twoja poduszka czteroramienna nie pasuje do tej kiery (trzyramiennej) z aukcji :wink:

Róznią sie wycieciami w plastiku .

Opublikowano

aa czyli rozumiem ze nie ma kierownicy 3 ramiennej do której pasuje poduszka z wersji 4 ramiennej tak ?

Opublikowano
aa czyli rozumiem ze nie ma kierownicy 3 ramiennej do której pasuje poduszka z wersji 4 ramiennej tak ?

Jeszcze raz ci napisze , ze jakakolwiek kierownica trzyramienna nie pasuje do żadnej poduszki czteroramiennej .

Przy wymianie musisz zmienić wszystko .

Porównaj sobie kształty wycięc :wink:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź - kurde patrząc po zdjęciach pobieżnie to wydaje sie że pasują :/ no nic to muszę kombinować z kompletem

---------- Post dopisany at 16:11 ---------- Poprzedni post napisany at 08:05 ----------

Nie pasuje poduszka czteroramienna do tej kiery :wink:

Co do gałki to masz kilka fot z FORUM

http://img515.imageshack.us/img515/6356/53168422.jpg

http://img809.imageshack.us/img809/8591/21143074.jpg

http://img404.imageshack.us/img404/6701/36474761.jpg

Gałka na zdjęciach jest chyba z b7 czy jestem w błędzie ???? - tam chyba trzeba mieszek przełożyć do ramki z b8 żeby założyć taką

Opublikowano

To jest akurat z A3 S LINE :wink: Nowa w ASO 123 PLN

Opublikowano

ale ramki chyba nie pasują z tego co wiem czy się mylę ?

Opublikowano
kiera1.jpg
Opublikowano

Sorry Kolego ale na tym screenie nic nie widać i nie znam rosyjskiego - możesz wytłumaczyć o co chodzi

Niestety, tylko takim screenem dysponuję... Tu nie trza znać rosyjskiego - gość pokazuje, jak podmienić poduchę z 4 ramiennej do 3 ramiennej OBUDOWY poduszki (chodzi o plastki w którym siedzi poducha. Można to robić też w drugą stronę. WG AUTORA OCZYWIŚCIE.

Opublikowano

Kolego, daj linka do oryginalnej strony gdzie był ten opis.

Proszę bardzo :decayed:. Panowie, czytajcie ruskie fora - duuuuuuużo ciekawych rzeczy tam jest :wink:

http://www.audi-club.ru/forum/showthread.php?t=143653&highlight=%C4%EE%EE%F1%ED%E0%F9%E5%ED%E8%E5&page=95