Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem ze stacyjką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem w tym że nie da się włożyć kluczyka, a jak już się uda włożyć kluczyk to po odpaleniu nie odbija tylko muszę go ręcznie cofnąć, blokada kierownicy też nie działa. Co to może być kostka, czy stacyjka? Czy po wymianie kostki lub stacyjki trzeba będzie podpinać pod kompa?

Opublikowano

Kolego mało prawdopodobne aby była to uszkodzona kostka. Bardziej realnym jest, że bębenek w stacyjce się popsuł. Generalnie wymiana bębenka wiąże się z nowym kluczykiem ale wiem że są fachowcy, którzy potrafią tak naprawić stacyjke, że stary kluczyk pasuje (pomimo wymiany bębenka). Nie wiem tylko czy po wymianie (naprawie) stacyjki potrzebne będzie podpięcie pod kompa. Prawdopodobnie jeżeli zostanie stary kluczyk to nie, ale nie mam 100% pewności.

Opublikowano

są fachowcy ktorzy naprawią i stary bebenek. W gorzowie mamy fachowca ktory otwiera wszystko i wszedzie , jest na uslugach policji , ma wlasne biuro w centrum i kazdy zamek naprawia w kilkanascie minut za 20-50zł na parkinku w centrum miasta. kiedys czekałem 3 godziny była taka kolejka, zawalony cały płatny parking w centrum , poprostu kluczyk przekrecal sie dookoła i zamek sie nie zamykał. 7 minut roboty ,20 zł skasował i chodzi po dzis dzien. Szukaj fachowca a moze nie bedzie potrzeby wydawac kasy na nowe kluczyki itd itd. zycze powodzenia

Opublikowano

Ja bym sprawdzil najpierw kostke.. :good:

Jak Ci pojdzie w miare latwo z kiera, to roboty jest na 20 minut.. :)

Opublikowano

wszystko wskazuje na uszkodzona sprezynke w zapatce bebenka(niemoznosc wlozenia klucza)po prostu zapatka sie podnosi ,ale nie odbija jej z powrotem i z tad problem,przy wkladaniu klucza,jak i z odbijaniem po zaplonie(sprezyna dookola bebna) tam szukaj, a czy trzeba podpiac kompa,to tak ,jak masz wyzej,jesli zmienia bebenek,to jak przeloza tylko immo pastylke,to nie trzeba,ale potrzebne jeszcze bedzie wymienic bebenki w zamkach,bo inny klucz bedzie do stacyjki,a inny do drzwi :wink4:

Opublikowano

Ja bym sprawdzil najpierw kostke.. :good:

dzięki kolego to był strzał w dziesiątkę, wymieniłem kostkę i wszystko jest :good:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...