Marroz Opublikowano 5 Lipca 2013 Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam od okolo 1,5 roku jestem posiadaczem tego modelu Poprzednio mialem audi a4 b7 2tfsi zalacze fotke Dlatego tez padlo na 2tfsi i sie udalo Auto sciagnalem z USA Wersja biedna-nic specjalnego FWD biala i ciemne szyby Zmiany: Przedni zderzak od S4 Grill S4 znaczek na zegarach S4 Test wkazowek przy odpalaniu Odpalenie wyswierlania na fisie predkosci(wymiana manetek i programowanie) Listwy boczne s-line Wydech S4 Dyfuzor sam ryzalem 1godzinka i zrobione -sami ocenicie Dalsze plany: Kierownica od S4 po lifcie scieta u dolu Wieksze felgi 18 od S4 A teraz pomaluje na bialo zobacze co wyjdzie Dach malowany na czarny polysk lub oklejony folia 3M carbon jeszcze nie wiem wymiana tylnich lamp na po liftowe To moja poprzednia ulubiennica
griga-st Opublikowano 5 Lipca 2013 Opublikowano 5 Lipca 2013 Jaki masz kod silnika? Tam jest Multi,czyli CVT, nie Tip. Dla kogoś, kto nie musi nic udowadniać pod światłami- ideał. Miałem taki napęd w mojej pierwszej B8. Dziura w dachu, i czego trzeba więcej do szczęścia? Bezawaryjności życzę
Marroz Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Opublikowano 5 Lipca 2013 CAEB a skrzynia LKW-nie wiem czy to multi czy tip bo nie mialem papierow ale dostalem z serwisu po vin ze tip ale nie moge sie wszystkiego doczytac bo jest napisane bezstopniowa a kawalek dalej tiptronik jak zmieniam biegi recznie to do 8
wrclaguna Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Ładny białasek Pakiet zew. S4 oraz plany
szymeniu Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 CAEBa skrzynia LKW-nie wiem czy to multi czy tip bo nie mialem papierow ale dostalem z serwisu po vin ze tip ale nie moge sie wszystkiego doczytac bo jest napisane bezstopniowa a kawalek dalej tiptronik jak zmieniam biegi recznie to do 8 Czyli multi...
Marroz Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Opublikowano 6 Lipca 2013 Chyba nie multi bo tez sa 7 i 8 stopniowe tiptronici a w paramwtrach pojazdu po vinie mam tiptronic A jak panowie silnik CAEB jest na pasku czy na lancuszku? Bo jeden koles sprzedaje silnik z tym oznaczeniem i widacz ze lancuch ---------- Post dopisany at 16:07 ---------- Poprzedni post napisany at 16:07 ----------
Thom4s Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Masz FWD, więc skrzynia Multitronic. Tiptronic (8-biegów) występował tylko z quattro na rynek USA. Na Europę montowano S-tronic (7 biegów DSG) z quattro i Multi z FWD. Innej opcji nie było. Zresztą łatwo to sprawdzić po sposobie działania skrzyni w trybie "D".
griga-st Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Masz FWD, więc skrzynia Multitronic. Tiptronic (8-biegów) występował tylko z quattro na rynek USA. Na Europę montowano S-tronic (7 biegów DSG) z quattro i Multi z FWD. Innej opcji nie było. Zresztą łatwo to sprawdzić po sposobie działania skrzyni w trybie "D". Yep:cygaro: a w paramwtrach pojazdu po vinie mam tiptronic U mnie tez tak pisze:facepalm:
milart Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Fajny białas z fajnym silnikiem:wink: Jest przy czym się pobawić Bezawaryjności
turdzi Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Wszystkie benzyny w B8 sa na łańcuchu poza tym bardzo fajny motorek i bardzo podatny na tuning
Marroz Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Opublikowano 8 Lipca 2013 Dzieki kolego za info teraz jestem szczesliwy a moze wiesz co to te oznaczenie skrzyni LKW bo multi ma CVT a kolega mi podpowiadal ze 8 stopni tipa robili na stany do quattro a nie na FWD Pozdrawiam i BEZAWARYJNOSCI
jedrekx Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 FWD to zawsze MULTITRONIC. nie ma innej możliwości
alvaro Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 CVT to rodzaj skrzyni - bezstopniówka a LKW to po prostu kod nadany przez fabrykę oznaczający model skrzyni
Marroz Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Opublikowano 14 Lipca 2013 Dzieki koledzy za info-teraz wiem prawie wszystko o aucie pozdrawiam ---------- Post dopisany 14-07-2013 at 05:13 ---------- Poprzedni post napisany 09-07-2013 at 07:11 ---------- Felgi po malym lifcie-wiem ze to nie 18tki Plan awaryjny(zamiast Wymiany na 18+opony za okolo 4500-5000 tys)To musi poczekac do nastepnego(sila wyzsza Tanio koszt 320zl i mysle ze wyglada OK ? Pozdrawiam
proximpuh Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Dobrze wygląda, większa felga by się przydała :wink:autko super, powodzenia w modach:wink:
wrclaguna Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Ale te nakładki Brembo nie bardzo pasują
darecy Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 aby bardziej dopieścić możesz pomalować matowym czarnym kolorem dekielek, chromowane elementy wychodzą na zatrzask, a te przy śrubach oklejasz. Będzie się wtedy zgrywać z innymi elementami czarnymi i z czarnym dachem jak kiedyś zrobisz
Marroz Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Opublikowano 15 Lipca 2013 Tez nad tym dumalem-jak wroce z moza to sie za to wezme Dzieki za propozycje pozdrawiam
A47 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Bardzo fajne autko bezawaryjności życze i mam pytanie jak określić czy auto jest po lifcir czy przed bo chcialem led na tyl kupic i zalozyc mam takie samo jak Pan tylko kombi dziekuje za wszelka informacjie
Rekomendowane odpowiedzi