Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Opony zimowe Dunlop czy Goodyear ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem UG7+ 195/65/15, na Allegro za 716 zeta/komplet. Dziś dałem je do założenia na felgi. Podoba mi się bieżnik.

Nie wiem jeszcze jak się jeździ na tych kółkach, ale opinię mają całkiem dobrą.

Opublikowano

kolego co ty opowiadasz jakie 100tys km???? w dzisiejszych czasach opony sa tak robione zeby starczaly na 40 max 50tys km, zadkoscia sa opony ktorymi mozna dojechac do 80tys. Tak wiec zimowka o ile nie bedzie cieplej zimy wystarczy ci na ok 40tys km - na wiecej nie licz.

Co do UG7+ to ma ona oznaczenie m+s co nie oznacza ze to opona wielosezonowa, to typowa opona zimowa i nie polecam jezdzic na niej w lecie bo zniknie w miesiac. Sa opony m+s typowo zimowe jak rowniez m+s typowo letnie.

co do tych 100 tys. to w oplu na debica frigo przez 3 sezony w zimie 90 tys (tak po okolo 30 tys na sezon), i w tym roku tez beda zakladane bo jeszcze sporo bieznika w dobrym stanie, a jak na razie jesli chodzi o podjazdy na sniegu to lepiej sobie radzi niz audi na frigo 2. jak je kupowalem to wszyscy mowlili ze to dobra opona tylko, ze strasznie miekka i szybko sie zuzywa, a rzeczywistosc jest troszke inna.

a co do tych m+s to powiedzalem że "...chyba..." bo sam nie jestem pewien i liczylem, ze wlasnie ty sie wypowiesz na ten temat bo raczej dobrze sie orientujeszw temacie :good:

co do powyzszego ostatniego zdania, wersu, akpaitu czy jak tam chcialem dopisac odrazu wczoraj ale serwer chyba sie wieszal, albo cos innego bo mialem problemy z wyslaniem, wogole myslame ze nie wyslalem postu i jak dzis rano wlaczylem kompa i nasze forum to bylem nie wylogowany...

Opublikowano

ja dym wziol danlopy do good yeary to juz w polsce robia:D