Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak chipować 2.0TDi 120KM? Jakie różnice między 143KM i 170KM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem już po podobnym chipie, jak w temacie (126->174km /301->391nm), około rok. Robiony w Goodhope pod Poznaniem. Najechałem w tym czasie jakieś 40tyś km. Co mogę stwierdzić to, że sprzęgło chodzi dosyć ciężko i prawdopodobnie dwumas też zbliża się do swojego kresu. Nie zrzucałbym tu winy na tuning, bo po prostu przy takim przebiegu można już się liczyć z podobnymi objawami. Spalanie nadal trzyma się na poziomie +/- 6l na trasie (jeżdżę raczej ekonomicznie).

Jeśli chodzi o silnik CAGC 120km to na pewno warto zainwestować i mieć spokojnia głową przy wyprzedzaniu.

Pzdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam tak jak ty CAGC (120 KM)... po zmierzeniu okazało się, że w serii było 129,2 KM @ 3210 rpm i 312,4 NM @ 2221 rpm.
Po programie u Witka jest 182,2 KM @ 3839 rpm i 393,9 NM @ 2260 rpm (jak uda mi się namówić dziś do pracy skaner to wrzucę kreski) - jak byłem w R-Performance to zaznaczyłem, że bardziej zależy mi na tym żeby auto się nie posypało niż na maksymalizowaniu osiągów.
Od programu zrobiłem trochę ponad 8 tyś km i jak na razie zero problemów ze sprzęgłem i z DPF'em - generalnie samochód lata jak marzenie (poza tym, że pali trochę oleju ale o tym pisałem już w innym wątku).

Witam wszystkich!

Od kilku dni jeżdżę A4 B8 2.0 DPF.

Czy mogę prosić o info czy kręceniu na około 150 KM, DPF może ulec awarii lub działać nieprawidłowo.

Chcę skorzystać z usługi TDI-RACING.PL & DIESEL-TUNING.PL w Brodnicy.

Dziękuję.

Robert

Opublikowano

Jedz smialo

Opublikowano

Chcę skorzystać z usługi TDI-RACING.PL & DIESEL-TUNING.PL w Brodnicy.

Ktoś może polecić tą firmę ?

Byłem dziś na hamowni i z mojego CAGC wyszło 118 HP/ 288 Nm. Czy to nie jest trochę za mało? Ktoś wcześniej pisał, że powinno być na plus względem tego co na papierze, inaczej może oznaczać jakąś usterkę.

Edytowane przez koob

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od dwóch lat jeżdżę z programem od KingSoft w Starym Sączu.

Auto wciąż zachowuje się jak seryjne i nigdy nie przysporzyło żadnego problemu.

Polecam.

Edytowane przez artix.sweden

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Oto wynik mojej 120 konnej CAGC. Akcja wykonana przez Tdi Racing Diesel Tuning w Brodnicy.

Audi_A4_CAGC_NBA_wykres.jpg

Edytowane przez batman1970

Opublikowano

Witam. Oto wynik mojej 120 konnej CAGC. Akcja wykonana przez Tdi Racing Diesel Tuning w Brodnicy.

Audi_A4_CAGC_NBA_wykres.jpg

Mój CAGC był robiony kilka dni po Twoim, też w Brodnicy. Wykres na stronie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam CAGC 120km z uszkodzoną turbina nie nadającą sie do naprawy. Jakie turbo kupic zeby zalożyć bez przerabiania i dojechac od mechanika (gdzie stoi samochód) do chipowania (okolice Tarnowa -Krakowa). Zastanawiam sie nad turbiną z CAHA 170 , a znajomy ma do sprzedania turbo od CAGA 143, nie wiem czy ta z CAGA rozni sie od mojej CAGC. Po postach widze ze polacają wszyscy od 170 zalożyć.(Samochód ma 83 tys i jest z 2011 r)

Opublikowano

Mam CAGC 120km z uszkodzoną turbina nie nadającą sie do naprawy. Jakie turbo kupic zeby zalożyć bez przerabiania i dojechac od mechanika (gdzie stoi samochód) do chipowania (okolice Tarnowa -Krakowa). Zastanawiam sie nad turbiną z CAHA 170 , a znajomy ma do sprzedania turbo od CAGA 143, nie wiem czy ta z CAGA rozni sie od mojej CAGC. Po postach widze ze polacają wszyscy od 170 zalożyć.(Samochód ma 83 tys i jest z 2011 r)

CAGA i CAGC maja z tego co wiem to samo turbo. Jak masz juz do wymiany to bierz od CAHA.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od miesiąca mam Avanta CAGC kupionego od razu z założeniem podniesienia mocy - 2009 / 180.000 przelotu. Zrobiłem najpierw duży serwis - rozrząd, sprzęgło, nowy IC, tarcze, płyny etc. W piątek odwiedziłem Pana Witka z R-Performance. W serii okazało się 131,3KM / 320,1Nm a po trzygodzinnym zabiegu jest 182,4KM / 402,7Nm :decayed: Silnik świetnie kręci się do samego końca. Przyśpieszenie znacząco lepsze - różnica odczuwalna już na dwójce. Na trójce i wyżej przyśpieszenie jak na moje potrzeby rewelacyjne. Dzisiaj na niemieckiej :D autostradzie bez żadnego problemu wykręciłem na próbę ponad 210 a wydaje się jakby w zasięgu było może nawet 240 :grin: W każdym razie przy 160 auto zbiera się wciąż świetnie. Pan Witek stwierdził, że zainstalowany program to nic nadzwyczajnego dla tej jednostki. A jeśli chodzi o sprzęgło, to że po prostu w tych autach, mówiąc oględnie, nie jest perfekcyjnie skonstruowane. Ja na szczęście mam akurat nowe, a że zwykle jeżdżę spokojnie, to liczę na co najmniej 100.000 km bez problemów. Zobaczymy :) Jak nakręcę nieco kilometrów to napiszę co i jak. Na razie jestem bardzo zadowolony z decyzji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis bylem na chipie w R-performance.

moj 2.0tdi 120km mial wg hamowni 136km ;)

Po chipie mam 189km. Jak mi zona odda autko to napisze dokladnie;)

Roznicy na trasie Warszawa-Radom nie odczulem zbyt duzej ale to przez dosc oszczedna droge powrotna, mialem ciezko zapakowany bagaznik po dach..

na dniach wycieczka do Krakowa.wiec jak go pogonie w Kielcach to podziele sie odczuciami.

puki co jest ok. Predkosc na powrocie nie mniejsza niz 160.bez jakis spadkow obrotow,wyskakujacych bledow itd. Spalanie zadowalajace ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi się też trafił egzemplarz z mocną serią 134 Km . Na spokojnie po chipie wypluł 405 Nm i 167 km

Wykres poniżej :

chip-tuning-audi-a4-c7-2.0-tdi-CAGC-120.

Modyfikacja wykonana w Krakowie w ŁG serwis

Edytowane przez marlad

Opublikowano

Mój przed 129KM; 306,7Nm po 179KM; 394Nm

Zrobiony w CompSport - Bielsko-Biała

Opublikowano

te wyniki z DPF'ami czy bez ?

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Raczej 90% to z dpf, ten element nie jest w b8 wąskim gardłem, także do póki działa sprawnie niech siedzi na miejscu, dopiero w momencie jego przepełnienia do kosza.

Opublikowano

uhum, to jaki max EGT ?

Opublikowano

Szczerze to nie pytałem Witka o ile ruszył limiter, ani nie sprawdzałem w vcds podczas jazdy, ale myślę, że pewnie coś Koło 800-850*

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

uhum, to jaki max EGT ?

Marcin , sprawdzę Ci to bo z czapki nie pamiętam .Myslę że przy takim standardowym tuningu ze 120 na 170 EGT powinno byc utrzymane na poziomie 750 stopni .

Natomiast 170 konna wersja mająca po tuningu lekko ponad 200 km miała EGT podniesieone do 800 ( fabrycznie miała 720 ), ale jutro to dokładniej w mapach sprawdzę .

Tutaj wykres stage 1 dla wspominanego CFGB 170 . W zasadzie to juz praktycznie kres tej turbiny więc można jej bedzie jeszcze dorzucić może z 10 km i 10 Nm więcej .

Wykres po chipie jest już z drogi z warunków rzeczywistych

chip-tuning-audi-tt-2.0-TDI-cfgb-170-8j-

Dla porównania wrzucam również wykres ORI, z hamowni podwoziowej.

Audi-Skoda-Vw-2.0-TDI-CR-170-CFGB-pomiar

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

uhum, to jaki max EGT ?

Marcin , sprawdzę Ci to bo z czapki nie pamiętam .Myslę że przy takim standardowym tuningu ze 120 na 170 EGT powinno byc utrzymane na poziomie 750 stopni .

Natomiast 170 konna wersja mająca po tuningu lekko ponad 200 km miała EGT podniesieone do 800 ( fabrycznie miała 720 ), ale jutro to dokładniej w mapach sprawdzę .

Tutaj wykres stage 1 dla wspominanego CFGB 170 . W zasadzie to juz praktycznie kres tej turbiny więc można jej bedzie jeszcze dorzucić może z 10 km i 10 Nm więcej .

Wykres po chipie jest już z drogi z warunków rzeczywistych

chip-tuning-audi-tt-2.0-TDI-cfgb-170-8j-

Dla porównania wrzucam również wykres ORI, z hamowni podwoziowej.

Audi-Skoda-Vw-2.0-TDI-CR-170-CFGB-pomiar

Jestem dwa tygodnie po chipie z 120 km na 173km.

Na razie jestem bardzo zadowolony, autko jedzie jak trzeba, widać wyraźną różnicę w jeździe, przyspieszaniu, spalaniu.

Pozdrawiam.

Jestem dwa tygodnie po chipie z 120 km na 173km.

Na razie jestem bardzo zadowolony, autko jedzie jak trzeba, widać wyraźną różnicę w jeździe, przyspieszaniu, spalaniu.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam a4 b8 również silnik 120km. Czy ktoś poleca firmę drtuning z łomianek lub Legionowa? Bo słyszałem że zmienili lokalizację....