Debian27 Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam Panowie dzisiaj rano jadąc do pracy zaczeła mi mrygac kontrolka swiec żarowych. POdpiąłem vaga i wyszły błędy 00741 - Brake Pedal Monitoring 27-00 - Implausible Signal Dodam, że po naciśnieciu pedału hamulca na chwile gaśnie, ale po chwili się pojawia. Usunąłem błędy ale nadal na wet na włączonym zapłonie to samo. Na kanale 06 w MB wartość 001, a po naciśnieciu hamulca zmienia się na 011. Dodam jeszzce, że pod dywanem kierowcy nie mam potopu ale ta gąbka pod wykładziną jest wilgotna. . . A jadąc autem nie ma szarpnię, nie falują obroty. Czy może to być walnięty czujnik ? Zapomniałem dodać, że jak nigdy nie było problemów z połączeniem się z kompem to dzisiaj właśnie cosik się pierdzieliło..... raz połączył się ze sterownikiem, raz nie a czasami odczytywał jakieś hieroglify!!!! Chciałem dodac, że bezpiecznik cały...nie wiem jak żarówki ale czy w Zeciorze byłoby coś takiego jak żarówka od sotpu sie spali to będzie mrygała kontrolka świec??? Czy ktoś odpowie??Podpowie?? ---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 10:58 ---------- no chłopaki !!! ---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 13:53 ---------- Panowie !!!
wojt_O Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Sprawdź czy działają światła stopu bo gdzieś kiedyś słyszałem że czujnik świateł stopu sprzężony jest w jakiś sposób z lampką świec żarowych. Jeśli to ten czujnik to wystarczy go wymienić ew spróbować przeczyścić czy coś ..
german81 Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 nie jest on sprzezony z lampka swiec zarowych tylko jest połaczony z ECU zeby imformowac sterownika o urzyciu hamulca i o za tym idzie zabezpieczyc układ napedowy przed uszkodzeniem w razie jednoczesnego nacisniecia pedału gazu i hamulca .
Rekomendowane odpowiedzi