Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prosze o ocene błedów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskakuje mi błąd 17511 sonda lambda 1 blok 1 za niskie napiecie stały

Oprócz tego są inne błędy ale da się je skasować . Silnik nie równo pracuje a obroty na jalowym czasem wzrastają ponad 1000 obr błąd 16891 . O dziwo stabilizuja się po włączeniu klimy. Wypadają zaplony ja wszystkich cylijdrach błąd 16684. Wszystkie błędy z wyjątkiem lambdy nie są stałe ale wracają co jakiś czas. Z góry dziex za porady :)

Opublikowano

masz lpg?

błąd 17511 to: obieg elementu grzejącego, - zwarcie do plusa

Sprawdź wtyczkę sondy.

Wypadanie zapłonów nic nie ma do sondy, może cewki się kończą lub coś z instalacją

Opublikowano
  • Autor

Lpg brak dzięki za odzew :). Jak sprawdzić tą wtyczke ? Możliwe żeby wszystkie ceki poleciały na raz??

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik od silnika, nie pamietam który numer.Czasem są zaśniedziałe i bedą błedy cewek

Wtyczkę rozepnij przeczyść styki- czarna wtyczka.

Świece kiedy zmieniałeś?

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

No właśnie niedawno :) najbardziej mnie te obroty wnerwiaja i dziwi knie ten wpływ klimy na nie :/!%

Opublikowano

Szukaj nieszczelności.Prawdopodobnie łapie lewe powietrze i obroty wyższe.Po włączeniu klimy są mniejsze bo większe obciążenie silnika

Tapatalk

Opublikowano

zacznij od umycia i adaptacji przepustnicy 16891 jest spowodowany nie osiagnieciem regulacji przepustnicy ,po tym obroty powiny wrucic do normy . zrób kompelet logów to zobaczymy co dokładnie siedzi w twoim aucie .

Opublikowano
  • Autor

ok już dawno miałem logi ogarnąć :) tu wrzucić? czy nowy wątek otwierać??ogólnie to podmieniłem lambde i już niema akcji z grzałką i zapłony nie wypadają za to pokazało się długoterminowa korekta mieszanki ,bank 1, 17544 oraz układregulacji biegu jałowego - obroty wyższe niż oczekiwane 16891 ale to pewnie ta przepustnica . będę miał dobry vag to sprubuje ją adaptować i się okaże :)

Opublikowano

logi wrzuc tutaj

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy z dobrych grup bo pierwszy raz torobie podpatrzyłem na innym forum :) najwyżej opierdziel zbiore :)

-dynamiczne

Grupy: 002 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 031 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 115 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 118 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

-statyczne

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 031 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 032 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 033 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 034 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

robiłemna 3 biegu od 1500 obr do odcinki z butem w podłodze

nie wiem czy dobrze :) jak coś oczekuję nagany i wskazówek :)

Opublikowano

na pewno auto masz po programie z niskiej półki nastepnie masz nieszczelny układ turbo i padnieta DV-łke .wymiany DV i sparawdzenia pod cisniem układ turbo to na poczatek .

Opublikowano
  • Autor

a co to znaczy ze z niskiej półki??ogólnie bfb mają 163 kuce podobno dzięki innej mapie niż inne 1.8t co mają 150k o to może chodzić??

układ turbo to dolot? podobno jeden mechanik go sprawdzał ale może marnie :/

dv szukam w trybie natychmiastowym :D

---------- Post dopisany at 22:46 ---------- Poprzedni post napisany at 22:37 ----------

i jeszcze mam pytanie czy zawór dv ma jakąś nazwe inna bo w aso nie słyszeli o czymś takim :/

Opublikowano

program w załorzeniu autora miał miec ok 200 km ale ze jest to gotowiec z neta to nie osiaga on załorzen i tylko zarzyna silnik i osparzet silnika . układ dolotowy zaczyna sie od przepływki a kaczy na kolektorze ssacym i zaliczaja sie do niego równierz odmy .

Opublikowano
  • Autor

aha no to niezła jazda :/ tak coś podejrzewałem ,że może być coś z programem porąbane bo był serwisowany w szwajcari w właśnie warsztacie zajmującym się m.in chipsami . Jakie jest wyjście z tej sytuacji?? Jest możliwość wgrania ori programu na 163 kuce?? I czy da się sprawdzić jakoś jakich spustoszeń narobił ten partacki program :/ Znam tylko ziomka od diesli odnośnie programów ehh

---------- Post dopisany 16-07-2013 at 00:00 ---------- Poprzedni post napisany 15-07-2013 at 23:02 ----------

już doczytałem o warsztacie rogalottiego muszę przedzwonić i się umówić . Ale najpierw ten dv nieszczęsny i ogarniety gośc co znajdzie przedmuchy w tym turbo :/

Opublikowano

Że tak zapytam czemu ten program jest niby do kitu? jak dla mnie jest bezpieczny i nie wymaga od osprzętu i silnika zbyt wiele, narazie to jest problem z nieszczelnościami i reszta.

Opublikowano
  • Autor

Dv zamówiony w piątek szukamy dziur :) a może być tak że pękł i z tad nieszczelności?bo miałem tak z zaworem nie mal identycznym jak dv ale dwa węże do niego szły. Jakiś debil skleil go do kupy i zamontowal. Mam nadzieję że będzie dyskusja odnośnie programu bo to 900 zeta :/

---------- Post dopisany at 15:56 ---------- Poprzedni post napisany at 11:27 ----------

A jak będę jeździł spokojnie póki nie uzbieram na program (jeśli wymiana będzie konieczna) to silniczek nie zmalyretuje się zbytnio??

Opublikowano

Narazie ogarnij usterki i zrób logi, ten program nic autu nie zrobi.

Opublikowano
  • Autor

kurna gdzie ten dv u mnie siedzi :) mam już nowy a nie wiem gdzie go wsadzić :D

Opublikowano
  • Autor

to dlatego go nie widziałem :) wielkie dzięki :D

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

a odnośnie logów to tylko na 3 biegu się robi??bo trochę ciężko to wykonywać :) nawet na autostradzie ludzie nie wiedzą co ja robię :)

---------- Post dopisany 17-07-2013 at 17:33 ---------- Poprzedni post napisany 16-07-2013 at 21:05 ----------

zacznij od umycia i adaptacji przepustnicy 16891 jest spowodowany nie osiagnieciem regulacji przepustnicy ,po tym obroty powiny wrucic do normy . zrób kompelet logów to zobaczymy co dokładnie siedzi w twoim aucie .

przepustnica umyta i adaptowana błąd nadal wywala ten sam :/

---------- Post dopisany at 17:36 ---------- Poprzedni post napisany at 17:33 ----------

jutro dv i się zobaczy :)

---------- Post dopisany 19-07-2013 at 19:07 ---------- Poprzedni post napisany 17-07-2013 at 17:36 ----------

dv wymieniony nieszczelności nie stwierdzono :/ słyszę syczenie z zaworka tego za silnikiem podobnego do dv to normalne że słychać w nim przepływ powietrza??dodam że jest nowy