darek995 Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam, może ktoś tutaj będzie wiedział. Kolega kupił galaxy z 2004r i ma seryjne xenony, problem jest z ich świeceniem. Po załączeniu po jakimś czasie gaśnie lewy albo prawy albo oba na raz zawsze po jakimś czasie. Wina przetwornicy? czy może to tzw. starter? Miał ktoś tak podobnie może w audi a to wszystko jeszcze VAG( to samo co sharan) więc może być podobnie. Dodam że przetwornica się lekko grzeje i już nie świeci prawy xenon wcale a żarniki są nowe. I ten prawy w lewej lampie hula.
Fido Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 Jeśli żarniki ori nowe to wina przetwornic. Przełóż jeszcze żarniki i sprawdź czy ta sama lampa nie będzie świecić, wtedy będzie pewność że to przetwornica. Na aledrogo gość się ogłasza i naprawia. Ja płaciłem za naprawę wraz z kosztami wysyłek 110 zł za jedną.
beny. Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Jeśli żarniki ori nowe to wina przetwornic.Przełóż jeszcze żarniki i sprawdź czy ta sama lampa nie będzie świecić, wtedy będzie pewność że to przetwornica. Na aledrogo gość się ogłasza i naprawia. Ja płaciłem za naprawę wraz z kosztami wysyłek 110 zł za jedną. a za 130zł sprawne używki sam badałem temat i kupiłem używkę (jak nówka) od wioskowego handlarza angolami za 100zł
darek995 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 A coś czytałem na temat startera ? to też może być to? po przełożeniu jak już pisałem świeci. Ale druga przetwornica też już pada.. :/
Fido Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja wolałem naprawić swoją. Używka to używka,może popracować lub paść w każdym momencie. Gość na naprawę daje gwarancje więc myślę że to lepsze rozwiązanie niż używana. Wybór należy do Darka.
Gwerty Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 pakie masz tak palniki i przetwornice startety w palnikach wystepują w zarnikach d1s, d3s. w d2s , d4s startery wbudowane są w przetwornicach.
darek995 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Opublikowano 4 Lipca 2013 zaryzykuje z używką i zobaczę co i jak a może mi ktoś podrzucić link allegro do regeneracji. Dzieki gwery za wyjaśnienie bo myślałem że te tez tak mają.
darek995 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Opublikowano 5 Lipca 2013 ok temat taki jest. Wszystko na równym świeci i nie mruga, Gdy wjedziemy w dziurę autem xenon się wyłącza i zapala się kontrolka na Fisie że żarówka przepalona nie ma masy? czy dalej temat przetwornic. Dodatkowo dodam że raz wyłączy się prawa(stara przetwornica) raz lewa (tą co wymieniem) a czasem dwie na raz.
Gwerty Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 wyjmij palniki i zobacz w jakim stanie sa w nich banki szklane. jak zaczynają się robić brązowo-pomaranczowe ,stawiam na palniki.
darek995 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Opublikowano 6 Lipca 2013 Jeden pilnik był wymieniony na nowy a i tak sie wyłącza. Dodam ze pomaga wyłączenie w włączenie lamp i juz jest ok. Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk
KrzysiekSPI Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Mi taka rzecz z xenonem sie dzieje przy silniejszym hamowaniu. Irytujaca sprawa. Ale jak zgasnie jakis xenon wystarczy wylaczyc i zalaczyc swiatla... Nie wiem czego to wina. Styki juz poprawialem. Jedynie zarniki albo przetwornice moga padac.
Gwerty Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 jest to wina palników albo przetwornic. częściej wina jednak palników. jak masz kogoś znajomego z xenonem podmień palniki. pamiętam kiedyś historię. montuje bixenony. przetwornice valeo d2s i nowe palniki philips d2s. po około dwóch minutach jazdy na wybojach, hamowanie czy ruszanie fis wywala błąd światło gaśnie. ponowne włączanie świateł pomaga na chwile winne okazały się palniki. ale zdarzają się przypadki, że przetwornica nie trzyma napięcia.
darek995 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Opublikowano 7 Lipca 2013 To widzę że muszę do tego zajrzeć bo grubszy temat. Skupię się na jednej stronie narazie by wyeliminować wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi