Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

N75 i węże podciśnienia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

1. Planuje zakup zaworu N75... Z ETKI wychodzi, że ma on taki numer dla ANB 026 906 283H... A na Allegro na kilku aukcjach jest że to do klekotów... Czyli, że w dieslach był pakowany taki sam zawór i mogę go brać bez zastanowienia?

2. Chcę wymienić węże i wężyki od DV, N75 i ogólnie całego podciśnienia, ale nie bardzo wiem jaki rozmiar zakupić (średnica wewnętrzna) i ile mb oraz czy brać silikonowe ala SAMCO, czy może te paliwowe z oplotem sznurkowym... Podpowiecie???

Opublikowano

Nie kupuj paliwowych no chyba ze chcesz za parę mcy znów kupować:wink:

Jak wężyki to tylko silikony ja kupowałem od kolesi FMIC i nie narzekam.

Poszukaj na szukajce a znajdziesz wiele i jakie albo zdejmij swoje ale powiem Ci że nawet jak weźmiesz o 1mm węższe to spokojnie je naciągniesz:wink:

Opublikowano

Raczej napewno nie podejdzie n-ka z tdi ,bo ma całkiem inne wysterowanie,zobacz jak wygląda zawór w twoim aucie i wtedy kupuj. W ANB był chyba taki sam n75 jak w AEB.

Opublikowano

058 906 283 F

albo cos takiego:

778aa30c0788ba9bmed.jpg

Opublikowano

Zawór powinien być dobrze widoczny, a na nim zaznaczone są numery fabryczne. Zajrzyj pod maskę i wszystko będzie jasne.

Opublikowano
  • Autor

Mój wiatrowóz nie jest dłubnięty, więc myślę że jak narazie MAC będzie za mocny, czy sie mylę? Ile wogóle takie to to?

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:40 ----------

Nie kupuj paliwowych no chyba ze chcesz za parę mcy znów kupować:wink:

Jak wężyki to tylko silikony ja kupowałem od kolesi FMIC i nie narzekam.

Poszukaj na szukajce a znajdziesz wiele i jakie albo zdejmij swoje ale powiem Ci że nawet jak weźmiesz o 1mm węższe to spokojnie je naciągniesz:wink:

W szukajce jest różnie... a ja prosze o konkrety. Można?

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:41 ----------

Zawór powinien być dobrze widoczny, a na nim zaznaczone są numery fabryczne. Zajrzyj pod maskę i wszystko będzie jasne.

Tak zrobię, merci.

---------- Post dopisany at 13:49 ---------- Poprzedni post napisany at 13:41 ----------

To jak z tymi wymiarami? :)

Opublikowano

058906283F

lub 06A906283E

to są ori zaworki

co do wężyków, z jednej strony są na ok 4mm a z drugiej chyba na 6-7mm więc najlepiej kupić silikonowe i je właśnie naciągnąć bo gumowe i podobne 4mm będzie ciężko i możesz połamać trójnik w N75

Opublikowano
  • Autor
058906283F

lub 06A906283E

to są ori zaworki

co do wężyków, z jednej strony są na ok 4mm a z drugiej chyba na 6-7mm więc najlepiej kupić silikonowe i je właśnie naciągnąć bo gumowe i podobne 4mm będzie ciężko i możesz połamać trójnik w N75

Dobrałem sie do mojego i jest to... 058 906 283C, także dzięki za info.

A ile ten MAC kosztuję mniej więcej? Jest sens go do serii pakować?

Opublikowano

masz ori najstarszy numer nie pisalem go bo jest juz nie do dostanai w serwisie, sa tylko te w/w a raczej ten 06A

Opublikowano
  • Autor
masz ori najstarszy numer nie pisalem go bo jest juz nie do dostanai w serwisie, sa tylko te w/w a raczej ten 06A

Czyli siedzi tam od nowości. :)

Widziałem na Allegro, że o takim numerze jak mój są, ale tylko w używkach... czyli jest tak jak piszesz - niedostępny w serwisie. Jest na nim znaczek AUDI i VW, ale to nie PIERBURG, tylko coś innego produkcji Maroko, czy jakos tak. Aż dziwne... w każdym razie N75 nie muszę narazie kupować, bo sie okazało, że dwa wężyki siadły i dlatego był błąd przeładowania. Jeden z N75 do turbo i drugi do dolotu - sie posypały. Wrzuciłem narazie takie wężyki ala ogrodowe z oplotem sznurkowym, bo nic innego nie było... narazie auto odzyskało moc i błędów zero... Teraz tylko mnie zastanawia jakie węże zakupić do tego podciśnienia itp...

Co myślicie o tym:

PRZEWÓD PALIWOWY PTFE W OPLOCIE 4mm 100cm (3354555822) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 21:50 ---------- Poprzedni post napisany at 21:46 ----------

A te wężyki co padły, były silikonowe, niebieskie niby lepsze od SAMCO a firma krzak.

Opublikowano

W oplocie 4mm nie naciagniesz na n75, kup silikonowe ala samco z allegro, 4mm

• 3 lata później...
Opublikowano

Wybaczcie, że odgrzewam kotleta, ale może mi ktoś powiedzieć jak wygląda podłączenie MACa zamiast N75? Które kroćce gdzie wpiąć i kabelki jak idą?

Dobra nieaktualne... znalazłem podpowiedzi... Jeszcze tylko elektrycznie rozgryźć temat mi pozostaje... mam nadzieje, że w MACu są kabelki oznaczone jakoś...
https://www.google.pl/search?q=MAC+solenoid+schematic&hl=pl&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiH-rXj_t_TAhXE1iwKHc31AH4QsAQIIQ&biw=1920&bih=952#hl=pl&tbm=isch&q=MAC+solenoid+schematic+1.8t&imgdii=zg9Sll6KtkN1UM:&imgrc=xzbTm2pmo7PceM:

https://www.google.pl/search?q=MAC+solenoid+schematic&hl=pl&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiH-rXj_t_TAhXE1iwKHc31AH4QsAQIIQ&biw=1920&bih=952#hl=pl&tbm=isch&q=MAC+solenoid+schematic+1.8t&imgdii=wv25afZWlKIYYM:&imgrc=xzbTm2pmo7PceM:

Edytowane przez j4s2c2vr

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Weze są 3.2mm i 6mm czy zakładanie wszystkie 4 i jest ok? I silikonowe?