iglako Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam .Mam problem polegajacy na tym ze lewe tylnie kolo ma wiekszy przeswit od blotnika o ponad 1 cm. niz prawe tylnie . Generalnie auto stoi krzywo . Sprawdzalem dokladnie na idealnej powierzchni typu np. garaz . Auto ma zawieszenia Weitec , przod -gwint ,tyl-jakas talerzykowa regulacja ustawienia sprezyny , nie mam pojecia jak sie to reguluje. Sprawdzajac wzrokowo z kazdej strony ustawienie sprezyn wszytko jest po równo . Gdzie moze tkwić problem ? Dodam jeszcze ze tylnie amortyzatory sprawdzalem na diagnostyce i maja po rowno %. Dodaje jeszcze fotke tylniego zawieszenia :
Marc!n Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Sprawdź sprężyny dokładnie, może pękła o 1 zwój i ktoś go już usunął. Zmierz wysokość na jakiej jest talerzyk na amorkach.
rudi2891-1 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Pewnie coś ze sprężynami
pawlo0933 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 tez tak miałem peknieta sprezyna
LUKASZ1989 Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Też tak miałem w golfie II d*pa stała krzywo okazało się, że któraś przednia sprężyna była pęknięta. Sprawdź czy masz z przodu równo gwint ustawiony.
Rekomendowane odpowiedzi