Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Opony zimowe Dunlop czy Goodyear ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Które oponki wybrać na zimę ? DUNLOP WINTER M3 czy GOODYEAR ULTRA GRIP 7 ? Chciałbym poznać wasze opinie o tych oponkach :naughty:

Opublikowano

Jako , że przez ostnie sezony Ultra Grip 6 sprawowały się rewelacyjnie , to na zimę kupuję Ultra Grip 7+ :hi: Bardzo dobre oponki.Kilku znajomych na nich śmiga i bardzo sobie chwalą

Opublikowano

Na ubiegla zime zakupilem Ultra Grip 7+ i jestem z nich zadowolony.Polecam. :good::a4fan:

Opublikowano

no to co moze robimy ankiety jakie oponki wraz z rozmiarem a ja naszykuja wam ciekawa oferte?

najlepiej jednak sie ograniczyc do 2 max 3 rodzajow opon , jak zamowie duza ilosc z jednego rodzaju dostane lepsze ceny co przenosi sie na lepsze ceny dla was. Rozmiary to pewnie wchodza w gre 195/65r15 i 205/55r16

Opublikowano
  • Autor

No mnie akurat interesuje 195/65R15. Teraz jest chyba dobry czas na zakup zimówek(powinny być dobre ceny) :decayed:

Ja próbuję wybrać między DUNLOP a GOODYEAR. Ankietkę można zrobić. :>

Opublikowano

ceny na dzis dzien, wysylka gratis rowniez za pobraniem:

GOODYEAR UG 7+ 195/65 R15 91 T -205ZL/szt

GOODYEAR UG 7+ 195/65 R15 91 H -260ZL/szt

Dunlop SP WINTER SPORT 3D 195/65R15 91 T -200ZL/szt

Dunlop SP WINTER SPORT 3D 195/65R15 91 H -260ZL/szt

DUNLOP WIN -M3 195/65 R15 91H -240ZL/szt

dla porownania niby najlepsza opona na rynku nowy nokian wrg2

NOKIAN WRG2 195/65 R15 95 H XL - 265ZL/szt

GOODYEAR UG 7+ 205/55 R16 91 T -350ZL/szt

GOODYEAR UG 7+ 205/55 R16 91 H -360ZL/szt

Dunlop SP WINTER SPORT 3D 205/55 R16 91 T - 325ZL/szt

Dunlop SP WINTER SPORT 3D 205/55 R16 91 H - 335ZL/szt

DUNLOP WIN -M3 205/55 R16 91 H -325ZL/szt

dla porownania niby najlepsza opona na rynku nowy nokian wrg2

NOKIAN WRG2 205/55 R16 94 H XL - 320ZL/szt

opony mozna zamawiac, termin realizacji zamowienia ok 2-3dni , ceny moga ulec zmianie (w ktora strone nie mam pojecia, bo z kazdym rokiem jest innaczej, chyba zalezne od tego co powiedza gorale, albo pogodynka)

Opublikowano

Górale mówią, że: "W internecie pisze, że bedzie płona zima" :polew:

Opublikowano

wojtusania, czym się różni ug 'zwykła' od ug+ ??

chyba nie było poruszane na forum... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

No włąśnie jaka jest różnica między UG7 a UG7+?

Opublikowano

No włąśnie jaka jest różnica między UG7 a UG7+?

Model Ultra Grip 7+ to nastepca znakomitego i niezwykle popularnego modelu Ultra Grip 7. Oznaczenie "+" świadczy o zmianach jakie zaszły w składzie mieszanki oraz konstrukcji opasania. Wzór bieżnika pozostał niezmieniony, ale wprowadzone innowacje poprawiają osiągi poprzednika. Wszyscy zwolennicy modelu UltraGrip 7 na pewno będą zadowoleni z osiągów następcy, UltrGrip 7 +

Uwaga.

Opon UltraGrip 7 i UltraGrip 7+ nie można montować razem na jednej osi pojazdu.

http://www.opony.com/opony/55139_goodyear_ultra_grip_7_.html

Opublikowano

oczywiscie pozy ww szczegolami rozni sie rowniez cena

bo np 195/65r15 w UG7 kosztuje jedyne 170zl/szt wys gratis (i mam na stanie 40sztuk)

bieznik itp wszystko wyglada tak samo, tylko mieszanka zmieniona. O ile sa lepsze? tego nie wiem jedne i drugie sa chwalone

szczegolowa oferte postaram sie zrobic na poczatku tygodnia i zamiescic na dziale rabaty

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem taki opis: "Goodyear Ultra Grip 7+

Goodyear UltraGrip 7+ to ulepszona wersja wielokrotnej zwyciężczyni europejskich testów opon – UltraGrip 7. W nowej oponie zastosowano zmodyfikowany rodzaj opasania oraz nową mieszankę, która zwiększa osiągi opony na mokrej nawierzchni. Zmieniona konstrukcja zmniejsza opór toczenia i wydłuża żywotność opony.

Goodyear UltraGrip 7+ lepiej zachowuje się na mokrych drogach. Dzięki mniejszemu o 8% oporowi toczenia redukuje zużycie paliwa i zapewnia o 5% dłuższe przebiegi niż poprzedniczka. To tylko niektóre z korzyści płynących z nowoczesnych technologii zastosowanych w ulepszonej wersji UltraGrip 7.

Duży stopień ponacinania klocków bieżnika UltraGrip 7+ oparty jest na technologii 3D-BIS Waffle Blades – systemie trójwymiarowego blokowania wzajemnych pozycji klocków bieżnika. System ten zwiększa kontrolę i pewność prowadzenia w różnych warunkach zimowych, od suchych czy mokrych nawierzchni po błoto pośniegowe, śnieg i lód.

Podwójny, kierunkowy wzór bieżnika w kształcie litery „V”, pozwala na zwiększoną wydajność w odprowadzaniu wody i błota pośniegowego. Minimalizuje oddziaływanie aquaplaningu i zwiększa do maksimum osiągi opony.

Goodyear UltraGrip 7+ cec**je również zmniejszony poziom emitowanego hałasu przy bardziej komfortowym prowadzeniu, niezależnie od stanu nawierzchni."

Opublikowano

Chętnie zamówiłbym te GOODYEAR UG 7+. Interesuje mnie rozmiar 195/65R15. Napiszcie, gdzie to mogę zamówić???

Opublikowano

koledzy z oponami to zawsze do mnie

przyszla mi juz pierwsza partia zimowek 205/55r16 ug7+ i to naprawde swierze z 2008roku,

wiec jesli ktos zainteresowany piszcie na gg lub dzwoncie na 5083966763 bo ubywa ich szybko z magazynu

pozdrawiam[br]Dopisany: 31 Lipiec 2008, 10:08 _________________________________________________ceny juz sie zmieniaja i to na lepsze

goodyear ug7+ 205/55r16 z indexem H juz nie kosztuje 360zl/szt a tylko 330zl/szt

wysylka dla a4 gratis

liczba sztuk ograniczona

Opublikowano

a ja mam pytanko, tylko nie bijcie;)

poniewaz kompletnie sie nie znam na rozmiarach itp.

w tej chwili jezdze na jakichs oponkach letnich 205/55/r16?

zaczynam myslec o zimowkach, te GOODYEAR Ultra Grip 7 wygladaja calkiem fajnie, ale jaki rozmiar powinienem kupic?

zimowe to chyba lepsze wezsze? tak slyszalem, wiec 195? ale 55? czy 65? i lepiej 15 czy 16?

musze kupic z felgami stalowymi bo mam tylko alusy a ich na zime szkoda:(

Opublikowano

jeździłem na Dunlopach M3 i odradzam, opony bardzo głośne

Opublikowano

a ja mam pytanko, tylko nie bijcie;)

poniewaz kompletnie sie nie znam na rozmiarach itp.

w tej chwili jezdze na jakichs oponkach letnich 205/55/r16?

zaczynam myslec o zimowkach, te GOODYEAR Ultra Grip 7 wygladaja calkiem fajnie, ale jaki rozmiar powinienem kupic?

zimowe to chyba lepsze wezsze? tak slyszalem, wiec 195? ale 55? czy 65? i lepiej 15 czy 16?

na 15cali masz 195/65r15 a na 16cali 205/55r16 , oczywiscie 16" zawsze bedzie drozsza dlatego ludzie na zime w wiekszosci wybieraja 15stki zeby bylo taniej

Opublikowano

Kupuj 195/65/15 idealne na zimę :hi:

Opublikowano

na 15cali masz 195/65r15 a na 16cali 205/55r16 , oczywiscie 16" zawsze bedzie drozsza dlatego ludzie na zime w wiekszosci wybieraja 15stki zeby bylo taniej

to ja mam jeszcze pytanko, jak rozumiem sprzedajesz same oponki bez felg?

co oznacza przy oponwach "T" i "H" ?

Kupuj 195/65/15 idealne na zimę :hi:

dziekuje za odpowiedz koledzy :hi: , czyli dobrze slyszalem ze w zimie lepiej ciut wezsze miec:) przynajmniej w moim autku.

Opublikowano

co oznacza przy oponwach "T" i "H" ?

To są indeksy prędkości opon :

J - do 100 km/h

K - do 110 km/h

L - do 120 km/h

M - do 130 km/h

N - do 140 km/h

P - do 150 km/h

Q - do 160 km/h

R - do 170 km/h

S - do 180 km/h